• Plättis

    att bröllop är något eget...

    När jag var yngre jobbade jag en helg med att servera på två bröllop. Båda brudparen kände varandra och var bjudna på varandras bröllop. De gifte sig på fredag och lördag, alltså precis exakt samtidigt. (Ja, nästan i alla fall.) 

    Jag och min syster pratar båda om bröllop. Skillnaden är att jag och min sambo varit förlovade i snart ett och ett halvt år. Hon vill inte gifta sig samma sommar som oss, vilket jag tycker låter ganska befängt. Mitt enda krav är att det inte ska bli dubbelbröllop, eller att det ska bli en tävling om vem som har "det bästa bröllopet".

    Man planerar utifrån sina förutsättningar och önskemål, vilket betyder att fästmannens bror och hans sambo kanske tänkt sig en vigsel i stadshuset och sedan lite mat och tårta på det. Ni har haft fyra år på er att planera och spara pengar. Det kommer bli väldigt olika bröllop, precis som de två jag jobbade som serveringspersonal på när jag var yngre. Ett hade hemlagad mat, alkoholfri fest och brudparet hade gjort ALLT själva. Det andra hade inhyrd kock, vindunkar så långt ögat nådde och många fler gäster. 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    När man är nyförlovad kanske man inte tänker på att fråga precis alla i giftasför ålder om de har tänkt gifta sig inom en överskådlig framtid.

    Jag och min sambo kollade med hans bästa kompis som förlovat sig ett halvår innan oss, och min syster har frågat/tjatat på oss att vi ska skynda oss att gifta oss så hon för göra det. (Vilket är en helt annan fråga och dessutom ganska absurt.)

    Hur lång tid ska det gå mellan två bröllop där paren känner varandra? Hade det varit två efterföljande helger hade i alla fall inte jag tagit illa upp. Dagen före eller samma dag - då är det en annan historia. Som jag skrev tidigare är mitt enda krav att det inte ska vara dubbelbröllop, i övrigt är ett bröllop alltid något som utformas efter paret och inget kommer vara det andra likt.


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden att bröllop är något eget...