Inlägg från: mhallon |Visa alla inlägg
  • mhallon

    30 aug 2014

    Vi gifter oss också 30/8 i år!

    När jag läser här så ligger vi väldigt långt efter, min sambo (numera fästman) var inte så snabb i svängarna så vi förlovade oss nyss. Men det gör inget, vi kommer inte att ha något jättestort bröllop och har inte så många måsten.

    Vad vi har gjort är att boka lokal, därför vet vi datumet. Nu idag har jag också fått kontakt med en vigselförrättare (borgerlig vigsel) - det var inte så lätt. Jo, jag har köpt ett par skor också. Sen har jag (99%) bestämt vad jag vill ha för vigselring. Samt designat inbjudningkorten, är nästan klar med det men sen ska de ju göras också (ska göra själv).

    Vad vi inte har gjort: skickat inbjudningar, tänkt på låtar mm till ceremonin, bestämt starttid, fixat fotograf, fixat DJ, kläder, beställt vigselring, bestämt toastmaster, tänkt på musik till vigseln osv osv.

    Kul att diskutera lite med andra som har samma datum! :)

  • mhallon

    Tossen: Jag läste igenom lite trådar här på BT angående borglig vigsel för att få lite tips. Vi vigs på restaurangen där vi ska ha middagen, i deras trädgård.

    Tänker mig att vi ber några vänner spela något (gitarrer) som vi kommer till trädgården till, men ingen brudmarsch (det känns som att man behöver en kyrka eller en mer uppstyrd lokal för att ha det). Sen så kanske att någon får läsa några rader och så hoppas vi på en solosång i mitten (ska fråga en vän som jag ska bjuda på bröllopet).
    Avslutar med någon mer musik. Ska prata med vår vigselförrättare snart för att höra hennes tips och vad hon kan tänka sig, hon har säkert vigt andra tidigare.

    Angående tårta så tycker jag att det ska vara tårta (jag gillar tårta) men att det är en speciell bröllopstårta i våningar och dekorerad med sidenband och blommor och vit sugarpaste är inte viktigt. Det ingår tårta i det paket vi köpt och då har restaurangen samarbete med ett konditori i närheten som gör våningstårtor, men det är moussetårtor och jag tycker verkligen inte om det. Antingen så gör konditoriet en annan slags tårta eller så gör restaurangen princesstårta eller jordgubbstårta (men då flera stycken vanliga som står på tårtbordet). Vilket som går bra för mig, så länge tårtan är god :)

    Jag har varit på bröllop där det var chokladkaka (typ brownie) med grädde, cupcakes och så ingen tårta alls utan chokladpraliner i pappaskar som tillsammans där de stod hade formen av en flervåningsbröllopstårta.  Jag tycker att man tar det man gillar :)

  • mhallon

    Härlig frisyr! Men jag klippte ju av mig håret för 2 månader sen och nu vet jag inte alls hur jag ska göra. Får prata med min frisör.

    Har nu bokat och bekräftat vigselförrättare samt frågat och fått ja från toastmaster, så i slutet på nästa vecka kanske vi kan skicka inbjudningskorten äntligen.
    Sen är det väl dags att tänka på klänning...

  • mhallon

    Vi kommer inte anlita någon florist alls, har inget behov av det.
    Restaurangen fixar enklare blomarr till bordet och jag kommer att göra min egen bukett (antagligen bara gerberor, så inga konstigheter). Sambon får en blomma i knapphålet och så har vi inget brudfölje, så därför blir det inga fler blommor att tänka på. 

  • mhallon

    Äntligen har vi också kommit framåt!

    Inbjudningarna är ute och några svar har börjat trilla in. Fotograf är bokad.
    Tyg till min klänning är köpt. Toastmaster utsedd.
    Sedan tidigare är lokal, meny&dryck, vigselförrättare, val av blommor och mina skor klara.

    Kvar att fixa: vigselring, bestämma modell på klänningen och sy, sambons kläder, några som kan spela under vigseln, bordsplacering, festhäfte.

    Måste ta tag i kläderna helt enkelt.
    Lycka till alla andra, det är inspirerande att läsa om era tankar (och tråkigt för er som har problem med sura vänner osv).

  • mhallon

    Nu har jag inte skrivit på länge, har precis läst era inlägg.

    Angående schema så har vi inte gjort det i detalj än, men vigseln är 16:30 och vi sätter oss till bords vid 17:45. Allt är på samma ställe (vigsel och brudskål i trädgården precis utanför middagslokalen och dans är en trappa ned) så inga förflyttningstider.
    VI kommer att fotas innan vigseln och det sker 2 timmar innan vigsel.

    Min brudbukett ska jag göra själv, kommer att ha röda gerberor bara och sätta band runt (kanske lite brudslöja runt om, ska testa sen). 

    30giftervisoss: andra blåa blommor kan ju vara blå iris, blå anemon, blå hortensia?

    I övrigt så funderar vi på bordsplacering nu, det är svårt att placera de äldre (föräldrar, farmor, farbröder) dels för att de inte går ihop alla samt de är ojämna ( 7 st). Men vi jobbar på det. Har inte börjat med festhäfte än, men borde ta tag i det snart (ska bara komma igång med att syy brudklänningen först).
    Vi har iaf valt dikt och fått två kompisar att ställa upp och spela under ceremonin, så det klarnar. Måste tänka på hur vi ska dekorera festsalen, lite utöver det som restaurangen bistår med. Vi har delar av en plan än så länge.
    Har inte fått någon möhippa än, vet inte om de kommer hinna med det innan bröllopet, är bara 2 lördagar kvar som vi är hemma. Tror att de kanske hade tänkt något nästa lördag, men att sambon glömt att berätta att vi planerade semesterresa då (vilket blev av, så vi är på Rhodos då). Fick såna vibbar från min bästa vän, att on var lite sur på honom av någon anledning. Typiskt honom att glömma såna detaljer ;)

  • mhallon

    Vi är så otraditionella som  det bara går :)
    Har inga tankar ens på att det ska vara varannan tjej/kille. Men det är ändå knepigt med just de äldre för att
    1) de är ojämnt antal och vi kan ha 8 platser närmast runt oss och får då 1 plats över och vet inte vem vi ska fylla på med
    2) svårt att få ihop dem bra om vi skulle ha alla närmast oss, för min mamma och pappa går inte ihop samt att min mamma och svärmor måste sitta vid kortsidan av det bord vi sitter vid (plats för 12) för att ha vår dotter där på kanten.
    3)sprider vi ut och struntar i "honnörsbordet" (enligt den lite otraditionella dukning vi ändå har) så är det ändå trixigt med vår dotter. 

    Lutar mest åt det sistnämnda ändå, då sitter jag och min blivande vid ett 4-bord själva med 2 tomma stolar mitt emot oss så att alla andra gäster kan komma fram och sitta där en stund under kvällen och prata med oss. Det är bara en armlängds avstånd till borden vid sidorna ändå, så det kommer inte kännas så tomt.

  • mhallon

    Ja snart är det lördag. 
    Önskar det var en vecka kvar ;) Håller nämligen på att sy frenetiskt på min klänning (framförhållning är svårt med en bebis och bortrest på semestern). Samt att vi inte gjort festhäftet (ska göras nu,för att skrivas ut ikväll) eller fixat med dekorationerna.

    Allt viktigt (förutom min klänning) är iaf klart och resten är bara fluff, alltså klarar vi oss utan de extra dekorationerna för restaurangen är jättefin. Men det vore kul.
    Det som inte skulle bli så här :P Jaja, nu är det så bara att go with the flow.

    Som grädde på moset så har vår vigselförrättaren fått förhinder (hennes hus har brunnit ner till grunden, jättehemskt!) så vi har fått en ny. Men eftersom att allt är så uppochner samt att jag har haft en väldigt avslappnad attityd så känns det inte jobbigt.

    Men allt är bra och blir vi bara färdiga med alla trycksaker idag så känns det hoppfullt :)
    Lycka till alla andra!

Svar på tråden 30 aug 2014