Inlägg från: JW2014 |Visa alla inlägg
  • JW2014

    Smak på tårtan? Förslag mottages!

    Vi ska ha chokladbotten(kladdkaksliknande) med passionsfruksmousse spacklad med vit choklad. Som dekor ska vi ha mörkröda chokladrosor, nätrullar och silver.

  • JW2014

    Vår kostar 65kr/biten. Men det är det värt enligt oss. Allt ingår (provsmakning också) och alla ingredienser är helt naturliga,,ingen pulvermix, färgämnen, kemiska smaker osv. (Blir mörkrädd när jag kollar innehållsförteckningarna på ex kakburkens mixer och helfabrikat) Dessutom ville vi inte ha nån amerikansk "sockerpasta på fruktkaka" variant ;)

  • JW2014
    Himla skrev 2014-04-13 09:40:52 följande:

    Så fort det står bröllop framför någonting så går det tydligen bra att bara lägga på priser. Och baka är ju någonting de flesta faktiskt kan efter recept, visst är det bra med naturliga råvaror vilket vem som helst kan köpa i affären och baka av men för mig är det i alla fall hutlöst med 65 kr biten för en tårta till 50 personer.


    Nja.. Det vi betalar för i detta är ju ställning, transport (går inte in i en vanlig bil) kylförpackning som håller tårtan kall hela dagen, dekorationer som är identiska med mina rosor, provsmakning i 2 timmar med en rejäl låda med prover med oss hem m.m. Dessutom vill jag inte baka dagen innan och jag vill inte att mina gäster ska behöva vara annat än gäster;) De som säljer hemmagjorda sockerpasta tårtor vill jag inte beställa av efter att ha sett kakburken och andra sidor som det ofta beställs från. Men en fin vanlig tårta från det lokala bageriet hade vi kunnat beställa från, men då hade vi själv fått lösa förvaring m.m. Och inte fått samma service och upplevelse. Men precis som med allt annat så kan man göra på många olika sätt. Somliga lägger 20 000kr på en klänning andra 500kr , somliga köper silverringar, andra diamanter.. Det finns inga fel och det är ju upp till var och en vad man vill betala. (Jag är ju uppväxt i en hantverkare och konstnärs familj så jag vet vad äkta svensk hantverk borde kosta, därför lägger jag väl gärna mer på den biten)
  • JW2014
    Camben skrev 2014-04-13 10:31:52 följande:

    Hej!

    Är lite nervös för i "paketet" vi köpt på vår festplats ingår tårta (och man får inget avdrag om man inte tar tårtan av dem). När vi träffade kocken sa han att han brukar göra det han kallade "moussetårtor" och när jag såg bilderna var de just som helt vanliga moussetårtor och inte alls vad jag tänkt mig.

    När vi hade vårt första riktiga planeringsmöte med koordinatorn sa hon att vi gärna får komma med andra förslag, men tycker det är jättesvårt! Det är ju inget bageri, så tycker det är så svårt med terminologin, och de har inga prover eller bilder. Det viktiga för mig är att det är typ vanilj sockerkaksbottnar, ngn kräm, ngn frukt och framförallt att den är spacklad med någon god smörkräm (OBS inte sugarpaste eller marsipan) - är detta en vettig instruktion? Tack på förhand!


    Det låter ju jättebra! Vi ville inte heller ha marsipan eller S.p. Så vår kommer vara spacklad med vitchokladmousse.
Svar på tråden Smak på tårtan? Förslag mottages!