Inlägg från: marianordlund |Visa alla inlägg
  • marianordlund

    Budgetbröllop_2015

    Åh vilken rolig tråd, jag hoppar in!

    Vi gifter oss i slutet av Juni 2015, ute på våg egna åker och middagen/festen kommer hållas uppe på vår loge hemma på gården. 65 gäster, bara släkten och nära vänner :) Jag har redan köpt klänningen för 320kr (ord.799kr) en vanlig vit, knälång spetsklänning med kort ärm. Har inte köpt skor än men blir en finare träsko av nåt slag. Mannen ska ha linne-chinos, skjorta, hängslen, fluga och skinnskor (allt kommer han använda flitigt även efteråt) Jag är själv florist så kommer nog kunna deala till mig billiga buketter (om jag inte väljer ängsblommor istället). Inbjudningskorten gör jag själv av gamla tapeter, vanligt skrivpapper, lim och jutesnöre. Vi hittade en låda full med gamla tapetrullar i uthuset. Blå med guldmedaljonger :) Vi ska göra "tårtfat" av björkstubbar i olika höjd (vi ska ju ändå klyva ved i vår).

    Vi får låna stolar o bord på föreningshuset i byn billigt. Precis som nån annan skrev så blir de julgransbelysning fulla taket och bygglampor riktade mot väggarna. Vi har en massa markduk (transparent väv) som vi ska hänga upp i taket utanför belysningen. Markduken kommer efter festen bli underlag för våra blivande natursten-slänter. Vimplar och björksly blir pynt. Som duk på borden blir det juteväv som vi annars har till våra bärbuskar och något annat som löpare, bestick rullas in i tårtpapper/jutesnöre. Blommor till borden plockas ute. Lakan på stolarna med jutesnöre som rosett (kommer gå på byns auktion o köpa lakan varje söndag i sommar) Har hittat all inspiration på nätet!

    Vi kommer göra all mat själv av närproducerade (Jämtländska) råvaror :) Känns riktigt lyxigt! En kompis farbror har ekologisk köttproduktion med djur som går ute året om, de är såna långhåriga kossor och vi får mycket bra pris av honom. En annan kompis pappa är potatisbonde så där får vi billig ny-potatis. Min blivande jagar älg så det blir älg från hans jaktlag och det enda varma på bordet blir en helstekt gris (kanske låter smaklöst i era öron. Inte meningen att prata så mycke kött men vill bara berätta om vår plan, hoppas du förstår). Det blir svärmors hembakta bröd, ostpajer ( www.ovikenost.se/ ), sallader och såser mm. Det vi inte får tag på från jämtland blir åtminstonde ekologiskt. Svärmor och faster bakar tårtorna (på bl.a våra egna bär). Jag har fått till ca 10000kr då jag räknat riktigt överdrivet tilltaget på maten. Då är det förrätt, en stor buffé med närodlad mat, tårtor, natt-vickning av ädelost, kex, oliver, frukt mm och alkohol till maten inräknat till 70 pers. 

    Inspirationsbilder, sista två är på vår gård samt åkern vi kommer vigas på. Vi bor nedanför hästarna på bilden.


    .

  • marianordlund
    Sommaren2015 skrev 2014-05-16 18:29:49 följande:

    WOW!!! Vilket otroligt genomtänkt och personligt bröllop!!! Jag hade ÄLSKAT att vara gäst på ett sånt bröllop.


    Det är ju så man vill att det ska vara- spegla de som gifter sig. Tack för att du delade med dig och lycka till i allt planerande! 


    Va roligt att du tycker det! :)

    Vi funderade på om vi skulle åka till Tyskland och köpa öl o sprit först men kom på att de blir en väldigt lång resa för oss och eftersom det finns jämtländska ölbryggerier vill vi gynna dom. Allt som serveras i baren efter maten säljer vi till självkostnadspris och alla obrutna förpackningar/flaskor får man ju lämna tillbaka till systembolaget. Så om man kan lägga ut summan för svensk öl/sprit så länge så får man ju tillbaka varje öre sen + att svenska tomburkar går att panta och det gör ju tyvärr inte dom Tyska så det blir lite mindre miljövänligt :) Men jag har nog lika långt till sthlm som ni andra har till Tyskland ;) haha! 
Svar på tråden Budgetbröllop_2015