• Chicita

    Bordsplacering par?

    Runda bord är nog svårast att få till bordsplaceringen till.

    Speciellt om dom är större än normala köksbord för man hamnar så långt ifrån dom som sitter på andra sidan och blir liksom begränsad till att prata med dom som sitter till höger och vänster om en själv.

    Vid långbord (E-C-bord typ) så har man istället 5 personer på lämpligt pratavstånd.

    Vi försökte sätta par diagonalt emot varandra och så hade dom någon dom kände antingen på sin ena sida eller mittemot.

    Men tja du har ju i alla fall rätt inställning när du inte bara placerar folk där du tycker att dom är mest dekorativa (typ ;) ) vilket jag har varit med om.

    Men värst av allt är ju fri placering, för då kan man hamna som du beskriver. Helt isolerad liksom.

    Mitt stående tips oavsett vilken typ av placering man ska ha är att färgkoda era gäster.

    Skriv namnen på färgat papper, ta en stor pappskiva och rita ut borden och lägg sen dit lapparna tills ni känner att ni har en bra mix.

    För oss blev det en färg för honnörsbordet, en för Adel, en för Borgare, en för bönder och en för "annan klädsel" då vi ju hade ett tema där klädseln påverkade hur nära man hamnade vid honnörsbordet.

    Vi gjorde killarna i en mörkrare färg och tjejernas lappar i en ljusare (typ mörkblå och ljusblå för alla adel, mörkrosa och ljusrosa för alla borgare...)

    Men ni kan ju färgkoda "hans släkt" i en färg - två nyanser... osv.

    Då är det jätteenkelt att liksom SE vart felen hamnar :)

    Lycka till :)

  • Chicita
    daniiel skrev 2014-03-27 17:42:06 följande:

    Jag börjar ju inse att vi hade det barnsligt lätt med bordsplaceringen, vilket jag är tacksam över. Jag och min mamma gjorde faktiskt den och vi behövde ett A4, en penna och det tog en kvart kanske :P Jag har då inte hört några klagomål sen heller, utan dom flesta verkade nöjda och glada och såg ut att ha det väldigt trevligt med sina bordsgrannar :)


    Hehe ja vi gjorde det ju extra svårt för oss i och med att vi blandade in 4 olika "sektioner" också.
    Men bara att placera två vanliga släkter- utan att det är några jättesläkter. Kan vara ett riktigt huvudbry om man har några som är väldigt blyga, några som är lite dryga och som inte går att placera vart som helst. Någon som kanske har problem att gå och behöver ha nära till toan och utan att bli inklämd mellan folk... osv... Tja då kan det helt plötsligt bli väldigt stora problem ;) 
  • Chicita
    Milos skrev 2014-03-27 20:23:39 följande:
    Det var ju också en tanke! Blondiner vid ett bord, brunetter vid ett annat. Vi känner visserligen inte tillräckligt många rödhåriga för att fylla ett helt bord, men nog borde man kunna be någon färga håret? ;)

    Det här med bordsplacering alltså. Ett gäng pratar inte svenska (men inte så många att man kan placera dem för sig själva), jag har ingen aning om vilka av de andra som känner sig bekväma med att prata engelska hela middagen, vissa är väldigt blyga, någon blir odräglig när han har fått i sig ett glas eller två... det ska bli väldigt skönt när det hela är löst!
    Haha :D
    Vilken toppenidé som taget ur denna tråd:
    www.brollopstorget.se/forum/thread/4213109-kan-jag-verkligen

    ;)
    Läs den från start och få många goa skratt :)

    Det låter som om du har en spännande tid framför dig i alla fall ;)
    Kan du placera dom som pratar engelska två och två (alltså typ 2 vid varje bord - så har dom ju varandra att prata med i alla fall, och sen minst 1 eller 2 vid det bordet nära dom som är duktig på Engelska...
    Och givetvis någon som den här duktiga engelsktalande svensken känner vid det bordet också. Då har du täckt upp 4 platser vid ett bord och ändå sett till att dom i alla fall inte blir övergivna utan har någon att prata med. 
Svar på tråden Bordsplacering par?