• Hur har ni gjort med önskelistan?

  Tor 20 mar 2014 13:12 Läst 1851 gånger Totalt 6 svar
  Anonym (Anony­m)
  Visa endast
  Tor 20 mar 2014 13:12

  Behöver lite råd angående önskelistan till bröllopet. Jag tycker att det känns otroligt olustigt att ens ha en önskelista, eftersom jag tycker att det hör barndomen till, men samtidigt vill vi inte sitta med fem brödrostar, tre kaffekokare och två vaser vi inte behöver så innerst inne tycker jag nog att det är praktiskt med en önskelista.

  Hur kan man lägga upp det så att det inte känns som att man tigger eller förväntar sig presenter? Det vi önskar oss är delar ur en servis eller presentkort på Resia till vår bröllopsresa. Vi har en webbsida och vi funderar lite på att lägga in en flik där med vår önskelista, men jag tycker fortfarande att det tar emot och känns lite olustligt.

  Jag var dock själv på ett bröllop för något år sedan där brudparet hade en önskelista och jag tyckte att det var otroligt praktiskt. Jag slapp springa runt i affärer och leta och fundera utan kunde bara ta någonting från deras lista som passade min budget och så visste jag att brudparent skulle bli nöjda.

  Hur har ni andra gjort och hur har ni formulerat er?

   

 • Tor 20 mar 2014 15:59 #1

  Jag kände som du, att det är lite halvpinsamt att önska sig i bröllopspresent. Vi beslöt oss ändå för att ha en flik med önskelista eftersom vi själva (när vi är gäster) uppskattar när brudpar har det.

  Vi var noga med att välja ut saker i olika prisklass men vi hade också med två olika välgörenhetsorganisationer som folk kunde ge pengar till om de hellre ville det. (Det kändes inte lika girigt på så vis).

  Vi fick saker vi önskat oss, pengar (vilket vi inte explicit önskat oss), saker vi inte önskat oss (men som vi blev jätteglada för i alla fall) och några valde att skänka pengar till välgörenhet i stället.

  Jag tycker det är väldigt viktigt att man försöker tänka igenom prisklasserna på det man önskar sig. För några år sedan blev vi bjudna till ett bröllop där det billigaste på önskelistan kostade 700:- och det kändes lite saftigt. Många önskar ju sig enbart pengar, men där är jag lite kluven. Jag förstår tanken, men samtidigt är det många som gärna vill ge något konkret. Vi önskade oss lite nya handdukar, lakan och sånt, även om vi egentligen inte behövde det.

 • Tor 20 mar 2014 16:14 #2

  Senaste bröllopet jag var på så hade paret öppnat ett konto dit de bad all gäster att sätta in pengar på till deras bröllopsresa.
  Om det är något sådant ni vill göra istället för presenter, för som du säger...10 brödrostar är ju inte så kul.

  Det stod typ " Vi undanber oss presenter men känner ni att ni vill bidra tar vi tacksamt emot bidrag till vår bröllopsresa." - Fast mkt bättre formulerat så att man inte kände att de bara "Ge oss pengar för fan" haha , på ett annat bröllop hade de gjort likadant fast bett om hjälp till att köpa ett hus så...

  Vi kommer skriva så med, vi har liksom allt vi behöver, vi har vart sambos i 4 år och då känns det onödigt att få nya "hemgrejer", vilket jag märker är poppis att ge bort.
  Vissa väljer ju att skriva typ "vi ber er skänka pengar till rädda barnen istället för en present" eller så..

  Om man väljer att göra en lista känner jag att det är lite pinsamt om man gör en lista, och har fyllt i alla dyraste prylarna på NK liksom, tror man får tänka lite på att hålla sig på en sjysst prisnivå. Och skriva i inbjudan att " funderar ni på presenter så önskar vi oss blablabla servisen) " eller "...så finns den upp på vår hemsida"...

   

 • Tor 20 mar 2014 16:18 #3

  har varit på bröllop där folk frågat efter både och (fast skrivit ELLER så det inte kunde missuppfattas att de önskat sig BÅDE presenter OCH pengar) och det var superbra. De lata satte in pengar, de flitigare handlade paket :)
  Glöm inte att ange rimliga prisklasser. Älskar Magdalena Ribbing som säger att present ger man som lyckoönskan och inte avbetalning för festen. hon föreslår tex 2-300 kr per gäst.

 • Tor 20 mar 2014 16:48 #4

  Vi kommer att önska pengar till välgörenhet eller till vår smekmånad.
  hur vi formulerar det är en annan fråga. 
  Av bröllop jag närvarat påatt döma, märker jag att folk köper presenter ändå, om än symboliska, och sätter in en slant till antingen resan eller välgörenhet.
  Så är det något specifikt ni önskar er, så skriv ut det så ni inte får saker ni kanske redan har. 

 • Anonym (Anony­m) Trådstartaren
  Visa endast
  Fre 21 mar 2014 08:42 #5

  Efter lite funderande har vi landat i denna formulering:

  "Att ni kommer till vårt bröllop och firar dagen med oss är en väldigt fin present för oss. För er som ändå funderar på en eventuell gåva skulle vi bli glada för ett presentkort på Resia till vår bröllopsresa, eller delar ur Rosenthals porslinsserie. På Cervera finns en mer specifik lista i vårt namn".

  Vad tycker ni om det? 

 • Fre 21 mar 2014 11:51 #6

  Vad bra! Det tar jag inspiration utav!

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll