• Äldre 23 Mar 11:59
    4821 visningar
    6 svar
    6
    4821

    Kreta, har ni några erfarenheter eller tips?

    Vi kommer också åka på bröllopsresa till Kreta :) och det blir andra besöket på ön för oss. 
    Första gången vi var där gjorde vi faktiskt inte så mkt. Min m2b hade glömt körkortet hemma så vi kunde inte hyra bil men vi var passiva mest för att hans högra fot/ben hade svullnat upp under flygresan ner och han hade svårt att gå. Det visade sig när vi åkte hem att han hade fått en blodpropp i benet :(

    Det vi hann göra var att åka s.k. "turisttåg" typ som Stinsen i Gbg. Det kan jag rekommendera och det är jättemysigt. Har för mig att den stannar till även vid ert hotell, minns nämligen att vi åkte förbi den under någon av turerna.

    Bland annat kan man ta det "tåget" till Samaria ravinen som är jättevackert. Vi åkte även på nån apelsin/raki provsmakningstur till små byar. Raki med honung är förresten att rekomendera, prova det!

    Chania tog vi oss till med buss, efter mkt tjat från min sida. Mest för att jag trodde det skulle vara så mkt mer än det var. Men det var mest rörigt. Dock så är Saluhallen och hamnen definitivt värda ett besök.
    Efter promenaden i hamnen ville m2b tillbaks till bussarna, mest för att han tyckte att det var jobbigt med alla dessa inkastare till de olika restaurangerna. Men jag fick in honom på lite smågator med mysiga små affärer och där trivdes både han och jag.

    Det blir nog att vi hyr bil denna gången, vi är nyfikna på Heraklion och Rethymnon. :)

     

Svar på tråden Kreta, har ni några erfarenheter eller tips?