Inlägg från: daniiel |Visa alla inlägg
  • daniiel

    Måste man bjuda på mat efter vigselen?

    Nej, man behöver givetvis inte bjuda på mat efter vigseln. Det går alldeles utmärkt att bjuda på fika :) Tebröllop, inte alls så ovanligt.

    Oavsett om man har många gäster eller få, så behöver man inte bjuda på mat. Man kan ha 150 gäster och bjuda på fika likaväl som 3-rätters, och samma sak om man har 15 gäster.

    Ofta sägs det "Gör som ni vill, det är ert bröllop!" och just i den här saken så stämmer faktiskt det. Ni kan göra som ni vill. Bjuda på fika, en lättare lunch, middag eller inget alls. Det finns inget rätt eller fel gällande den här saken, utan det beror helt och hållet på hur brudparet i fråga vill ha det.

    Men om ni ska ha en förmiddagsvigsel, så kan väl kanske en lätt lunch i form av tex pastasallad och sedan kaffe och tårta kan vara en bra idé :) Men även "bara" fika går alldeles utmärkt. Informera bara gästerna om vad som gäller, så ska ni se att det blir bra, oavsett.


  • daniiel

    Att ha en riktig brudklänning, vad just du nu menar med det, är aldrig löjligt. Man kan gifta sig på tu man hand i en stor prinsessklänning med 5 meter släp om det är vad man vill. Oavsett hur ni väljer att ha ert bröllop, så kommer du ju vara en brud och en brudklänning passar ju därför alldeles ypperligt :)


  • daniiel
    Sommarblomma skrev 2014-03-17 12:12:29 följande:
    Okej, men det låter faktiskt väldigt mysigt och intimt och eftersom vi inte kommer bjuda så många,låter det ganska passande. Sen så är det ju faktiskt brudparet som bestämmer hur deras bröllop skall se ut men man vill ju samtidigt göra rätt,så som man bör,om du förstår. Åh tack så mycket för att du skriver detta,känns lite bättre och man har nån som backar upp hur man tänker. Min mamma gifte sig i sommras och vet bara hur mycket folk var på kring henens bröllop. Var på 3 bröllop förra året och alla var ganska olika,så man märker verkligen vilken skillnad de är börllop imellan. 
    Tack :) 
    Ja, inget bröllop är det andra likt och som det också ofta påpekas, så är det egentligen ett fåtal "måsten" för ett bröllop och det är:
    - Ett brudpar
    - En godkänd hindersprövning
    - En godkänd vigselförrättare
    - Två vittnen

    Allt annat utöver det kan man göra som man vill med. Ja, visst, ska man vigas kyrkligt måste man ju följa vigselordningen och gifter man sig borgerligt, så finns det ju även där en kort formulering som vigselförrättaren måste säga. Men utöver det, så är det väldigt fritt hur man utformar sitt bröllop och inget sätt är bättre än det andra - bara olika. Och tur är väl det, för alla brudpar är ju olika. Man måste utgå från sig själv och tänka "Vad vill vi?".

    Som sagt, det är inte alls ovanligt att bjuda på fika och/eller lite lättare mat, så ni ska då inte känna att det är något väldigt ovanligt eller konstigt :) 
Svar på tråden Måste man bjuda på mat efter vigselen?