• CoG

    Fästmannen vet inte om han vill ha barn

    Då jag började dejta min man för snart 5 år sedan kom frågan rätt omgående, om jag kunde tänka mig att få barn igen.


    (Jag hade redan en dotter och då jag var gravid med henne sög kroppen åt sig vätska som en tvättsvamp.
    Det var 30+ på vågen innan jag var fullgången och jag såg ut som en ballong.
    Alla extra kilon var borta inom 5 månader men lämnade min 24 åriga kropp väldigt skamfilad. Skinnet på magen hängde löst och skynkligt och det bullade ut över byxkanten så att jag såg mulligare ut än vad jag annars var.
    En dam på VC som jag träffade för att prata om det hela sa "Helt ärligt, det här är det mest groteska jag sett och jag har jobbat häär länge!".

    Det blev en bukplastik, betald från egen kassa. Jag kunde inte leva med att se så hemskt ut även om jag älskade att vara gravid och älskade min dotter.)

    Anledningen till att min då nyfunne pojkvän undrade, var för att han visste allt det här och undrade om jag skulle våga bli gravid igen även om det blev samma resultat.
    Jag hade inte kunnat bli tillsammans med honom och veta att han ville ha ett biologiskt barn, om jag själv inte hade tänkt bli gravid igen. Även om jag hade ställt in mig på att det bara blev ett barn och att min dotter aldrig skulle få ett syskon.

    Jag sa till honom att jag kunde tänka mig ett barn till men att OM jag drog på mig vätska på samma sätt igen, då skulle jag göra om operationen och det var ju han med på.

    Jag gick upp knappt 12 kilo då jag väntade vår son, inte massa vätska och sånt.
    Det syns på magen att jag varit gravid, men bara på ett helt normalt sätt.


     


    Barn är viktiga och ett livslångt ansvar.
    En del känner att de absolut vill ha det ansvaret, andra känner att de inte vill det.
    Och de som inte vill ha barn tar ett lika stort ansvar som de som väljer att skaffa barn,
    genom att vara raka och ärliga om det.

    Det viktiga är att man är överens om hur det ska bli, inte vilseleda eller tjata, gråta, låta sig övertalas osv.
    Vill man inte ha barn men är tillsammans med någon som inte kan tänka sig ett liv utan,
    då är det viktigt att vara tydlig om det och låta personen gå vidare i livet och hitta någon som kan uppfylla den livsönskan.
    Vill man ha barn och är tillsamman med någon som inte kan ge ett klart besked, då får man nog ge det en tidsram så att man inte går och väntar för länge på något som aldrig kommer att hända (om det finns en risk att det blir så).


    Ta ansvar för det liv du själv vill leva, kanske är din livspartner inte rätt person att leva med hela livet om han inte kan dela ett liv med barn tillsammans med dig.
    Han kanske kan få möjligheten att träffa någon en dag som faktiskt känner på samma sätt som honom också den dagen ni släpper taget om varandra.

Svar på tråden Fästmannen vet inte om han vill ha barn