• Problem i den nedre regionen

  Fre 7 mar 2014 16:23 Läst 1451 gånger Totalt 5 svar
  Anonym (TS)
  Visa endast
  Fre 7 mar 2014 16:23

  Jag har de senaste åren haft ont till och från på lite nedanför naveln på vänster sida, värst vid och efter samlag. Om jag ligger ned och tar på stället där det gör ont känns det nästan som en knöl samt att jag blir illamående. Förut har det inte varit varje gång vid samlag men nu de senaste månaderna har det varit varje gång, känns som att något är i vägen och trycker. Det känns ungefär som mensvärk fast bara på en sida. Efter att jag fått blödning två gånger efter samlag så bokade jag in en tid hos gynekologen. Där hittade de inget men ett cellprov på livmoderhalsen togs för säkerhetsskull, jag tog ett prov för ett år sedan och det visade ingenting så jag tror inte det här provet kommer att visa något heller. Den enda förklaringen gynekologen hade var att min livmodershals ligger snett mot vänster sida men att det var fullt normalt och inte gick att göra något åt.


   


  Så min fråga är om någon annan har samma symptom och om ni vet på något sätt det går att lindra. Jag står snart inte ut, det är ju inte direkt roligt att ha sex när man vet att det bara gör ont... Och om det inte är livmoderhalsen som jävlas, är det någon idé att kolla upp tarmarna? Jag har tarmcancer i släkten.


   


  Jag är inte så gammal heller, 24 år...

 • Fre 7 mar 2014 16:35 #1

  Har gyn kollat med ulraljud? Jag är inte alls någon expert så en helt ogrundad gissning är att det kanske är ena äggstocken? Jag har ont på det sätt som du beskriver när jag har ägglossning. 

 • Lör 8 mar 2014 16:29 #2

  Hej!
  Jag har egentligen ingen aning, men har lite erfarenhet av gynekologer, barnmorskor och ungdomsmottagningar efter år av "smärtsymptom". Om du bara varit hos en gynekolog så rekomenderar jag att byta till en ny, och fortsätta att byta tills du hittar någon som du känner tar dig på allvar. Jag bytte 5 gånger innan jag hittade en gynekolog som tog mig på allvar. Om du varit hos ungdomsmottagningen eller hos någon barnmorska så rekomenderar jag en gynekolog istället. Det finns säkert jättebra ungdomsmottagningsar och bra barnmorskor, men jag har bara fått höra saker som "lite ont ska man ha", och liknande som du: "det är nog normalt".

  Jag känner med dig.
  Lycka till och hoppas du blir bättre!
   

 • Lör 8 mar 2014 16:38 #3

  Hej.

  Jag har liknande symtom vid samlag får ont i "magen" dock inte om jag trycker på magen men vid själva samlalget. Jag gick till barnmorskan som tittade och kände på min livmoderhals, det visade att den sitter ganska lågt och kan bli till stött vid samlag och orsaka smärta, enda lösningen på detta är att använda ställningar som inte gör ont!!! Kan tyvärr inte hjälpa dig men hoppas att du hittar en lösning som fungerar bra för just dig.
  Om du är orolig för tarmarna tycker jag absolut att du ska söka för det & få det undersökt, kanske kan det kännas bättre och lättare när du kan släppa tanken på de. Om du känner en knöl ska du absolut inte tveka att söka hjälp!!!!!

  Lycka till

 • Lör 8 mar 2014 17:04 #4

  Om du inte blivit undersökt med vaginalt ultraljud skulle jag absolut se till att bli det. Låter som om du kan ha fått en äggstockscysta. De är ofta godartade, men kan behöva tas bort om de inte försvinner av sig själva. Tarmarna skulle jag inte vara orolig för så länge du inte har problem med matsmältning, näringsupptag eller tarmtömning.


  Lycka till!

 • Tis 11 mar 2014 12:27 #5

  Det är inte normalt att ha ont och blöda efter samlag, jag tycker definitivt att du ska reda ut vad problemet är. Kolla upp endometrios och PCO(S), båda kan orsaka cystor på äggstockarna mm.
  Ge inte upp och lycka till!

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll