• Lihoo

    Princess ring

    Hej!

    Diamantring i 18K guld

    Jag behöver lite råd ang kvalité på ring. För självklart får man vad man betalar för.
    Men det jag undrar är hur ringen www.guldfynd.se/article/diamantring_i_18k_guld_0434258 håller för ett vardagsbruk då jag förälskat mig i den modellen. Bättre/sämre kvalite? Då den kostar 6780kr för 1st 10ct + 14st 0.1ct när en liknande från classic serien från Smycka med liknande sten uppstättning går på på 0,24ct  kostar ca 4000kr mer men samma bredd och höjd. Bägge har kvaliten wsi.

    Jag tvekar lite just för jag är skeptisk på kvalitén och gärna skulle vilja höra andras upplevelser som äger rigar ur princess serien.

    Mitt andra alternativ är att kommbinera en Rhen ring på 0,15ct wvs från schalin med 10st 0.3ct wsi, Nackdelen är att den är dubbelt så dyr men samtidigt att jag ej kommer se den innan jag isfl beställt en ring.

    Schalins ringar River Rhen 0,10 ct

    Alla är 3mm bred och 1.5mm hög. 

  • Svar på tråden Princess ring
  • Lihoo

    Ja miss tc det blev lite tokigt kan läggas till som förklaring att det är en vigselring jag är på jakt efter. Har en 4mm bred vitgulds ring från schalins nu som jag är nöjd med. Då jag jobbar inom vården åker ringarna av varje dag endå men för att komma till sak så det jag menar är att jag tycker mycket om modellen från guldfynd i princess-serien men tvekar för den är mycket billigare än en i samma ct och liknande fattning från smyckas Classic-serie. Så hur kan den vara billigare? Är det kvalitén som är sämre? Palladium halten är 16% i den från guldfynd. Som alternativ har jag kollat upp en Rehn ring från schalins som har den fattning på mittenstenen som jag gillar. Men då den saknar stenar på sidan kan de sätta dit flera efter mitt tycke samt på samma skena som min förlovningsring. MEN jag kan ju inte heller prova den innan den är gjord. Den har dubbelt så mycket ct och är därmed dubbelt så dyr men det jag främst är ute är efter vettig kvalité utan att ruinera mig då jag tyvärr inte har obegränsad budget. Samtidigt funderar jag på om man ska satsa på större stenar, för när den sen används sen försvinner ju gnistret och blir mer diskret och jag är rädd för att försmå diamanter försvinner in i skenan Men tack för bra tips!

  • Lihoo

    Det blev en Rhen ring från schalins till slut och jag är jätte nöjd. Den känns rejälare och gedigen. Det är en 0.15ct wvs med tillagda 10st 0.03ct wsi.


    Skillnaden mellan min ring och princess ringen till höger med 0.10ct wsi och 14st 0.01ct wsi. Priset skiljer sig med det dubbla men för mig var det värt det i slutändan. 
  • Lihoo
    Sezzie skrev 2014-03-06 10:31:16 följande:

    Nu är inte jag så bra på det där med kvalitét faktiskt....men jag har likadan Princess ring i gult guld fast med två rader diamanter. Den är fantastiskt vacker & jag är helnöjd. Köptes på guldfynd. Dock en hel del andra problem vid beställningen, men ringen är underbar. Liknande ring finns även på Albrekts har jag sett, men inte riktigt likadan.. Haft den bara ca en månad dock. Är väldigt rädd om den & har den inte på mig när jag inte borde ;)


     


     


    Provade också din ring men upplevde den lite för bred för mig men jätte fin är den!
Svar på tråden Princess ring