• Boka smekmånad i Thailand, HUR? :)

  Tis 4 mar 2014 15:07 Läst 5229 gånger Totalt 22 svar
  Visar endast inlägg av Milli - Visa alla inlägg
  Tis 4 mar 2014 15:07

  Hej, vi är väldigt inne på att boka en bröllopsresa till Thailand, just flyger går till bangkok men vill inte bo i storstad så blir någonstans runtom.. Har tänkt boka flyget för sig och boende för sig för att komma billigare undan. Men HUR bokar man boendet, finns de speciella alternativ så man kryssar i att de är honeymoon eller meddelar man de när man kommer fram bara? Tänker också att de kanske är dyrare om man bokar honeymoon än bara ett stort lite lyxigare rum? Hur gjorde ni?? 

  Och är de någon som har något drömboende att tipsa om som inte är jättedyrt? :) 

 • Tis 4 mar 2014 17:44 #3
  a ring on my finger skrev 2014-03-04 15:49:50 följande:
  Har ni någon koll på alls vart i Thailand ni vill bo?
  Ska det vara en liten lugn ö där ni bara kan ta det lugnt. Eller vill ni ha puls med liv och rörelse och mycket shopping?
  Det finns massor av sidor att boka hotell på och priserna bruka ligga ungefär samma oavsett vilken sida ni väljer. Ofta finns det en övrigt ruta där man kan skriva fritext. Skriv då att det är en bröllopsresa.
  Dyrare skulle jag nog kunna säga ganska säkert att det inte blir utan ni betalar för den typ av rum ni bokar helt enkelt.
  Däremot kan det mycket väl vara så att de kanske har pyntat rummet lite extra med en fruktkorg, bubbel, blommor eller liknande. Absolut inget säkert men Thailändare är väldigt vänliga och bra på att få en att känna sig speciell och lyxig
  Har man riktig tur har de kanske t.o.m ett lite finare rum över som de kan uppgradera. Men allt detta är ju som sagt bara bonus så räkna bara med att ni får vad ni har bokat.

  När ska ni åka? Åker man på sommaren te.x är det bättre att hålla sig runt Koh Samui/koh pangang/koh tao medan det under vintern brukar vara mer stabilt väder på sidan runt Phuket/Krabi.
  Sen finns det även Koh Chang/Koh Samet som man vill vara lite närmre Bangkok

  Det finns givetvis mängder av andra ställen i Thailand, detta var bara ett par förslag som brukar vara populära

  Mitt drömboende är här...
  www.tripadvisor.se/Hotel_Review-g303910-d5865...
  Tack för ditt svar, många bra tips här :) Vi åker i juni och vill då helst vara i de delar som är bättre att hålla sig i men ändå inte så långt ifrån bangkok. Hur långt är det därifrån till koh samui? Har hört talas om den orten mycket. Men annars får jag nog kika på koh chang och koh samet. Är vädret där okej då?
  Boendet du visa var jättefint men lite dyrt när man ska stanna 10 dagar. Får själva hotellet reda på min fritext även om jag bokat genom exempelvis agoda eller booking.com? Tänkte de kanske stannar hos dom så får dom ändå inte reda på de. Vore ju kul om man blev extra uppmärksammad utan att behöva betala extra för de :)
  Vill nog mest ta de lugnt och njuta men även shopping (men de finns väl överallt) samt lite utflykter men de får man väl se då vad som verkar intressant :)
  Trattkantarellen skrev 2014-03-04 16:02:07 följande:
  För själva bokandet av hotell rekommenderar jag www.agoda.com där bokade vi alla hotell när vi var i Thailand, fungerade utmärkt, bra priser och lätt att söka.
  Ang var ni vill åka, så beror det ju på vilken årstid, precis som a ring on my finger säger.
  Har använt den sidan och bokat hotell till flera andra resmål vi varit på så ska absolut kika där igen, visste bara inte om man kunde boka honeymoon rum eller om man baa bokar som vanligt och sen skriver att de är honeymoon men då kör vi nog på de sista. Vart rekomenderar du att åka i Juni då? Vill helst inte åka flera timmar från flygplatsen och om de är med båt så får de inte vara superlångt bort de heller..
 • Ons 5 mar 2014 09:39 #6

  Åh vilka bra tips, tack! Funderar nu på koh samui, samet, koh chang eller phangan. Alla dessa är öar väl? 

  Smart att skicka provat och fråga hotellet om pris, men hur blir de då med betalning? Gör man de när man kommer dit då eller ska man ge dom visanumret på mail?  

 • Ons 5 mar 2014 20:47 #10
  a ring on my finger skrev 2014-03-05 11:33:55 följande:
  Jag tror faktiskt att det är Koh Samui/Koh Pangang/Koh Tao som gäller i Juni för att minska risken för långvarigt regn.
  Du flyger från Bangkok till KOh Samui på ca en timme. Koh Samui är den större av öarna med mycket turism, shopping, uteliv osv. Koh Tao är en liten liten ö som är fantstiskt om man gillar att dyka eller snorkla. Perfekt om man vill ha lugn och ro på riktigt för där händer inte jättemycket uppe på land. Mycket vackert dock!
  Koh Pangang är också jättefint och lugn om man inte prickar in ett Fullmoon-party.

  Jag hade nog kombinerat Koh Samui med någon av de andra öarna för att få både lugn och lite puls.
  Mellan dessa öar åker man färja eller katamaran i kanske en timme (kommer inte ihåg riktigt hur långt det var).

  Håller med Maj12...var supertrevlig i mail och ha alltid ett leende på läpparna när ni kommer ner till hotellet så kommer ni garanterat att få fantastisk service!
  Kommer du ihåg vad flyget kostar från bangkok till samui? Kan man boka de när man väl är där eller gör man de i förväg? Lutar kanske åt att de blir där.. :)
 • Ons 5 mar 2014 20:49 #11
  TheD skrev 2014-03-05 17:16:45 följande:
  Vi var på smekmånad i Thailand i fyra veckor. jacuzzi på balkongen ;) vissa hotell vill att man visar intyg på giftermål. Finns en massa hotellbokningssidor och flyget detsamma. ni kan ju skicka på resebolagens sida och se om ni hittar något hotell ni gillar och gå in på hotellets hemsida och kika priser. vi reste med fritidsresor. men när vi var till Thailand i december bokade vi hotell och flyg för sig.
  Jacuzzi vore fint :) Varför vill de se intyg? Är de många som säger att de är nygifta kanske bara för att få lite extra? Får väl ta med en kopia ifall att då ;)
  Får kolla de där med hotellen när vi väl bestämt om de blir dit och vart.. Men tack för tipsen :) 
 • Ons 12 mar 2014 10:17 #14
  a ring on my finger skrev 2014-03-07 09:56:17 följande:
  Tyvärr är det ganska dyrt att flyga till Kog Samui.
  Eftersom det är en jäteliten flygplats (supersöt, googla bilder ) så är det inte så många flygbolag som reser dit (Bangkok Airways och kanske Thai Airways, osäker där dock) och därför är det ingen konkurrens som pressar ner priserna.
  Tror det ligger på ca 1500-2000:-/person ToR från Bangkok.
  Tja det där med att boka innan eller inte är allitd svårt. Risken finns att man missar flyget om flyget från Sverige är försenat och då är det mycket trpkiga pengar att behöva betala en gång till. Men samtidigt kan det ibland vara ont om platser att boka på plats. Landar ni på morgen har ni klart större chans att hinna med ett flyg under dagen.
  Om ni ska boka ert flyg från Sverige hos en fysisk resebyrå så kan de kanske boka inrikes också direkt.

  Om man vill spara MASSOR av pengar och inte är rädd för att resa lite så rekommenderar jag tåg från Bangkok och sedan båt över till öarna.
  Det är absolut inget lyxigt men en av de häftigaste upplevelserna vi har från Thailand. Att se allt från centrala Bangkok och hela vägen ut på landsbygden.
  Landar ni tex i Bangkok på kvällen kan ni ju boka en sovvagn. Detta kostar nästan ingenting, men det är som sagt inte så bekvämt som att flyga en timme www.kohsamui.nu/resor#.UxmH2YV8o70
  Oj hade missat ditt svar.. Jag har sett bilder på flygplatsen och den sägs vara en av de vackraste i världen läste jag, Såg även bilder och de såg minst sagt annorlunda ut ja :) Tror man kommer vara väldigt sleten av att ha flygit konstant nonstop i 11 timmar så då känns de som att man inte vill åka buss/tåg och båt i flera timmar till, även om de såklart också är en upplevelse i sig.. Sökte runt lite och såg att priserna låg ungefär som du skrev, men jag hitta ytterligare ett flygbolag där de kosta 1310kr för 2 personer tur och retur så då kändes de inte ås himla farligt. Men de verkar som dom bara flyger på morgonen-dagen och vi anländer isf bankok 07.00 (deras tid) och då känns de som de kan bli väldigt tajt med tid ifall de blir försenat. Ska kolla om de inte går något flyg senare på kvällen så man vet att man hinner med och kanske tom hinner kolla storstan.. Annars funderar jag på att vi kanske skulle sovit i bangkok första natten och sen flygit vidare morgonen efter..
 • Tor 20 mar 2014 11:28 #16
  a ring on my finger skrev 2014-03-12 16:16:02 följande:
  Jasså? Vilket flygbolag var det?
  Vi är själv lite småsugna på Koh Samui i sommar och har så smått börjat titta på alternativ men har inte kommit så långt som till inrikesbokningar än.

  Det är inte helt fel att stanna i Bangkok en dag om man vill pausa lite med resandet.
  Tror de hetter airasia.com eller något sånt :) Men de var lite svårt att förstå deras restider men får väl maila dom isf så de blir rätt. Men när de är så stor prisskillnad så låter de ju som att de är lika bra att boka här hemifrån än att tro att de är ännu billigare när man är på dne flygplatsen..?
  Har du kikat något på hotell på den ön? 
 • Fre 21 mar 2014 08:19 #18
  a ring on my finger skrev 2014-03-20 11:57:38 följande:
  Okej, det ska jag kolla upp.

  Tidigare år när vi har rest inrikes till Phuket och Krabi har det inte varit billigare att boka flyget på plats.
  Men man får se till att ha ett par timmar för det tar ganska lång tid med passkontroller osv... Annars är risken ganska stor att man missar inrikesflyget och då blir det ju klart dyrt att boka dubbelt

  Vi bestämde oss förra veckan och bokade biljetter direkt
  Hotell har vi inte bestämt än men jag har börjat kika runt lite. Här har vi bokat en del hotell och fått riktigt bra boeende till relativt lite pengar
  www.latestays.com/

  Sen blir det ett par dagar i Bangkok och där har vi inte alls hunnit fundera över vad vi vill ha. Vi brukar ta något billigt där eftersom man är ute på stan hela dagarna/kvällarna.
  Okej då tror jag nog att vi bokar den flygresan också med en gång men de bästa vore om de flyget gick på kvällen då vi anländer på morgonen ifall de skulle vara förseningar som du säger.. När reser ni dit och vad betala ni för flygbiljetten?? Är såå nära på att boka nu.. :)
 • Mån 7 apr 2014 11:49 #20

  Bokade flyget till Bangkok för 2 veckor sen och ikväll ska vi även boka flyg från bangkok-koh samui =) 
  Har ni någon aning om vart i samui man bör vara i juni, läste att alla stränder inte var så fina då pga lågvatten men de är svårt att hitta information om vart de är fint då..
  Har även mailat flera hotell och varit supertrevlig men ingen har kunnat ge mig bättre pris än de billigaste jag redan hittat på sån sida som jämför hotellpriser..
  Hade sorterat ut så de bara stod mellan 2 hotell och sen bestämt vilket de blir men så skrev jag på thailand forum och då verkar de så himla negativa där till den stranden fast jag läst att många tyckt den varit bra så nu funderar jag på någon av de andra från listan men då är de i norra samui och man kanske störst av flygplanen istälelt? GAAAH vad svårt de var, en hel djungel detta!!

  Hur går de för dig i din thailandplanering a ring om my finger

 • Mån 7 apr 2014 13:45 #22
  a ring on my finger skrev 2014-04-07 13:23:01 följande:
  Ön är så liten så jag tror faktiskt inte att man störst mer eller mindre npgonstans på ön. När vi var där (1 eller två nätter) för massor av år sedan bode vi på Choeng Moen och jag kan inte minnas att vi stördes av flygplatsen.

  Jag har ingen aning om hu stränderna är men vi ska på Chaweng och jag har fått uppfattningen om att det är helt ok där på sommaren.

  Jodå, vi har fortfarande inte bokat inrikesflyg än och inte heller hotell. Men jag tror att vi börjar bli helt klara med vilka hotell vi kommer att välja.
  Kolla de hotell du är intresserade av på latestays.com. "våra" hotell är ett par hundralappar billigare där faktiskt.

  Även om vi inte vet var vi ska bo och hur vi ska komma dit så har jag redan bokat in oss på en lyxigt söndagsbrunch Tyckte det var en viktig detalj att börja med, hahaha.
  Hehe okej, har också uppfattningen om att chaweng och lamai är de bättre stränderna men ser att många har valt bo phut på smekmånaden men de är den orten som ligger närmast flygplatsen så var därför jag undra om man kanske stör sig av de fast jag har inte sett mer än denna gringubben på forumet som verkar vara negativ till allt som skrivit de.. På chaweng är de ju mer livat och mer party vad jag förstått och därför vill vi inte vara direkt på denna strand ifall man störst av de när vi vill ah en lugn smekmånad.. Vilka hotell står de mellan för er??
  Kollade hemsidan du länka med våra hotell är ca 150kr dyrare där än de vi hittat. jag har sökt efter hotell och sen sökt på billigasthotell.se så jämför dom de hotellet med alla bolag och de tycker jag har varit riktigt bra priser om man jämför med många stora bolag som agoda, booking mm.. 
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll