• niriel

    Försöka att bli gravid med oregelbunden mens.

    När vi skulle börja försöka närmade jag mig det på samma sätt som allt annat okänt: jag läste på. Massor. Jag kan varmt tipsa om denna sida: www.1177.se/Stockholm/Tema/Gravid/Bli-gravid/Att-bli-gravid/Hur-man-blir-gravid-fragor-och-svar-/

    Där står bland annat att spermier kan leva inne i livmodern "flera dagar", vilket gör att varannan-var tredje dags sex  bör funka alldeles utmärkt. 

    Det tips jag fick från en barnmorska var annars "glöm inte bort att ha kul! Det här ska vara något roligt för er, inget tvång!" vilket jag tyckte var ett himla bra tips. Men dock: om det inte har lyckats inom ett halvår (det är någon slags magisk gräns), sök hjälp! Om det sedan handlar om att ta reda på när ägglossningen är eller utreda om ni är kompatibla eller vad det kan vara spelar mindre roll, men ni har rätt till hjälp redan efter ett halvårs aktivt försökande, glöm inte det!

    Lycka till! Själva väntar vi vår bebis i juni! Solig 

  • niriel
    Sassa84 skrev 2014-03-03 09:58:30 följande:
    SOM jag har läst på. :P Tror inte att jag har gjort nå annat än att googla runt på allt mellan himmel och jord senaste månaden/erna. Haha! Ja, varannan var tredje dag ska vi nog köra på nu när min mens slutar i veckan, kanske får hitta på lite nya saker som kan göra sexet lite mer spännande och inte kännas som ett tvång. ;) Jag tror också att det lätt kan bli ett måste, NU ska vi ha sex för nu har det gått två tre dagar, det är sambon rädd för också, han är lite mer laid back så att säga, händer det så händer det. :)
    Haha, härligt att ghöra att det är fler än jag som närmar mig ett nytt kapitel i livet genom att grotta ner mig i fakta.. Min man bara skrattade och skakade på huvudet åt mig när jag berättade att jag hade läst på. Han är väl van vid det här laget antar jag.. Tungan ute
Svar på tråden Försöka att bli gravid med oregelbunden mens.