• Maj12

    Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    I dag har min efterlängtade klänning äntligen kommit!!

    www.ebay.com/itm/New-White-Lace-Bride-Wedding-dresses-Prom-Evening-Gowns-Us-2-4-6-8-10-12-14-16-/130805518215&var=430107113638&hash=item1e749dcf87

    Nr1

    Tyvärr är den för stor över rumpan och höfterna men med lite hjälp från min kära mor tror jag vi kan fixa det :) men över bysten sitter den perfekt!! Jag är så nöjd över hur min klänningen ser ut och hur den känns. Mkt finare än vad jag tänkt mig. Sen visst är det en annan kvalité mot en klänning du köper här "hemma" men det bryr inte jag mig om. Och eftersom jag redan har min korta bröllopsklänning som jag köpt tidigare även den från Ebay så har jag något att använda om det inte funkar att sy in den. Helt sjukt att jag betalat 1170:- för två klänningar!!

    Har försökt att flera gånger att lägga upp mina bilder men det går inte :( Fattar inte varför det inte fungerar? Funkade alltid på gamla sidan. Ska självklart fortsätta försöka.

    Hur vet man om man måste betala moms??

  • Maj12

    Här kommer bilderna....
    Är verkligen jätte nöjd med utseendet av klänningen men som ni ser så är klänningen förstor och för lång som jag skrev tidigare, men hoppas verkligen att vi kan sy in den min mamma ska titta på den i dag. Sömmarna går på båda sidorna så det borde gå. Annars får jag nog lägga ut den till försäljning tyvärr, känner att jag kan inte lägga tusenlappar på att sy in den hos en sömmerska när jag faktiskt redan har en klänning sen tidigare. Då kör jag på min "korta" klänning istället som jag också tycker väldigt mkt om.


     

  • Maj12
    Tuvalie88 skrev 2014-04-02 10:59:39 följande:

    Maj12: jättefin klänning! Hoppas att ni kan sy in den, borde ju gå! Är det spetstyg eller spetsapplikationer?


    Tack så mycket!

    Jag är ju kass på det här men det är liksom ett "nät" tyg som ligger över det andra tyget (hänger löst) och på "nät" tyget så är det sytt/broderat in olika blommönster. Hahaha jag låter helt knäpp i min beskrivning hoppas du fattar :)
  • Maj12
    iurochskur skrev 2014-04-02 11:59:20 följande:

    Maj12: Jättefin spets, det är det jag är lite orolig för ska se konstigt ut, kul att se att din blev så bra! Förstår ditt resonemang och tror denna blir lättsåld om du inte kan sy in den. Du är jättefin i din korta också! Ska själv ha en kort att byta till om jag inte toookälskar den långa.


    Tack! Jag blev verkligen super nöjd trist bara med storleken men så är det :) Det är ju alltid en chansning att handla så här.

    Kan väl erkänna att hjärnan går på högvarv nu :) Blir det snyggt att sy in den? Är det bättre att sälja den? Har köpt skit snygga skor (enligt mig) som kommer bäst till sin rätt med den korta klänningen eftersom jag då visar upp dom, och då blir det lite tuffare och det passar nog mig som person bättre :) Men i min "dröm" som jag haft om den dagen jag skulle gifta mig så har jag ju sett lång klänning för det är ju det man ska ha.

    Vad är det med din långa klänning som du inte känner dig bekväm i??
  • Maj12
    Kileane skrev 2014-04-02 14:27:06 följande:

    maj12: Vilken vacker klänning och den passar dig bra! Hoppas det ska gå att göra ändringarna, jag funderar också på hur man på bästa sätt lägger upp / kortar av en klänning som har spetskant nertill...det går ju inte bara att klippa av spetsen!


    Tack så mycket! Har tyvärr ingen aning om hur man gör det bäst/snyggast med att korta spetsen. Min mamma som är amatör sömmerska ska först kolla på min klänning om man kan sy in den på ett snyggt sätt sen hoppas väl jag på att klänningen inte blir så kort när den sitter åt ordentligt.

    Måste väl erkänna att jag har inte tänkt så och med tanke på vad min klänning kostade så är väl risken stor att det satt en stackars underbetald tjej/kille och sydde just min klänning. Men det är ju självklart fruktansvärt och hur du ska kolla upp det tror jag är jätte svårt, även fast dom tar mer betalt för klänningen så kan du ju inte va säker ändå.
  • Maj12

    [


    iurochskur skrev 2014-04-02 11:59:20 följande:

    Maj12: Jättefin spets, det är det jag är lite orolig för ska se konstigt ut, kul att se att din blev så bra! Förstår ditt resonemang och tror denna blir lättsåld om du inte kan sy in den. Du är jättefin i din korta också! Ska själv ha en kort att byta till om jag inte toookälskar den långa.


    Hahaha ska nog börja läsa lite bättre, nu förstod jag att du väntar på en klänning. Va spännande!

    Så nu har jag snart tagit över heeela tråden med mina hundra inlägg.
  • Maj12
    Tuvalie88 skrev 2014-04-02 15:44:13 följande:

    Maj12: då är det spetsapplikationer antagligen det min klänning kommer ha och på din såg det ju jättebra ut! På sidorna går det nog ganska lätt att sy in ser det ut som. Men klurigt på längden som någon skrev. Jag kommer få samma problem, vad jag förstår så gör de ofta klänningarna extra långa också eftersom alla har olika höga skor.


    Jag lämnade ändå mått från armhålan och ner till golvet och skrev att jag skulle ha skor som va 10cm höga. Men på bilden har jag på mig skor som är 13cm höga. Men tror fortfarande att sitter den åt mer så kommer den ju också högre upp.
  • Maj12
    iurochskur skrev 2014-04-02 15:51:30 följande:

    Jag känner som du ang skor och att det är lite tuffare med kort, tänkte först ha en kort klänning för att visa benen och skorna men sen kände jag att jag nog ville ha en lång också och har beställt en lång som uppfyller allt jag föreställt mig, den är under tillverkning så jag vet ännu inte hur mycket jag kommer gilla den och om den alls blir som jag tänkt mig, den är väldigt detaljerad men om jag blir tokkär i den så kanske jag vill ha den hela kvällen, har alltså inte beställt en kort klänning ännu. har massor av tid på mig :)


    Jag har så svårt med alla beslut haha vad då i-landsproblem :) Har du hittat någon kort klänning som du kan tänka dig?
  • Maj12

    En fråga hur har ni gjort när ni sålt era kinaklänningar (innan eller efter bröllopet) skriver man måtten i annonsen eftersom jag inte kan skriva stl??

    Om jag beslutar mig att sälja min klänning som är för stor utan att sy om den, vad skriver jag för mått då?? För dom måtten jag lämnade till säljaren stämmer ju inte.

    Är det så att man lägger klänningen ut och in och tar mått rakt över?? Alltså inte runt. Och sen är det ju snörning i ryggen tar man måtten när snörningen är hårt åtdragen??

    Kanske dumma frågor men ville ha råd och hjälp av någon som kan.

  • Maj12
    carola78 skrev 2014-04-04 10:58:32 följande:

    Bra fråga, har jag tänkt på oxå. Man kanske kan skriva M om man är en S. Vet faktiskt inte hur jag tänker göra, måste först vänta och se om jag kan ha min klänning.....blir så orolig nu :/ Var den mkt stor?


    Nästan 2 storlek för stor. När den va hårt åt knuten så kunde jag dra ut 3cm på vardera sida av klänningen.
  • Maj12

    Jessi85 och Kärleken vilka fina klänningar ni beställt, jag tycker verkligen ni båda ska känna er nöjda :)

    Själv har jag efter sååå mycket velande nu bestämt mig för att sälja min långa brudklänning. Kände att det blev ett för stort projekt att sy in den :( men känner mig jätte nöjd med min knäkorta klänning och att den passar mig mer som person!

    WOW jag har bestämt mig!!!!

  • Maj12

    Ni har så rätt :) Har haft det jätte tufft med detta beslut och nu när jag äntligen bestämt mig känner mig så lätt och stressen försvann.

    Kärleken: Ge det lite tid och prova den flera gånger. Kolla om du kan göra några enkla förändringar tex som någon skrev tidigare ett bredare band. Ibland är det små saker som gör att man ser klänningen på ett helt annat sätt.

    Som jag skrev tidigare så är din klänningen verkligen jättefin och hoppas verkligen för din skull att du kommer känna dig nöjd.

  • Maj12
    vallmoo skrev 2014-04-17 10:25:32 följande:

    Maj12, var köpte du din långklänning? Tittade tillbaka i tråden och såg att den var jättefin! Vilka mått har den?

    Den korta är också jättefin!!


    Köpte den på Ebay av denna säljaren: www.ebay.com/itm/New-White-Lace-Bride-Wedding-dresses-Prom-Evening-Gowns-Us-2-4-6-8-10-12-14-16-/130805518215&var=430107113643&hash=item1e749dcf87 Nr1.

    Måtten är ju så svåra att säga eftersom jag beställde efter mina egna mått men det blev ju jätte fel. Jag är en 36/38 och skulle gissa att den är en 40 kanske??? Från armhålan ner till spetsen slutar är den 136cm. Den är 43cm (mått rakt över klänningen) under bysten på bandet när jag håller den ute på max. Och eftersom det är snörning så vet jag inte vad den är som minst. Åh vad svårt!!!! Över rumpan, precis under där snörningen har slutat är den 53cm (mått rakt över klänningen)

    Behöver hjälp kan man skriva så i en annons??????
  • Maj12
    daniiel skrev 2014-04-17 23:08:53 följande:

    Vad skönt att du fattat ett beslut och att du känner dig nöjd med det. Det är ju huvudsaken! Din korta klänning är jättefin, speciellt med bandet i midjan :)


    Tack så mycket :)
Svar på tråden Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!