• Kileane

    Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    maj12: Vilken vacker klänning och den passar dig bra! Hoppas det ska gå att göra ändringarna, jag funderar också på hur man på bästa sätt lägger upp / kortar av en klänning som har spetskant nertill...det går ju inte bara att klippa av spetsen!

  • Kileane

    Förresten undrar jag hur man ska våga lita på att allt sköts "moraliskt riktigt" av alla dessa Kinaföretag... Jag vill ju inte köpa min klänning av någon som tvingar sina sömmerskor till 14-timmars dagar med usel lön, och sånt skriver de ju inte direkt ut på sina hemsidor.

    Vissa företag med helt sjukt billiga klänningar (under 100 ?) får mig verkligen att fundera. Hur har ni andra resonerat, är det något ni tänker på?

  • Kileane
     daniiel skrev 2014-04-02 16:17:58 följande:
    Det är en diskussion som många gånger varit upp här på BT och något jag egentligen vill att vi ska försöka hålla ifrån den här tråden, då det ibland kan bli en ganska tråkig diskussion. Vill du prata om sådant mer ingående, så rekommenderar jag därför att du startar en tråd om enbart det :) Men, jag kan säga att det många gånger är samma sömmerskor i samma fabriker som syr klänningar till kinaföretagen som till dyra märken. Precis som att kopior på dyra mobiltelefoner görs i samma fabriker som telefonerna med märken osv. Priserna ökar ofta med mellanhänderna. Nu köper du direkt från fabrik och det är inte en hel drös med mellanhänder i västvärlden som ska ha sin del också så att säga.
    Aha visste inte att det brukar diskuteras häftigt här, jag är inte ute efter något sånt! Eller att förstöra glädjen som någon känner över sin klänning. Skulle bara gärna se någon sorts "certificate" eller märkning på att det företag jag tänkt mig är ett "hederligt" företag...men ja, man lär väl aldrig vara säker med mindre än att man själv åker till Kina och kollar in fabriken! Det är ju som du säger, att ofta görs både kopior och originalprodukter i samma fabrik av samma människor...
  • Kileane
    carola78 skrev 2014-04-04 14:28:47 följande:

    Nu har min klänning kommit och jag är nöjd. 


    Så vacker klänningen blev och så roligt att du är nöjd! Den passar dig jättebra tycker jag :) Snabbt gick det ju också!

    Augusti; jag ser, och tycker du är tydlig i beskrivningen!
  • Kileane

    Rin: Åh så frustrerande när infon inte riktigt går hem...jag hade nog fortsatt mejla och upprepa mig tills jag var 100% säker på att de fattat! Och visat bilder också!

    Jennyal: Vilken vacker klänning :) Hoppas du ska bli nöjd med den!

    Jag själv velar ännu fram och tillbaka, fast jag borde börja beställa snart. Jag gillar verkligen denna klänning, men är lite orolig för all spets...tänk om det inte ser bra ut? Och hur funkar det att sy upp en klänning med spetstyg (jag räknar kallt med att den kommer att vara för lång), jag blir inte klok på om spetstyget sitter fast i midjan (och kan "hissas upp" och kortas av där) eller hur man ska göra!

    Är inte riktigt hundra på att man kan få till en snygg upphängning av släpet heller...

    Vet inte om jag ska våga chansa på att den blir bra, eller om jag ska leta efter en annan klänning som blir enklare att sy om ifall det behövs!



    www.jjshouse.com/A-Line-Princess-V-Neck-Court-Train-Satin-Lace-Wedding-Dress-With-Sash-Beading-Flower-S-002000187-g187

  • Kileane

    Har blivit förtjust i denna också, och inbillar mig att den är både lättare att sy upp (?), samt att jag tror jag föredrar chiffong framför satin (även om jag helst hade velat "prov-känna" på tygerna först!) Chiffong ska väl vara lätt och svalt så kanske man undviker att svettas floder och göra stora fläckar i en sån klänning :)

  • Kileane
    daniiel skrev 2014-04-07 13:22:40 följande:
    Det är ingen större skillnad på dom två klänningarna. Dom är i ungefär samma modell och sys på ungefär samma sätt. Förutom att utanpå satinkjolen, så kommer den första få ett spetstyg och den andra ett chiffongtyg :)
    Jamen det är ju visst stor skillnad

    Nej men det jag mest bekymrar mig över om jag väljer en klänning i spetstyg är främst att den ska vara svår att sy upp! På den första klänningen jag postade tycker jag det är ganska oklart av bilderna om spetsen sitter fast i midjan och går att "hissa upp" - för man kan ju som sagt inte klippa av den nertill...

    Jag borde kanske fråga nån sömmerska om detta innan jag beställer?
  • Kileane
    daniiel skrev 2014-04-07 13:42:57 följande:
    Jag förstår vad du menar och det är ju kruxet med spetstyg så att säga. Allt som oftast är klänningarna tvådelade, speciellt om det är band i midjan för då döljer ju det skarven, och då brukar man kunna sy upp den i midjan så att säga. 

    Men om du gillar chiffong, så är ju en klänning med spetsöverdel och chiffong på kjolen kanske ett bra alternativ? För då behöver du inte oroa dig över den saken. 
    Jag tror att bandet i midjan döljer en skarv, det verkar så på denna bild:



    Men ja, i kommentarerna påpekas hur viktigt det är att beställa rätt längd...och när jag googlar "how to shorten a lace hem" blir jag ju inte direkt lugnare - det verkar superkrångligt och väldigt dyrt!

    Kanske får jag ta en annan klänning istället och slippa oroa ihjäl mig över spetsen. Jag gillar den andra klänningen jag visade mycket också, men där är istället "problemen" att det är "cap straps" som sitter långt ut - jag har smala axlar och är rädd att de halkar ner, och sen verkar den ha så mycket pärlor och paljetter också...vet inte om jag gillar det. Åh dessa beslut!
  • Kileane
    iurochskur skrev 2014-04-16 11:48:50 följande:
    Jag tycker också att den sitter fint på dig och dina axlar ser inte breda ut, inte heller dina armar ser stora ut, tycker det ser ut som att du skulle kunna ha vilken ringning som helst och även tunnare eller utan axelband om du velat, du är hur fin som helst, se fördelarna med att ha lite bredare axlar istället, du har en fin hållning och det ger pondus men du är absolut inte stor för det. Alla har sina egna issues men också fantastiska fördelar, se fördelarna istället och äg dina axlar :)

    Med tanke på klänningens stil tycker jag den sitter lagom tight.
    Håller med helt och hållet, jättevacker klänning och den passar dig väldigt bra!

    Har inte riktigt hunnit med i tråden, så roligt att se så många vackra Kina-klänningar och nöjda blivande brudar!
  • Kileane

    Ber om ursäkt då detta säkert diskuterats redan...men hur har ni tänkt ang. hollow-to-floor måttet? Det stämmer ju inte alls med tabellen, i alla andra mått var jag hyfsat mittemellan en size 8 och 10, men mitt hollow-to-floor-mått är 138 cm (barfota och med rakt måttband) och minsta som finns i tabellen är ju 147 cm. Inte ens fast man lägger till de 5 cm som tillverkaren säger att de alltid adderar (för skor) så når jag ju upp i den längden! Jag är själv 164 cm lång.

    Ska jag bara ange mina mått och hoppas det blir bra så eller borde jag mejla och fråga? Klänningen jag tänkte köpa har en spetskant nertill så det är ju inte bara att lägga upp den om den är för lång heller...och naturligtvis vill jag inte ha den för kort!

Svar på tråden Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!