• Äldre 6 Mar 19:37
    289318 visningar
    1096 svar
    1096
    289318

    Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Nu tänker jag sätta en tass i tråden, var medlem här tidigare men fick göra ett nytt konto nu. Denna gång är jag här "på riktigt" för jag och sambon tänkte fira tio år som förlovade med att gifta oss till hösten :)

    Och eftersom det ska vara ett litet och enkelt bröllop kommer jag högst troligt att beställa en Kinaklänning. Vet ganska bra vad jag vill ha också, så nu gäller det "bara" att hitta den rätta klänningen! Jag hade tänkt beställa från JJhouse så det är roligt att läsa att de får bra recensioner!

    En fråga bara, ska man räkna med att få betala moms och tull på klänningen? Måste ju räkna in det i priset då också. Jag bor i Finland men tänker att det är liknande tullregler för frakten hit...

  • Äldre 10 Mar 21:40
    Tokbubbla skrev 2014-03-08 17:31:17 följande:
    Jag köpte klänning för 690 tror jag, skor för ca 550, en schal för nån hundring samt hårblomma för en 60 kr typ. Frakten kostade ca 350 kr. Jag fick betala 500 kr i tull och moms. Klart värt det. Klänningen behöver läggas upp men det gör en vännina till mig. En hel brudutstyrsel för just över 2000!
    Vilka fynd du gjorde där! Så himla praktiskt om man kunde köpa allt på samma ställe, men jag tror inte jag vågar köpa skor utan att prova dem först...

    Vad roligt med fler finländska brudar :) Det låter ju inte speciellt farligt med tullavgifterna i Finland ändå, men bra att veta att man ska räkna med att få betala dem!

    Kakbakaren, klänningen är jättevacker! Hoppas du vill visa bild och "recensera" den sen när den kommit fram också!

    pelena, hoppas du också kan visa bilder sen :)
  • Äldre 14 Mar 14:15
    Tokbubbla skrev 2014-03-13 18:04:23 följande:

    m.jjshouse.com/se/Sheath-klaenning-Hjaertformad-Sopa-Tag-Chiffong-Broellopsklaenning-Med-Rufsar-002011592-g11592
    Där är en länk till "min klänning". Nästa gång jag får nån att hjälpa mig snöra den kan jag fota så du får se den på riktigt. Den är väldigt lik bilden. Enda kan vara att jag upplever den lite mer a-lined i så fall. Fast det kan ju bero på att jag inte är luka lång och smal som modellen. Är 163 och väger typ 68
     


    Vad roligt, den har jag också tittat på. Har nästan samma mått som dig också, så du får hemskt hemskt gärna visa en bild där du själv har på dig klänningen!
    Hur tycker du tyget är, motsvarar det dina förväntningar? Faller det snyggt?
  • Äldre 16 Mar 20:41
    Kakbakaren skrev 2014-03-16 12:56:12 följande:

    Här är länken ifall någon vill ta en närmare titt på den :) www.jjshouse.com/A-Line-Princess-Sweetheart-Court-Train-Charmeuse-Wedding-Dress-With-Ruffle-Lace-Beadwork-002016735-g16735


    Vad roligt, hoppas du ska bli nöjd! Hoppas också du vill berätta när den kommer fram om den motsvarar dina förväntningar :)
  • Äldre 18 Mar 07:32
    Spinner skrev 2014-03-17 20:46:23 följande:

    Åh idag kom min klänning som jag beställde från JJ. Jag är supernöjd! Nu är den ju skrynklig plus att jag har fel underkjol till och att den inte är riktigt snörd. Men Den är välsydd och passade perfekt efter mina mått!


    Så vacker klänning, och så väl den passar dig! :D Jättefint, och så kul att höra att någon fått en måttsydd klänning som passar utan ändringar :)  Du kommer att vara en jättevacker brud!

    Vilken typ av underkjol ska du ha till den klänningen? Jag har inte riktigt tänkt på att det räcker ju inte med själva klänningen, man ska ha något under den också...
  • Äldre 25 Mar 15:12

    Alla de Kinaklänningar jag tittar på verkar ha släp, långt eller kort. Väldigt vackert iofs, men jag undrar om det bara blir jobbigt...


    Vet någon om klänningar från Kina brukar ha isydd "bustle" eller alltså någon anordning att hänga upp släpet med? Eller ska man räkna med att behöva ordna detta med någon sömmerska här hemma?

  • Äldre 26 Mar 15:30
    Carola78: Ja det är ju en bra lösning med avtagbart släp :) Du får gärna visa och berätta sen när du fått klänningen! De klänningar jag tittat på har dock inte den funktionen.

    Daniiel: Jag vet inte om jag vill plocka bort släpet heller, det är ju fint :) Och JJshouse som jag tittat på poängterar på flera ställen att de syr klänningarna som de ser ut och som designern menat, alltså antar jag att de inte gärna ändrar på själva utformningen av klänningen.
    Menar du att de flesta Kinaklänningar kommer med en sån ögla man sätter på handen, eller? Jag vill nog ha nån "upphängningsanordning" på själva klänningen också, visst kan jag fixa det själv sen men undrar mest om det är något man kan be Kinaföretaget om :)

    Kakbakaren: Roligt med en utförlig recension! Jag tycker klänningen är väldigt vackert och av din lilla bild verkar den sitta väldigt bra på dig! Så roligt att du är nöjd!
    Måste ju fråga om släpet nu när jag snöat in på detta, hur mycket ska du korta av det? Är det så långt att det behöver bäras, och finns det någon färdig lösning isydd för detta?
  • Äldre 27 Mar 07:16

    Kakbakaren: Okej så bra att veta, om jag beställer från samma ställe ska jag nog fråga om de kan sy i nån ögla för släpet, annars får jag väl fixa det själv :)

    Jag vet inte heller hur den öglan du visar är tänkt att funka men kanske kunde man bära släpet den vägen genom att sätta den runt handen? Eller något.

  • Äldre 27 Mar 07:18

    Kom ju på en fråga till; vad ska du ha för underkjol till den kakbakaren? Behövs det någon?

  • Äldre 27 Mar 19:25

    Vad fin den var Pernilla S! Så roligt att höra folk som är nöjda :)

    Men någon "tyllkorv" ser jag inte ;) Jättevacker bolero också!

Svar på tråden Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!