• daniiel

    Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    ViktoriaStefan skrev 2014-03-02 22:05:01 följande:
    Länkarna fungerade tydligen inte så jag lägger in bilder istället, som sagt så är det röda detaljer på båda klänningarna som gäller och även att halterneck på den andra klänningen. Jag vill gärna ha smakråd.
    Jag tycker definitivt den andra klänningen. Väldigt vacker och lite mer ovanlig :)
  • daniiel
    Maj12 skrev 2014-03-02 23:01:15 följande:

    Vi ska ha ett litet bröllop så jag kände att det passade bäst med en kort klänning.


    Hittade denna på Ebay. Så här såg annonsen ut:


    Beställde den i ivory och blev förvånad över hur fin den va/är.


    Beställde även ett midjeband på Ebay som jag tycker passar bra till klänningen.


    Men har nu krånglat till det lite :) hittade en lång spets bröllopsklänning på ebay som jag blev kär i ,så beställde även den :)


    Vi ska ju dela upp det ,alltså vigseln med familj en dag och festen 14 dagar senare, så om klänning nr2 även den passar, så har jag den långa på vigseln och den korta till festen.


    Håller nu tummarna att den jag nu har beställt ska passa.


    Den ser jättefin ut och bandet i midjan är ju verkligen pricken över i:et :) Och jag tycker det låter som ett väldigt bra upplägg med den andra klänningen!

    Vilken säljare beställde du av? :)
  • daniiel
    Salt skrev 2014-03-02 23:24:04 följande:
    Bonny? Du är tjejen med koll alltså

    Jaaa jag tänkte nog göra det idag faktiskt.
    Ledig imorgon så jag tänkte kolla på oscarsgalan inatt och då beställa! 

    Tror du dom får till den? Är lite orolig över att spetsen eller broderierna (eller vad det nu är haha) på överdelen inte ska bli bra.. Men för det priset är det värt att chansa! Tänkte dock göra lite ändringar, sitter och pillar med det nu. Lägger upp bild snart
    Ja, visa gärna ändringarna du tänkt dig :) Blir nyfiken!

    Varifrån hade du tänkt beställa den?
  • daniiel
    Maj12 skrev 2014-03-02 23:39:44 följande:
    daniiel och Salt : Tack så mycket! Här är säljaren till den kortaklänningen: www.ebay.com/itm/Short-Strapless-Cocktail-Ruf... Och här är den långa jag beställt: nr1 www.ebay.com/itm/New-White-Lace-Bride-Wedding... Är helt medveten om att den inte kommer se exakt så här ut men tänkte att för dom pengarna så testar jag :) Har ju alltid den korta klänningen om det inte funkar.
    Den är ju supersnygg, populär klänning :) Jag håller tummar för att den också ska bli bra!
  • daniiel
    jessie85 - Jag tycker också att den ser väldigt fin ut och att det definitivt kan vara värt att fråga om den går att sy in och hur mkt det skulle kosta. Håller tummarna för att det ska gå och inte bli hutlöst dyrt :)
  • daniiel
    Kileane skrev 2014-03-06 19:37:12 följande:
    En fråga bara, ska man räkna med att få betala moms och tull på klänningen? Måste ju räkna in det i priset då också. Jag bor i Finland men tänker att det är liknande tullregler för frakten hit...
    Man ska alltid räkna med att få betala tull och moms, för att det inte ska bli en överraskning som man inte räknat med sedan. Dom flesta slipper ju betala, men eftersom chansen ändå finns, så är det bra om man har tagit med det i budgeten redan från början :)
  • daniiel
    Jennie1414 skrev 2014-03-07 09:48:14 följande:

    Hej!
    Denna klänning har jag beställt och väntar nu spänt på :)


    Dock inte i färgen som visas på bilden utan vit.


    Lägger in en ny bild på resultatet sen :)


    Jättefin klänning, väntar med spänning på att få se resultatet sen :)
  • daniiel
    Kakbakaren skrev 2014-03-08 11:41:19 följande:
    Och så en bild på klänningen jag har beställt Glad Det är allt annat än det jag hade tänkt mig från början... Då hade jag tänkt mig fluff hit å fluff dit och tänkte att jag gifter mig bara en gång... Men sedan kom jag på att det inte riktigt passar till stilen på bröllopet utan jag ville ha något enklare + att min fästman inte heller var så förtjust i allt fluff Flört Vi ska ha vigseln utomhus (hoppas jag, bara det inte regnar...) vid havet. Eventuellt ska jag ta bort släpet, får se hur det ser ut när den kommer. Jag är lite orolig för det glänsande materialet, hade hellre velat ha i chiffong men jag hittade ingen chiffongklänning som jag föll lika mycket för som denna.


    Kan du inte be dom sy den i chiffong? Det bör inte vara några problem att få samma modell i det tyget :)
  • daniiel
    a ring on my finger skrev 2014-03-10 14:36:00 följande:
    Nu har jag ju köpt en originalklänning från en butik i Sverige men jag kommer ändå få betala totalt ca 1200:- om jag behöver sy in och sy upp klänningen.
    Jag kan ju ha tur att den inte behöver sys in (sitter perfekt nu men jag är på väg ner i vikt) men jag kommer oavsett att behöva sy upp den och bara det gick på runt 400:-.

    Det är ett motargument jag ofta fått höra när det gäller Kinaklänningar...att man får räkna med att det kostar att gå till sömmerska om man vill att den sitter perfekt.
    Men det fick man visst räkna med även när man köpte en originalklänning också.
    Absolut, det är väldigt sällan man hittar en klänning som passar perfekt! Allt som oftast behöver klänningen tas in någonstans, läggas upp lite eller liknande. Oavsett vart man köpt klänning och vad den kostade. Jag vet dock att ibland ingår dessa ändringar om man köper klänningen i butik, man behöver alltid inte betala något utöver priset på själva klänningen.
  • daniiel
    vallmoo skrev 2014-03-13 17:03:52 följande:

    Hur ser taft ut? Är det ett fint och bra tyg på bröllopsklänning?


    Taft kan vara ett utmärkt tyg till en brudklänning. Det är oftast lite tunnare och prassligare än satin, främst satinet som används till brudklänningar som är ett ganska tjockt tyg. Det beror ju helt och hållet på klänningsmodell och tycke och smak :)
Svar på tråden Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!