• Nightrod

    Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Qlsson skrev 2015-02-05 08:21:25 följande:

    Tack snälla!!


    Då är jag inte HELT hut o cyklar alltså :)
    Tack tack


    PÅminner här med, skall du ha en vid underkjol så får du plussa på lite på längden, för annars lyfter underkjolen upp den lite för mycket från golvet
    Live free, ride free
  • Nightrod
    SaraJ skrev 2015-02-18 11:58:10 följande:

    Wow superfin och ovanlig!  Fick ni betala mycket i tullavgift och moms?


    Klänning plus två underkjolar och en slöja gick sammanlagt på 1500 i tull.
    Live free, ride free
  • Nightrod
    SaraJ skrev 2015-02-18 14:28:12 följande:
    Okej det verkar vara samma standard som jag fick betala enligt då.
    Ja de kör väl samma mall för alla, det är ju en viss moms och skatt på ett pris som skall in. Men vi är supernöjda betalade väl runt 5000 för allt sammanlagt
    Live free, ride free
  • Nightrod
    SaraJ skrev 2015-02-18 14:38:09 följande:
    Ja antagligen. Kul att ni blev nöjda! Jag ångrar verkligen inte mitt köp heller. Det blev drygt 3000 i slutändan för min klänning (måttbeställd) och det är ju mycket mindre än vad man får betala för klänningar här i Sverige generellt.

    Ja det är inte första gången elelr sista vi komemr köpa därifrån så vi har ännu bara possitiva erfarenheter.
    Sedan kommer vi få sy in denna någon centimeter men vi tog inte måttbeställt för hon trodde den skulle passa ungefär, men hon skall ner minst 5kg och redan nu skulle den behövas sys in någon centimeter så det bli att flytta dragkedjan i ryggen eller göra om den till korsettsnörning, vi får se vad det blir
    Men hon är jättefin i den, och STOR e den, marrängklänning


    Live free, ride free
  • Nightrod
    Cinanina skrev 2015-02-20 12:38:59 följande:

    Sitter och kollar igenom JJ:s utbud och har velar mellan två klänningar:

    www.jjshouse.com/se/Trumpet-Sjoejungfru-Hjaertformad-Court-Slaep-Tyll-Spetsar-Broellopsklaenning-Med-Paerlbrodering-Paljetter-002054620-g54620

    och

    www.jjshouse.com/se/Trumpet-Sjoejungfru-V-Ringning-Court-Slaep-Sataeng-Tyll-Broellopsklaenning-Med-Spetsar-002004597-g4597

    Dock undrar jag ifall det finns någon i tråden som beställt en sjöjungfru-stil utan att vara lång och smal? Jag är kort (160) med en del kurvor och är rädd att se kraftig i en sådan klänning.

    Vårt bröllop är i Augusti och tänkte beställa klänning först i April (gå ner lite till i vikt innan dess), tror ni det är tillräckligt med tid för att hinna få hem den?

    Mvh



    Jag tycker den första var finast.
    Vi fick hem våra grejer från JJ house på en vecka, men då beställde vi express frakt, Så det skall nog inte vara några problem tidsmässigt.
    Maila och fråga dem annars, har mailat flera gågner med dem om frågor när vi beställde förra året damt nu när vi bestälde bröllopsklänningen, de svarar innom ett dygn och är mycket hjälpsamma
    Live free, ride free
  • Nightrod
    Cinanina skrev 2015-02-23 11:45:15 följande:

    Till Er kunniga, behövs det en underkjol till denna klänning?

    www.jjshouse.com/A-Line-Princess-V-Neck-Floor-Length-Taffeta-Wedding-Dress-With-Ruffle-Lace-Beading-002012805-g12805

    Är verkligen ruskigt dålig på sådant här. :)

    Tack för alla svar hitintills.


    det väljer du ju själv.
    Men hon på bilder har deffenetivt en underkjol till den.
    Maila JJ-house och fråga vilken de använt till den klänningen så vet du.
    Så gjorde vi
    Live free, ride free
  • Nightrod
    mycketsaft skrev 2015-03-07 17:33:47 följande:

    Ni som måttbeställt, har det blivit bra? Jag var in i en butik som säljer brudklänningar och även syr om. Hon sa att det brukar bli fel när man måttbeställer från jenjen/jjhouse och liknande för de tar bara klänningsstorlek utifrån det största måttet och syr inte alls utifrån mått. Jag vet inte om hon har rätt eller inte? Hon tyckte att jag skulle beställa utifrån min vanliga storlek så kunde hon sy upp/ om den om det behövdes. Hon kanske bara sa så för att få lite extra jobb Oskyldigeller vad tror ni?
    Frågan har säkert redan ställts tidigare men jag hittade inget de närmsta sidorna i alla fall..


    tjejen beställde en klänning därifrån förra året som var måttbeställd den satt som ett skinn på henne, denna gång bestälde hon efter redan klar storlek och den behövs korrigeras 2cm i midjan men annars var den bra, men som sagt, måttbeställd passa bra som fan
    Live free, ride free
  • Nightrod
    LiMe skrev 2015-03-07 19:30:04 följande:

    Isabelle är hård, men håller med tyvärr. Efter att ha provat ordentliga klänningar kan jag också säga att dom jag sett här ser väldigt dåligt gjorda ut. Vill tipsa er alla om att prova pp riktigt istället!


    Man får ju det man betalar för, men tjejen som är utbildad sömmerska är galet nöjd med sin och tycker den är kanon och hon är otroligt jävla kräsen, men det varierar väl från klänning till klänning, men hon har beställt tre gånger därifrån och är jättenöjd..
    Live free, ride free
  • Nightrod
    snorkfroken skrev 2015-03-09 16:39:27 följande:

    På bilderna (ni får ursäkta den stökiga fotomiljön) är alltså min kopia av Mori Lee klänning 6778 från Ali express. Den går inte stänga i ryggen, därför jag håller lite i den och överdelen inte sitter som en smäck... summa summarium är annars att den är fin, chiffongen och satinen innanför som vilken klänning som helst i butik i samma material. Det är dock lite slarvigt på sina håll med broderiet, några lösa trådar, någon lös pärla, men annars är broderiet riktigt fint. Det är några små bruna färgmarkeringar som jag blev lite irriterad över, men jag tror/hoppas det hade gått bort med lite ta-bort medel (nej, det är ju inte acceptabelt egentligen, men det är skilland på under 1.000:- och 7.000:- också) .
     



    Skulle jag vara som dig hade jag satt öljetter på klänningen så att det blir en korsett snörning i ryggen, det är galet snyggt och då gör det ju inget om den inte går helt igen. Tjejens klänning är lite för stor men skall sy in dragkedjan i ryggen lite, men vi funderar ändå göra om det till korsettsnörning då det passar vårat tema bättre.

    Men det är ett snyggt billigt och enkelt alternativ annars :)
    Live free, ride free
  • Nightrod
    snorkfroken skrev 2015-03-12 09:48:31 följande:
    Tyvärr, sömmerskan jag var hos igår (därav provdockan ovan.. :) ) sa att det är ett par decimeter den inte går att stänga baktill... och jag vill inte beställa en strl större då jag tror BH-kupan skulle bli alltför stor.. jag har 75 B och är som en 38:a i kroppen. Den här klänningen passar någon som är längre i överkroppen och med smalare rygg och skuldror. 36:a tror jag mer på, med B eller C kupa. Jag har bara 4 månader kvar till mitt bröllop så det får bli någon klänning från butik... det trista är bara att jag tyckte så mycket om den här klänningens modell.. :(
    tror du inte du kan komma i den om fyra månader då?
    Tycker i övrigt den var väldigt fin så förstår du vill ha den
    Live free, ride free
  • Nightrod
    Undrande skaning skrev 2015-03-17 16:37:38 följande:

    Åh, jag vill så gärna våga. Har spanat in ett par fina klänningar på jj's men efter att ha hört att man oftas måste göra en massa (kostsamma) ändringar hos sömmerska tvekar jag.Hoppas att fler vill lägga upp bilder på sina klänningar från Kina!


    Vi behöver bara sy om dragkedjan då bruden kommer losa lite vikt, men annars gör vi inga ändringar, inte gjort det på någon från JJ-house

    och kostsamma ändringar gör väl ingen, någon tusenlapp är itne så mycket i det fallet tycker jag
    Live free, ride free
  • Nightrod
    Undrande skaning skrev 2015-03-18 17:27:40 följande:

    Men kul att höra att ni båda är nöjda, sofia2015 och Nightrod! ??


    ja supernöjda med allt, pris, passform, sömnad och färg :)
    Live free, ride free
  • Nightrod
    MajLiss skrev 2015-03-19 21:37:05 följande:

    Ni som har beställt klänningar, hade varit kul om ni kunde lägga upp lite bilder på BÅDE bilden som finns på nätet o sedan hur den ser ut på er själva! För att se hur dom ser ut i "verkligheten" o om dom lever upp till bilden på nätet. Hoppas på många bilder nu!!


    måste ta riktiga bilder med rätt ljus för det.
    Men vi är nöjda.
    fanns medlemmar som laddat upp bilder på länningen med på JJ-house sidan, så vi var ganska trygga med det, tror få ser att man kan kommentera klänningarna och skicka in bilder på dem på deras sida
    Live free, ride free
  • Nightrod

    Med risk för att låta dryg (igen)

    Men har man typ gått ut grundskolan så borde man ju veta att det är tull och moms på sådant man beställer från utlandet(utanför EU) men att vuxna människor inte vet om det verkar ju helt sanslöst.


    Live free, ride free
  • Nightrod
    midsommarbrud 2015 skrev 2015-03-25 09:18:54 följande:

    ojoj här var vi trevliga..........
    NIghtrod, jag har gått ut grundskolan, jag har vidareutbildat mig på högre nivå, men alla kan inte hålla koll på allt. Det var en enkel fråga, tråkigt att den störde dig! Att inte alla vuxna människor vet vart gränsen går för tull & moms... oj, ja det ska ju läras ut i grundskolan! Eller?..... nä, bäst att inte fråga mer här verkar det som..

    Mina beställningar har aldrig haft ett värde över 300 kr, därför jag inte behövt betala varken tull eller moms..
    Tack för svaret Undande skaning! Nu blir jag lite mer påläst Glad



    NU var det faktiskt inte till dig som jag menade,
    Har förekommit mycket klagmål i andra trådar somt denna den senaste tiden på att de företag som de köper klänningar på tar ut en dold avgift som de inte berättar om, som är just tull och moms och genom detta avråder de andra att beställa från dessa oseriösa tillverkare som tar ut dolda avgifter.

    Ditt inlägg hade jag faktiskt inte i tanken, ber om ursäkt till dig om det uppfattades så (förstår hur det kunde göra det, men var inte menat så.)
    Live free, ride free
  • Nightrod
    madmoxxi1177 skrev 2015-05-04 21:13:56 följande:

    Så fint! Jag blir väldigt glad när jag höratt det har gått bra för andra! :D jag läntar efter att hitta min :p


    Vi är supernöjda med vår kinaklänning med.. :)
    midsommarbrud 2015 skrev 2015-05-04 19:53:23 följande:

    ja till vänster är ju lightintheboxs bild, höger är jag som har på mig den :)


    Väldigt fin

    Live free, ride free
  • Nightrod
    Kiki123 skrev 2015-05-06 07:38:37 följande:

    Nu är det äntligen dags att beställa klänningen men en fråga uppstod, hur har ni gjort med betalningen? PayPal eller kort direkt via sidan? Känns som om kort är smidigt men är det säkert?


    i betalade med kort, bero väl på hur man litar på sidan antar jag
    Live free, ride free
  • Nightrod

    Damens klänning var perfekt, MEN då hon använde den stora (HUUUUGE) underkjolen (hon har två) så blir klänningen för kort i framkant, delvis för att släper är så tungt och stort att det trycker fram underkjolen och delvis för att underkjolen är så vid. Nu är det inte så illa som det ser ut som på bilen men fattas 15cm till golvet. Men den lite mindre underkjolen (fortfarande stor) så är klänningen perfekt. MEN vi beställde bara mer tyg från JJ-house som vi kommer sy fast på den stora underkjolen så att hon han byta mellan underkjolarna utan att det påverkar klänningen


    Live free, ride free
  • Nightrod
    svisch skrev 2015-09-12 20:30:51 följande:

    Jag beställde från AliExpress, säljare som hade jättefina omdömen. Nr 2 vill jag ha tillbaka pengarna från, mailade dem på en och skickade bilder på klänningen.

    Ni som varit nöjda, har klänningarna sett ut som på bilderna??? Om man tex köper från jj, som jag var inne på först, innan jag hittade dessa som jag verkligen älskade.


    Damen hade två klänningar från JJ house på bröllopet och hon var så nöjd med dem, och efter alla kommentarer vi fått från släkt och vänner (hennes släkt är sömmerskor rakt igenom typ) så kan vi inte annat än säga att vi är oerhört nöjda
    Live free, ride free
Svar på tråden Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!