• snorkfroken

    Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    sarahannae skrev 2015-01-07 16:12:14 följande:

    Jag har precis beställt en klänning från ebay! Är jättespänd på resultatet :D Hoppas verkligen att det blir bra.

    Denna klänning är det;


    Jag är själv jättesugen på den klänningen! Hittade nästintill samma på Jjhouse, nämligen den här: www.jjshouse.com/se/A-Linjeformat-V-Ringning-Sweep-Slap-Chiffong-Brollopsklanning-Med-Spetsar-Parlbrodering-Paljetter-002042294-g42294 . Den kostar dock 1900:- därifrån och Aliexpress är alltså billigare. Blir dock osäker på om man vågar beställa, samt hur exakt man bör va med måtten? Om man ska mäta med en självhäftande bh under (klänningen verkar inte ha nåt lyft/push-up effekt eller stöd, bara fodrade kupor).

    Jag är supermycket på vad du tycker, så återkoppla gärna sen!! Och hur lång leveranstider var, totala priset osv.

    Tack på förhand!
  • snorkfroken

    Vad roligt! Jag skrev till dig på föregående sida. Jag väntar också på min, beställde på Ali express! Vore jättekul att få se några riktiga bilder.


    sarahannae skrev 2015-02-19 14:42:11 följande:

    Nu har jag fått hem min klänning! Ska ordna bild osv ikväll så får ni se. Är rätt nöjd, även fast klänningen inte riktigt ser ut som jag tänkt mig. Men det hade jag räknat med, så jag blev inte förvånad. Den är välsydd och helt OK passform. Måste dock ta den till en sömmerska och sy upp den lite grann och sy in den lite.


  • snorkfroken

    Fin tycker jag!! Har du länken till annonsen du beställde ifrån, jag har beställt från Ali express och min är på väg!! Inte chiffong? Trist!

  • snorkfroken
    isabella2015 skrev 2015-03-06 21:27:43 följande:

    Oj! Jag är ny här. Visste inte ens vad kina klänningar är för något...Men de som ni visar här ser fruktansvärt ut( Såg bara några sista sidor). Alltså jag vill inte såra någon men så ska inte en bröllopsklänning se ut! Väldigt dålig passform på alla och jätte konstiga tyger.  Får jag fråga varför beställer ni brudklänning på nätet??? Finns ju massor med butiker? Och så ser inte ut klänningar i butiker....Har redan varit inne och provat i flera.


    Vad är ditt syfte med att vara inne här, Isabelle? Är det att såga folk eller folks val, eller bara tycka till om klänningarna?

    Jag har beställt en klänning på ren chansning. Har prövat flera i butik också, klänningar från 3.000-12.000 där har jag lagt min budget). Jag gör en chabsning då jag blev kär i klänningen på nätet. Valde att beställa den väl medveten om att jag kanske kommer rata den, men jag kunde inte sluta tänka på den. Jag har inte hittat någon som den bland alla märken jag kikat på. Är fullt medveten om att kopian kan vara skit. Jag har tre olika klänningar i butik att välja mellan om jag inte gillar min Kina-klänning. Det är en chansning, och en pengafråga. Om du funderar över vad kläder är gjord så är mycket från Asien vilken klädbutik du än går in i. Det handlar om hur många mellanhänder man har och var pengarna hamnar. Vill du köpa en klänning i en "vanlig" butik så tycker jag absolut du ska göra det. De har en hyra att betala och löner de behöver för sina jobb så visst är det viktigt att vi inte slutar handla i våra fysisk butiker.
  • snorkfroken

    Det är svårt att veta om en klänning sitter bra eller passar, och jag tycker det är svårt att bedöma utifrån en bild här. En klänning som sys in, rätt BH på och klackar kan göra stor skillnad. Upp till varje person hur viktigt tyget är. För mig är vigselringen minst lika viktig, och håret. Men givetvis vill man trivas i sin klänning! Jag har haft med min brudtärna när jag prövat klänningar och hon är ärlig med vad hon tycker. Man får ju hoppas alla här inne frågar folk som kan se klänningen på live, ur alla vinklar, och tar kommentarerna här inne med en nypa salt.

  • snorkfroken
    sarahannae skrev 2015-03-06 19:37:03 följande:

    Nu ser jag visserligen mer eller mindre hemsk ut i klänningen på den här bilden... Men här är den i alla fall. Den ska kortas på längden, sys in lite i ryggen och i armhålorna. Det skyller jag dock på att jag och sambon inte var så bra på att mäta, haha. Över lag nöjd, även om klänningen mer är en "inspiration" av bilden som visades på E-Bay. Det är ju tillexempel inte chiffong i kjolen, som det skulle vara enligt bild. Men det gör inte så mycket. Har köpt ett bälte jag ska ha i midjan också, men det har inte kommit ännu.

    Funderar också på om jag kanske ska hoppa över underkjolen... Tycker mest att jag ser ännu större ut i den på den här bilden? Jag är för övrigt gravid också, så det är därför jag är lite rund.


    Hej, du svarade aldrig var du hade köpt din klänning nånstans, jag beställde i alla fall på Ali express och fick hem idag. Tyckte om den (hade låga förväntningar) men den var tyvärr för liten i ryggen ???? får inte upp dragkedjan sista decimetrarna. Här är ett par bilder i alla fall, tror den hade kunnat sitta mycket bra om jag hade haft den måttbeställd (jag hörde att det inte spelar någon roll om man anger mått utan de tar närmsta strl). Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra, jag tror inte den går att få igen på något sätt i ryggen utan det blir att handla en flera tusen kr dyrare i butik.
  • snorkfroken

    Oj, vad konstigt det blev. Massa frågetecken skulle vara ledsna miner. Synd att man prövat flera i stan men man hittar inte det man vill ha exakt.... Någon som vet varför det inte går att ladda upp bilder via iPad?

  • snorkfroken

    På bilderna (ni får ursäkta den stökiga fotomiljön) är alltså min kopia av Mori Lee klänning 6778 från Ali express. Den går inte stänga i ryggen, därför jag håller lite i den och överdelen inte sitter som en smäck... summa summarium är annars att den är fin, chiffongen och satinen innanför som vilken klänning som helst i butik i samma material. Det är dock lite slarvigt på sina håll med broderiet, några lösa trådar, någon lös pärla, men annars är broderiet riktigt fint. Det är några små bruna färgmarkeringar som jag blev lite irriterad över, men jag tror/hoppas det hade gått bort med lite ta-bort medel (nej, det är ju inte acceptabelt egentligen, men det är skilland på under 1.000:- och 7.000:- också) .

  • snorkfroken
    Nightrod skrev 2015-03-12 08:25:10 följande:

    Skulle jag vara som dig hade jag satt öljetter på klänningen så att det blir en korsett snörning i ryggen, det är galet snyggt och då gör det ju inget om den inte går helt igen. Tjejens klänning är lite för stor men skall sy in dragkedjan i ryggen lite, men vi funderar ändå göra om det till korsettsnörning då det passar vårat tema bättre.

    Men det är ett snyggt billigt och enkelt alternativ annars :)


    Tack för tipset! Men det känns inte alls som det skulle passa klänningens stil, tyvärr. Jag hittade ett par fläckar på den så jag har precis reklamerat den på nätet, och det verkar som jag kan få lite pengar tillbaka på den. Jag prövade den på en modelldocka igår och den satt superbra! Så den är som en 36:a snarare än en 38:a i strl. Kanske någon här inne är intresserad av den? (Om fläckarna går bort, den åker ut på Tradera i så fall)

    Bild strax!
  • snorkfroken
    Reebee skrev 2015-03-11 17:33:50 följande:

    Vad synd att klänningen var för liten Snorkfroken! Tycker den ser fin ut annars. Du tror inte att en sömmerska skulle kunna fixa till den, eller är den alldeles för liten baktill?


    Sen är det ju så, precis som du skriver, att det är skillnad på 1000 kr och 7000, så man får nog vänta sig att några smådetaljer är fel eller inte stämmer. Antingen kanske man kan bortse från dessa eller istället köpa en i butik i sverige. För mig är det viktigare att ringen är "perfekt", den ska man ju ha hela livet. Klänningen ska man ju ha en dag och ingen lägger förmodligen märke till nån lös pärla :)


    Tyvärr, sömmerskan jag var hos igår (därav provdockan ovan.. :) ) sa att det är ett par decimeter den inte går att stänga baktill... och jag vill inte beställa en strl större då jag tror BH-kupan skulle bli alltför stor.. jag har 75 B och är som en 38:a i kroppen. Den här klänningen passar någon som är längre i överkroppen och med smalare rygg och skuldror. 36:a tror jag mer på, med B eller C kupa. Jag har bara 4 månader kvar till mitt bröllop så det får bli någon klänning från butik... det trista är bara att jag tyckte så mycket om den här klänningens modell.. :(
  • snorkfroken
    Nightrod skrev 2015-03-12 09:56:07 följande:
    tror du inte du kan komma i den om fyra månader då?
    Tycker i övrigt den var väldigt fin så förstår du vill ha den
    Nej, det är över bröstkorgen/ryggen den inte går att få upp (sista 15 cm) och där kommer jag aldrig krympa då det är min kroppsbyggnad. Hade det varit längre ner kring midjan så hade det varit annorlunda Flört
  • snorkfroken
    MajLiss skrev 2015-03-19 21:37:05 följande:

    Ni som har beställt klänningar, hade varit kul om ni kunde lägga upp lite bilder på BÅDE bilden som finns på nätet o sedan hur den ser ut på er själva! För att se hur dom ser ut i "verkligheten" o om dom lever upp till bilden på nätet. Hoppas på många bilder nu!!


    Tänkte bara säga att det är bra att vara observant på om det är "reference photo" eller "real photo". Jag beställde på Ali express och förstod ganska tidigt att det var en referensbild, valde att beställa ändå. Men det var skillnad.
Svar på tråden Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!