• Utvandrare

    Vad kostar ringarna? (totalpris förlovning + vigsel)

    Hej!

    Vi bor inte i Sverige, men ska ha ett bröllop i Stockholm eftersom Mr. Utvandrares släkt bor där och vi har gemensamma vänner i Sverige också. Ju mer jag googlar, desto tydligare blir det att jag inte har någon koll alls på svenska förväntningar eller normer. Det är spännande att se hur mycket som skiljer åt i olika kulturer! :)

    Något jag är nyfiken på är hur mycket ni lägger på era ringar, och hur stor del av bröllopsbudgeten det utgör.

    Våra går på ca 90 000 SEK för alla tre (40 000 min förlovningsring, 30 000 min vigselring, 20 000 hans vigselring). Vi hade budgeterat 150 000-200 000, men föll för billigare alternativ. 

    Festen (90 gäster) vill vi helst hålla under 40 000 (och även det känns dyrt!) Alltså utgör ringarna mer än 2/3 av vår budget. (Vi har även haft en borgerlig vigsel, och kommer kanske att ha en eller två ceremonier till, men det är Stockholmsbröllopet som blir det stora och officiella).

     Jag har förstått att pengar kan vara ett känsligt tema, så var snälla emot varandra! Skryt gärna om dina dyra ringar, hur mycket du har sparat, eller om hur ni värderar det icke-materialistiska högre än guld och diamanter, men respektera att föregående eller nästkommande postare kan ha helt andra värderingar än du. ;)

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Vad kostar ringarna? (totalpris förlovning + vigsel)
  • snowstars

    Våra fyra ringar kommer landa på runt 10 000, tror jag. Jag röstade 5-10 för att det kändes som ett för stort spann med upp till 30 000 när vi som mest kommer landa på 11 000 ;)  Mannen ska ha två ringar i titan, som ju är ganska billigt. Jag har en slät guldring som förlovningsring och ska ha en likadan med några små stenar på som vigselring. 

    Hela bröllopsbudgeten ligger på 35-40 000 så åtminstone en fjärdedel går till ringarna.  

  • FrökenW

    Våra tre kommer landa på runt 30 000, mina beställs från England och hans är specialgjord hos guldsmed. Jämför man med vad motsvarande ringar normalt ligger på här så får vi väldigt mycket för pengarna. Bröllopsbudgeten ligger väl någonstans mellan 150-200 000 men där är bara min vigselring inräknad. 

  • Marione

    Min förlovningsring kostade runt 5000 kr och min sambo vill inte ha ngn alls så vi ska under vigseln använda min morfars ring till honom och sedan kommer han inte att använda ngn alls.


     


    Vigselring har vi inte bestämt oss för om jag ska ha ngn överhuvudtaget. Min sten är så stor (8x19 mm) så att det är svårt att få på en ring till. Dock har jag redan köpt en andra ring som jag kan ha när jag inte vill använda min andra så i slutändan kommer jag nog att sitta med många olika ringar men som kanske inte är så dyra var och en för sig.

  • Trattkantarellen

    6440kr för våra förlovningsringar (25% på alla schalinsringar just då )
    Min vigselring kommer kosta ca 7.500kr, om vi inte timar in en ny sån rea, har ju 15 månader på mig så kan lika gärna hålla utkik

    Så totalt 14.000kr.

  • bettansss

    Totalt kostade alla tre ringar runt 27000. Hans (vigselring, har bara den) kostade drygt 5000 och mina (förlovning+vigsel) runt 11000 var. Min förlovningsring räknade vi dock inte in i själva bröllopsbudgeten så i budgeten har vi skrivit 16000 på ringar, det är kanske 15% av den totala bröllopsbudgeten. Då har vi inte räknat in bröllopsresa, den kommer utöver.

  • AnnsiA

    Vi köpte billiga förlovningsringar med tanken på att vi ville lägga lite extra på vigselringarna och bara skulle bära förlovningsringarna i ett år! 
    Lade ca 3200 för våra förlovningsringar totalt och de kommer bli fina festringar i framtiden :) 

    Har nu hittat - och totalt kärat ner mig - i min vigselring som kommer kosta 19.800:-, hans ligger på 9800:- båda från en lokal Juvelerare som gjort fantastiskt fina detaljer på min ring <3 

  • dream85

    Vi betalade ca 10000 kr för 2 förlovningsringar och min vigselring. Vi gifter oss i smyg och har endast 3 vittnen till vår borgliga vigsel. Allt som allt går vårt bröllop på ca 30000 kr :)

  • dream85

    Vi betalade ca 10000 kr för 2 förlovningsringar och min vigselring. Vi gifter oss i smyg och har endast 3 vittnen till vår borgliga vigsel. Allt som allt går vårt bröllop på ca 30000 kr :)

  • iso

    vi betalade nog ungefär 70 000 kr för alla tre.

    ringarna har varit prioriterade för min del redan från början och jag undviker andra kostnader för att få just dem jag vill ha. sen hade det iofs inte behövt vara dyra ringar men nu blev det så för det var det jag ville ha. 

    ringarna är ju de som kommer sitta kvar när allt annat är över (festen osv) så det är därför jag tyckte det var viktigt. jag har dessutom valt bra kvalité på stenarna och skulle för min egen del aldrig ha något annat än riktiga diamanter. ringarna blir nästan hälften, (eller strax under) av hela vår budget, men det är det värt :) smygprovar vigselringen lite då och då här hemma och längtar till den 28e då jag får ha den på riktigt! :)

Svar på tråden Vad kostar ringarna? (totalpris förlovning + vigsel)