Inlägg från: Utvandrare |Visa alla inlägg
  • Utvandrare

    Vad kostar ringarna? (totalpris förlovning + vigsel)

    Hej!

    Vi bor inte i Sverige, men ska ha ett bröllop i Stockholm eftersom Mr. Utvandrares släkt bor där och vi har gemensamma vänner i Sverige också. Ju mer jag googlar, desto tydligare blir det att jag inte har någon koll alls på svenska förväntningar eller normer. Det är spännande att se hur mycket som skiljer åt i olika kulturer! :)

    Något jag är nyfiken på är hur mycket ni lägger på era ringar, och hur stor del av bröllopsbudgeten det utgör.

    Våra går på ca 90 000 SEK för alla tre (40 000 min förlovningsring, 30 000 min vigselring, 20 000 hans vigselring). Vi hade budgeterat 150 000-200 000, men föll för billigare alternativ. 

    Festen (90 gäster) vill vi helst hålla under 40 000 (och även det känns dyrt!) Alltså utgör ringarna mer än 2/3 av vår budget. (Vi har även haft en borgerlig vigsel, och kommer kanske att ha en eller två ceremonier till, men det är Stockholmsbröllopet som blir det stora och officiella).

     Jag har förstått att pengar kan vara ett känsligt tema, så var snälla emot varandra! Skryt gärna om dina dyra ringar, hur mycket du har sparat, eller om hur ni värderar det icke-materialistiska högre än guld och diamanter, men respektera att föregående eller nästkommande postare kan ha helt andra värderingar än du. ;)

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Vad kostar ringarna? (totalpris förlovning + vigsel)
Svar på tråden Vad kostar ringarna? (totalpris förlovning + vigsel)