• jools

    Handla inte hos albrekts

    Tyvärr är det ju samma skillnad på ringar som det är på andra varor du köper i oilka butiker.

    Man begär väl sällan samma kvalité på en matvara om man köper Willys egna märke (säg skinka)  än om man köper en skinka i charken på en saluhall?
    Eller samma med skor- vem tror att det är samma kvalité på skopunkten som på mer fina/dyrare skoaffärer?

    I bägge fallen jag nämnde finns det ju butiker/varor  därimellan som är ok, bra och väldigt bra.

    Med det exemplet vill jag bara belysa hur märkligt jag kan tycka det är att man tror att får samma vara i en "billig" guldaffär som i en dyr. Klart att det egna märket i en billig kedja har sämre kvalité. Guld och diamanter har ett visst pris, och är kostnaden väldigt mycket lägre än andra, jag då ska man nog ta sig en funderare och inte tro att man får samma produkt som om man lägger lite mer pengar. Då får man en sämre diamant, sämre guld och en sämre fattning.

    Ring är ju en så stor utgift ändå, och jag har med glädje lagt lite extra och fått en handgjord ring, där jag kan gå in och få fantastisk service dagligen. Sen förstår jag att alla inte har möjlighet till det.
    Men om jag var du trådstartaren skulle jag lägga extra pengar och få den ordentligt fixad!
    Lycka till!

  • jools

    Vaniljljus:

    Nä, det var ju verkligen inte det billigaste.

    Det svåra är ju att man oftast inte köpt ringar förr... andra varor lär man sig kanske av sina felköp, men den marginalen har man ju inte riktigt med ringar, tyvärr. Och det handlar ju mkt om affektionsvärdet, man vill ju inte byta ut sin ring hipp som happ.

Svar på tråden Handla inte hos albrekts