Inlägg från: Vaniljljus |Visa alla inlägg
  • Vaniljljus

    Handla inte hos albrekts

    Jag vill bara dela med mig av tråkiga erfarenheter av albrekts guld där vi köpte min förlovningsring, en vitguldsring med diamanter. Inte långt efteråt började ringen gulna, jag misstänkte att det inte skulle vara så men hoppades att det var ett stegpå vägen på mot att ringen skulle gråna som ju vitguld gör. Men ringen blev gulare och gulare och jg förstod att det inte stod rätt till. När det var dags att se ut en vigselring gick vi till olika "riktiga" guldsmeder och det dröjde ju inte länge förrän de bekräftade att ringen inte höll måttet, för lite Palladium (som ju är en dyr metall) i. Vi åker upp till albrekts och säger att vi inte är nöjda och undrar vad de har för förslag varpå butikschefen säger att hon ska kontakta huvudkontor och återkomma inom ett par dagar. Vi var tydliga med att vi gärna vill behålla stenarna(affektionsvärdet) och sätta i en bättre skena. Efter 1,5 vecka ringer jag upp (för andra g) och möts av en totalt nollställd service, inga ursäkter eller någon förståelse för att det känns tråkigt för mig som kund. Vad hon erbjuder? Att jag får lämna tillbaka min förlovningsring och köpa en ny likadan. Eftersom de hunnit öka priset på den så ska jag dock även betala en mellanskillnad på 1500 kr. Jahapp... Det kommer inte att hända. Vad jag förstått av de guldsmeder jag pratat med så har albrekts och guldfynd helt enkelt sämre kvalitet på vad de säljer plus att de har låg kunskap om smycken i allmänhet. Den fattningen som jag hr kring stenarna i förlovninfsringwn rekommenderas inte till en ring som ska bäras varje dag livet ut, det har de flesta guldsmeder upplyst mig om men det var givetvis inget vi fick höra när vi köpte den på albrekts. Tråkigt!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2014-03-10 14:00
    Vill bra lägga till att jag valde att be om att få reklamera ringen och har nu fått grönt från albrekts centralt. Deras regionchef som jag varit i kontakt med har varit tillmötesgående och vänlig och jag har inga grudges gentemot albrekts som kedja längre om än jag kanske drar mig för att köpa vitguld där fler gånger. Det är tråkigt att lämna ifrån mig min förlovningsring men den är trots allt ett materiellt ting och huvudsaken är att kärleken den symboliserar består :)

  • Svar på tråden Handla inte hos albrekts
  • Vaniljljus

    Vad synd att ni råkade ut för det, tråkigt när man är så glad över kärleken i övrigt :) jag håller med dig om att det säkerligen är skillnad mellan olika butiker och städer och det är fult av mig att generalisera egentligen. Men just när det gäller kvalitén på iaf vitguld så har jag hört det på lite fler håll så det är kanske något man bör ta med i beräkningen innan man köper förlovnings eller vigselring på albrekts eller guldfynd?

  • Vaniljljus

    Danne80; butiken ligger i jönköping. Skönt att allt fungerat bra med era ringar :) Hallonsweet: det du berättar stämmer med mina erfarenheter, butikschefen försökte först hävda att vitguldet helt enkelt bara behöver rhodineras om med jämna mellanrum och att det var vad som behövdes nu. Sambon visade då sin ring bredvid min (han har en schalins) och det var ju stor skillnad i färg, min är verkligen GUL jämte hans. Hon fortsatte hävda att det var en rhodinering som behövdes tills jag helt enkelt sa att jag vet att det är pga för låg palladiumhalt. Då kom hon av sig, höll väl med och sa att jo, tyvärr händer ju sånt, det stämmer. Jag kommer inte ihåg hela vår konversation men det var något mer tillfälle vi kände att hon försökte "luras". Jag får inte heller nån garanti på att en ev ny ring därifrån inte kommer ha samma problem utan butikschef hänvisar till att huvudkontoret sagt att det inte ska bli så igen. Frågade även vilken palladiumhalt de kommer ha i en ev ny ring men det kunde hon inte svara på heller... Efter lite mer diskussion så... Nu står valet mellan att ändå lita på albrekts och låta dem göra om min ring(gratis, förutsätter jag) alt lämna den till en guldsmed som även gör en säkrare infattning (ett kalas på 2500kr) 2500 kanske inte är en jättesumma men med vår bröllopabudget så är det märkbart, vi överlever, men det svider lite. Några kloka argument för vilket vi borde välja? :) hur hade ni gjort? Visst är kanske inte guldet det allra mest tåliga :) det finns helt klart bättre alternativ så sätt! men man (vi) är väl traditionella av oss och på nåt sätt kan jag gilla tanken på att ringarna åldras tillsammans med kärleken :) men man borde helt klart sätta sig in lite i termer kring carat mm så man har lite på fötterna när dessa viktiga smycken ska inhandlas!

  • Vaniljljus

    Snack för ditt svar och dina synpunkter, miss tc! Visste inte att det fanns en rangordning mellan butikerna på det sättet, Hallbergs är smycka nuförtiden va? Jo,de nämnde rhodinering och det kände vi till sen innan så det var inget problem. Jag kan dock tycka att även det "grå" vitguldet är väldigt vackert! Det är ju precis det du skriver som jag är orolig för, att jag ska få en ny i samma"kvalitet". Känns som en chansning!

  • Vaniljljus

    Joomla: visst är det så. Vi var dock inte så insatta i detta med kvalitetsskillnader på smycken när vi köpte våra förlovningsringar, trodde ungefär att guld är guld och albrekts är en stor och etablerad kedja. Dock kostar ringen 7500, vilket är ungefär på samma nivå som liknande ringar på "bättre" ställen så särskilt billig tycker jag ändå inte att den är. Nu när det är dags för vigselring harvi en helt annan syn på det hela och ställer mycket fler frågor till butikerna! Vi har lärt oss! :)

  • Vaniljljus

    Tack för alla svar. Vi kommer preci som juni Bruden skriver att gå till snarbergs istället. Han använder en högre palladiumhalt och ska även göra vigselringen, på så kommer ju båda ringarna att vara lika i vitguldet och inte skilja i färg framöver när de mattas. Jag vill gärna ha 16 % Palladium eftersom det är vad de flesta guldsmeder sagt att det ska vara. Nu ska det förhoppningsvis bli gjort ordentligt! :)

  • Vaniljljus

    Vad jag förstått så går det inte att bara tillsätta mer Palladium så de kommer att behöva göra en helt ny ring tyvärr. Hoppas att du är nöjd med din och eftersom du pratat om det med albrekts vid köpet verkar de ju bara reko i din stad :)

Svar på tråden Handla inte hos albrekts