• frkmaria

    Viktnedgångspepp!

    Och ja, till vad jag egentligen skulle skriva.
    Idag hände det! Jag nådde första delmålet, efter ynka 1,5 vecka. Fast jag var ju där för inte så länge sen så inte så konstigt. 3.9kg var första målet. Jag satte medvetet ganska så små marginaler på varje delmål för man känner sig så lyckad när man når dem! :) Så nu är jag under tresiffrigt igen och vågen slutade idag på 99.9. Nu har jag motivation att skärpa mig i helgen! :)

    Och ja.. köpte jeans igår. 2 st. Det var en sådan där facebook-köp och sälj. Fick båda för 100kr, så 50kr för ett par jeans är ju helt ok när man hoppas att man snart krymper ur dem! ;) Ena paret passar perfekt nu.. och nästa kommer passa om en 3-5kg om jag hoppas rätt. :) Så det får bli min belöning för att jag nådde första målet! :D 

  • frkmaria

    Tack! :)
    Njaa.. alltså. Vad jag ville komma fram till med resonemanget (glömmer så lätt min poäng för jag svävar ut så ofta) är att jag är jävligt trött på att ha fel på kroppen och alltid behöva ta till det tunga artilleriet (inte Ipren utan sjukvård alltså, gärna på sjukhusnivå, VC biter inte på min kropp så bra.. :P), däremot är jag glad över när det finns proffsiga läkare som tar hand om en väl (har väl mött den andra sorten också, och det gör mig ju mer tacksam varje gång jag inte får "en sån").  

    Jag har världens sämsta tålamod... skulle gärna sätta mig med en påse godis nu. Men jag är så jäkla trött på att vara tjock och en stor motivation är nog bröllopet, för vem vill vara tjock på sin dag? Är snarare min envishet som sätter in, för när jag väl bestämt mig förr har jag lyckas.. så det ska nog gå nu med! :) Sen måste jag köra fullt ut. Kan inte köra lite halvdant. Egentligen gillar jag ju sådana extremdieter men jag vill kunna lära mig att äta ex. en mörk chokladruta och sedan vara nöjd med det! :) 

    Ja. Alltså. Jag vill också ha kläder, men hellre att jag får köpa allt när jag är i mål. Det är ju inte kul att köpa något nytt man kan ha i 2 månader och sedan är det för stort - om man inte gör som du och köper något som ska se lite stort ut! ;) Men jag ska ge mig "belöning" vid varje delmål och egentligen var denna belöningen tänkt till påsklovet, att vi ska få åka iväg och bo på hotell. :) Men eftersom jag blev klar mycket snabbare med första målet än jag trodde tror jag att jag kommer hinna med den belöningen efter att delmål 2 är nått! :) Sen har jag som belöning på delmål 4 att jag ska få massage på midsommar då vi förhoppningsvis har lyxen att få bo på tylösand (sambo är duktig musiker så han och hans kompisar brukar stå för lite musikunderhållning i utbyte mot att vi får bo hela midsommarhelgen med fullpension! Det är en rätt okej deal eftersom respektive och barn där det finn får följa med) igen.. Men jag tror jag hinner (eller hoppas) till delmål 5 innan tylö så isf. får jag nog ge mig en annan belöning vid 4:an så jag är lite sporrad. :) hihi. 

    Jag försöker iaf hitta belöningar som inte har med ätande att göra! Det är så farligt! "När jag har gått ner 5 kg får jag unna mig en fredagsfika". Oh no! Där vill jag inte hamna. ;)

    Hur ska ni göra i helgen för att motstå helgunnandet? Förutom frukt då! ;) 

  • frkmaria
    Sally Bowles skrev 2014-03-08 09:25:16 följande:
    Tjolahopp! Nöjd över mig själv idag. Igårkväll satt treåringenoch sambon och snaskade lösgodis och chips för fulla muggar medans jag höll mig till frukt och russin :) Ska göra samma sak ikväll förutom att jag ska ta ett glas rött vin till. Imorrn är vi bjudna på fika och då gäller det för mig att bara dricka kaffe och stå emot fikabrödet. Så svårt i sociala situationer tycker jag. Nån mer förresten förutom jag som väger 1 kg mer på kvällstid än vad jag gör på morgonen? ??
    Bra jobbat! Själv gick jag loss på vin igår, men höll mig inom kaloriramarna så ändå nöjd! Låtit bli allt som ha rmed sötsaker att göra, förutom nån runta mörk choklad då och då. ;) 
    Jag tycker verkligen det är lättare att inte äta alls än att ta en liten bit, det är vad jag har för erfarenhet! Sist jag var på fika-kalas så tog jag ju med mig ett helt paket vindruvor och satte fram på bordet! Det funkade bra för mig för då fick jag äta på något. :)
    Jag tror det är rätt vanligt, jag väger iaf 1 kg mer på kvällen än morgonen och vet fler som gör det. Vissa gånger har jag tom vägt lite mer och ibland lite mindre än 1 kg. Tänk på att kroppen gör av med energi när den sover och att du ju inte äter på 8-10 h minst och sen driver man ju ur vatten också. Alltså, det är ju efter toabesöket man gått ner menar jag ju! ;)
    Imorgon blir det svårt, då vankas det knytkalas med en klass som har konsert. Ska bli jättekul men svårt för jag vill absolut inte äta något, men ändå vill jag vara trevlig och smaka på alla olika saker som bjuds! (Mångkulturell skola, 98% som har annat modersmål så mycket traditionella rätter från andra länder). Men ska försöka motstå och låtsas som jag smakat. ;)
    Idag fick jag faktiskt ut sambon på en 1h promenad nu på morgonen innan jag ska åka och extrajobba lite! Känns skönt att ha det avklarat då jag varit dålig på promenerandet denna vecka. Ska försöka göra samma imorgon. Man känner sig ju ganska duktig efteråt! :D

    Sen hoppas jag på att vågen ska hoppa ner liiiiite till innan måndag, så segt eftersom jag varit nere den vikten innan, först om 9 kg efter startvikt som jag känner jag går ner eftersom jag var nere på det i somras/par gånger under hösten när jag åkte upp och ner lite sådär.... ;)  
  • frkmaria
    Sally Bowles skrev 2014-03-08 15:59:18 följande:
    Åh det är ju så irriterande när man har varit under en sån där magisk siffra och sen så går man upp igen. Du kommer fixa det frkmaria, det tror jag säkerligen, du är ju jätteduktig! Nu på fm har sambon och treåringen bakat kladdkakemuffins som jag inte tänker äta av. Håller istället på att laga grönsakssoppa och så blir det hembakt bröd till det. Vi har varit ute med barnen idag och jag har sprungit upp och ned i en gigantisk rutchkana så lite motion tror jag att jag fått iallafall. Tack för pepp!
    Ja, alltså, det är ju det tråkiga om man väl har varit duktig och gått ner och sen går upp igen...att när man går ner det igen så känns det inte som man är lika duktig eftersom man har varit där nere innan.. 

    Gud vad duktig du är som klarar av att låta bli kladdkakemuffins. Choklad och kladdkaka är ju lite sådär favorit för mig. Brukar göra chokladfondant ibland istället för att inte få i mig så mycket kolhydrater... men tyvärr väldigt mycket kalorier! ;) 

    Idag har jag varit supersnål med mellanmål och måltider så att jag har kalorier till att sitta och mumsa mörk choklad ikväll när sambon är iväg med klasskamrater. MUMS! :D

    Nu hoppas vi att både du och jag kan vara duktiga och hålla oss imorgon också! ;) Jag tror vi ska göra en god fruktsallad till frukost och ta en lång promenad innan jag ska jobba (vi har konsert med barnen på jobb så blir extrajobb hela helgen vilket är segt men ändå mysigt) så jag inte trissar mina kalorier ifall jag råkar smaka på något gott! ;) Hehe.  
  • frkmaria

    Gud vad duktig du är trattkantarellen! Jag kunde faktiskt inte låta bli idag. Barnen tjatade.. "har du smakat på min mammas?" "jag hade med mig detta" "maria, smaka på detta!".. Så jobbigt. Men tog inte så många saker ändå och tog väldigt lite av varje sak, var den stor tog jag och delade och drog av en liten bit av den. Sen åt jag bara maten och inte efterrätterna, förutom en liten pannkaka med sylt. ;) 

    Men både igår och idag var vi ute och gick på morgonen och jag tog en mindre portion till kvällsmat! Omöjligt att räkna kalorierna jag satte i mig då jag inte vet, men räknade 1400 idag och satte 400 på knytkalaset... SÅ.. skulle det vara lite mer så har jag ju 600kcal spelrum (har ändå tillåtit mig äta max 2000 på helger.. men ändå hålla mig borta från socker osv. mörk choklad/frukt/vin osv är ok).

    Vi får helt enkelt se på vågen imorgon... men tycker ändå jag klarade mig bra! :)  

  • frkmaria

    Vad härligt!
    Då blir det bra resultat för oss alla efter helgen! :) Vad duktiga vi är!

    Jag hade ju dessutom ätit lunch ett par timmar innan så blev mätt snabbt och då tänkte jag "nej, nu ska jag inte trycka i mig mer.." hehe.

    Jag önskar att det var om 5-6 veckor nu... då har man hunnit ner en bit och då är det alltid lättare. Jobbigt i början innan man har gått ner så mycket så man inte känner att man har kommit nånstans! ;) Jag har inget tålamod helt enkelt. HÖSTLOVET. Då ska jag nå målet liksom. Det är ju evigheter! :P  

  • frkmaria

    Klart man vill! :) Haha.
    Och idag var det + på vågen... massa +, fastän jag bara åt lite. :( Men var ju så jäkla mycket kolhydratsmat så är väl därför... skriver faktiskt inte in den vikten i dagboken då jag varit nere så pass mycket mer i veckan.. kollar imorgon om vikten är tillbaka först! ;)  Det är så segt när jag nådde 99.9 i förra veckan, ja var tom nere på 99.6, så hoppar vågen upp till 100.2 fastän jag var noga med att bara ta några grejer och ta små bitar. Omöjligt att veta kaloriantal ju! Hoppas jag får positivt besked imorgon, minst tillbaka på 99.6 liksom! Då har jag stått på det i 3 dagar. Uhh.. Förlåt att jag gnäller lite men blev så ledsen. 

    Nya tag nu! ;)Puh. 

  • frkmaria

    Tack vad gulliga ni är! <3
    Jag VET att de hektona kommer vara borta imorgon. Eller iaf om någon dag. Men det är ändå deppigt när man har en riktig invägningsdag i veckan och den inte blir rätt. :/ Idag var det inte lika roligt att räkna kalorier och låta bli god mat. Jag är en sån medgångsmänniska! :P Om jag bara lyckas komma igenom sådana här motgångar så vet jag att jag kommer klara det. Inget godis eller efterrätter (förutom fruktsallad och mörk choklad) på 2 veckor, going 3. Och det känns som jag började med detta igår. Om några veckor kommer det kännas lättare. Men just att det var så skönt att ha kommit ner på tvåsiffrigt. Det tär mest :/

    Nej. Ny dag imorgon och förhoppningsvis nya siffror. Let´s do this!

    Välkommen Lavin!
    :D 

  • frkmaria

    Nu äntligen!
    Först skrev jag ett långt inlägg sen ville inte bt lägga upp det. Laddade om. Då fick jag inte skriva meddelande. :/ åhh. har startat om 4 gånger. Lets hope it´ll work! :) 

    Så orkar inte skriva om allt. Men. Bra jobbat Pia och välkommen lommilla! Det kommer du klara! Har du något datum du vill nå det till?
    Jag försöker låta bli att äta på kvällarna efter middag men försöker äta frukt, kvarg osv mellan målen. Nån gång har det blivit fruktsallad! På kvällen kan jag faktiskt ibland ta mig en kopp te med honung och en mörk choklad-bit om jag har varit snål med kalorierna under dagen. :) 

    jag har haft huvudvärk deluxe i 3 dagar så har varit lite off. Måndagen gick ok. Igår var det fruktansvärt och idag med. Men har såååå mycket på jobb så jag kan inte vara sjuk, bara att hålla ut! Igår trodde jag att det kanske var att kroppen behövde energi så åt 2 knäckebröd med smör... visst.. det skulle jag inte gjort och tyvärr hjälpte det inte men det syndandet var ändå bra med tanke på att jag lika gärna kunnat stoppa i mig kakor, choklad och frallor som allt fanns tillgängligt under gårdagen på jobbet! Jag får säga att 2 knäckebröd inte är så farligt i det stora hela. Hursom. Idag kom huvudvärken tidigare än igår (fast igår jobbade jag ju till 5.. idag bara till 1) och hade NP med 6orna i engelska.. så.. När jag hade 1h glapp mellan NP och sista lektionen så satte jag mig faktiskt med en varm choklad och rättade så många prov jag hann! Visst. Syndade. Men det var bara för att orka stå ut med denna fruktansvärda huvudvärk. Vilade i 4h när jag kom hem... och sen tog jag mig i kragen och gick milen med min vän. Huvudvärken låg som ett täcke över mig hela tiden men den bröt aldrig ut och blev så stark som igår och innan idag så överlevde promenaden rätt bra. Tänkte att frisk luft aldrig kan skada! ;) 

    Nu hoppas jag att den inte kommer tillbaka imorgon och att inte något suspekt bryter ut för har en NP på fredag också och nästa vecka har 2 grupper uppvisning i musik så fåååår inte svika dem med att vara sjuk.. :(

    Hoppas förövrigt på att vågen hoppar lite neråt imorgon (är sån tur är tillbaka på 99.6 åtminstone så var bara över på 3siffrigt en dag, tack och lov! :) ) Hade gärna sett att jag var nere på 98nåt innan nästa "vägningsdag". (Men jag väger mig varje dag, kan säga att jag varit ännu mer knäckt i måndags om jag inte ens visste att jag varit nere på den vikten...ganska skönt ifall man har en dålig dag på måndagen att veta att man har varit duktig ändå! :) )

  • frkmaria

    Pia: jag skriver upp i boken på vägdagen, men väger alla dagar och imorse blev jag glatt överraskad, 98.8kg! Så ja, det går åt rätt håll... var bara en liten uppförsbacke i några dagar (och jag är direkt nära att slänga in handduken... suck)

    fruLjunggren, har du precis börjat med att lägga om din kost eller gjort det länge? De första dagarna har jag alltid upplevt är svårast, innan man liksom blir av med det värsta sötsuget. Då kan jag känna mig trött, slut och allt sådant.. men det brukar gå över efter c:a 3 dagar (oj vad jag slutat med godis många gånger inser jag nu... :P). Ju längre tiden går ju mindre sötsug har man! Hade ändå kunnat önska att klara av att i framtiden unna sig någon gång ibland. :)  

Svar på tråden Viktnedgångspepp!