• sandrahs

    Viktnedgångspepp!

    Jag har deltagit i en annan tråd men den har också varit lite död ett tag.


     


    Jag började min viktresa i november och har sedan dess gått ned från 79,5 kg till 70,5 kg. Jag har märkt vilken stor skillnad det har gjort, måste t.ex. köpa nya jeans nu... ;) Jag räknar kalorier men har varit lite slarvig då jag har känt mig lite falskt trygg då mina kläder sitter lösa haha, tror det är bäst jag skaffar lite halvtrånga kläder igen...


     


    Mitt mål är 65 kg till i juni, inte helt omöjligt men nu måste jag ta tag i vikten igen!

  • sandrahs
    iQbee skrev 2014-03-05 07:48:29 följande:
    Vad imponerad jag är av alla ni som är starka att att gå ner i vikt. Ni måste känna er jätte stolta😊😊😊👍 Själv har jag supersvårt har alltid legat på samma vikt i ca tio år men jag skulle vilja gå ner 5 kg och är medveten om mat och träning. Väger nu 77 och är ändå nöjd men vill bli lite slimmare... Äter nyttigt och tränar 3 gånger i veckan. Mitt problem är att jag älskar mat så det blir kanske lite för mycket och efter kl 20.00.. men det håller jag nu på att ändra... Sandrahs och alla ni andra : har du/ni några konkreta tips?

    Ett tips som hjälpte mig i början var att räkna kalorier, då fick jag en bra bild av vad t.ex. den där chokladbiten motsvarar i träning... Jag satte också upp ett mål på 1200 kalorier per dag. Jag äter dock som vanligt på helgen! Eftersom jag  har häst och jobbar heltid så har jag inte så mycket tid över för att gymma, men jag har promenerat och tränat med hantlar hemma. På vardagarna äter jag mellan kl. 9-17, efter ett tag lär man sig att välja bort de onödiga kvällsmålen! Jag har ätit vad jag velat, men jag har ändå tänkt mycket på att äta mindre kolhydrater.


     


    Det var otroligt jobbigt för mig att bli av med sockerberoendet, men nu tycker jag inte ens att coca-cola är gott! Dricker endast vatten till måltiderna (förutom vin på helgen hehe).


     


    Och ett väldigt bra tips är att ta bilder och mät dig! Vågen säger inte allt!


     

  • sandrahs
    fruLjunggren skrev 2014-03-06 14:55:45 följande:
    Ta bilder ja.. jag tog bilder när jag började gå på färre kalorier..för att se utgångsläget. Då upptäckte jag att jag hade ryggpattar. Hade jag ingen aning om innan haha. Det gav mej verkligen en push att se mej själv på bild så.. För bilden visade inte alls samma sak som när jag tänker mej mej själv eller ser mej själv i spegeln.

    HAHA! Ja det hade jag också tydligen när jag tog några bilder i början. Jag trodde inte att jag hade gått upp så mycket, men vilken tur att jag fick den kallduschen för det var verkligen motiverande till att börja!


     


    Som du säger så ser man sig på ett lite annat sätt när man tittar i spegeln...


     


     

  • sandrahs

    För mig står vågen fortfarande på 70,1 kg, hoppas jag hamnar på 69 kg snart så jag får lite mer motivation... 

    Jag har iofs börjat styrketräna och har märkt att jag fått mer muskler men det tar sååå lång tid innan det händer något på vågen. Men fick spänna in skärpet ett hål till imorse så det händer nog lite fast man inte märker det. 

    Jag provade min bröllopsklänning för någon vecka sedan och det fattas fortfarande ca 2 cm (helst 5-6 cm, snörning) i ryggen. Har ni något tips på att få bort ryggfettet?     

  • sandrahs

    Nu var det länge sen jag svarade i tråden.

    Men jag har haft en liten paus, gick inte upp något under tiden men viktminskningen stannade av. Jag väger idag ca 69,5-70,0 kg och det är -10 kg sedan jag började. Men nu är det bara 5 ½ vecka kvar tills bröllopet så jag har börjat komma igång igen!

    Behöver gå ned ca 2 kg till för att klänningen ska sitta bra, det borde inte vara omöjligt. Jag har börjat springa nu också och det går jättebra, förbättrar min tid hela tiden!

    Men det som känns jobbigt är att även om jag inte kört stenhårt på att äta lite kalorier under min "paus" så har jag ändå legat under vad jag behöver för att hålla vikten... Och nu när jag sprungit, gått och ridit mycket de senaste två veckorna visar det inget på vågen. Visar sig inte ens på måttbandet. Man blir lite less, måste man svälta sig för att gå ned i vikt? Man hör ju ofta att vissa hamnar på en "viktplatå" och att det är svårt att komma ned från den. Hur har ni upplevt det? Hur ska jag göra? Ska jag köra stenhårt med shakes en vecka eller två?

    Man tycker ju att man borde gå ned lite grann iaf om man äter ca 1200 kcal/dag och samtidigt motionerar.

    Ibland är motivationen inte på topp!

    För klänningens skull är det bara ryggfettet som behöver minskas lite grann, annars passar den bra ;)

  • sandrahs

    Jag byter ut ett mål om dagen med shakes, har funderat på att byta ut både lunch och middag faktiskt. Det beror på vad vågen visar i helgen.

    En vanlig dag mån-fre:

    Kliver upp 05.50

    Frukost på jobbet 09.00
    En husmans med skinka och saltgurka + ett linfröbröd med ost och gurka.

    Lunch ca 12.30
    Shake eller lite yoghurt

    Middag ca 16.30
    Kött/kyckling med sallad, lite kolhydrater.

    Kväll
    Promenad/löpning med hundar och/eller ridning

    Ibland köper jag tomatsoppan som finns att köpa på affären till lunch, supergod och "bara" 300 kcal!

    Helgerna däremot är det lite "fria tyglar", dock så rör jag på mig mest på helgen också så det jämnar ut sig lite grann.

  • sandrahs

    Ååååh vad jag längtar tills jag kommer under 69 kg! Imorse stod vågen på 69,4 kg... Den där känslan när man slitit i 3 veckor och vågen ger en käftsmäll gör en faktiskt lite mer motiverad. Men det beror nog på att jag är fruktansvärt tjurig! ;)


     


    Kom igen nu alla, sista rycket!


     


     

  • sandrahs


    Ska börja ta avsked av BT, nu är vi gifta!

    - 12 kg på några månader och mååånga centimeter senare kom jag i drömklänningen. Nu måste jag bara fortsätta på egen hand...

    140607

     Hejaheja och lycka till.
Svar på tråden Viktnedgångspepp!