• 2 eller 3-rätters

  Lör 22 feb 2014 12:15 Läst 1870 gånger Totalt 13 svar
  Lör 22 feb 2014 12:15

  Sitter och planerar bröllop till hösten och vi har varit helt inställda på en trerättersmeny. Blir det kanske lite mycket med tårta efteråt också? Har själv aldrig varit på bröllop så jag har ingen erfarenhetnav bröllopsmiddagar :) Synpunkter tas tacksamt emot. /Mikael och Sofia

 • Lör 22 feb 2014 12:18 #1

  Vi kommer ha soppa till förrätt, oxfilé till varmrätt och sen bröllopstårta till efterrrätt. Då blir det som tre rätters.

 • Lör 22 feb 2014 12:26 #2

  Vi kommer ha 3 rätters och sedan servera tårtan senare

 • Lör 22 feb 2014 12:27 #3

  Vi ska ha trerätters, Förrätt, varmrätt och sedan efterrättsbuffé. Det sista mest för att jag tycker om att baka.


   


  Sedan på kvällen kommer vi att servera bröllopstårta. Så att den får glänsa lite själv som tack till den kompis som kommer att baka den.


  Tar man en ordentlig paus mellan trerätters och tårtan funkar det nog ändå resonerar vi.

 • Mathil­datige­r
  Visa endast
  Lör 22 feb 2014 13:02 #4

  Jag har varit på flera bröllop och tycker att alla varianter är ok utom att servera efterrätt och sen tårta direkt efter varandra. Då blir man bara jättemätt och orkar ingen tårta.

  Men tårta som efterrätt, efterrätt och sen paus, kanske med dans, innan tårtan....  det blir bra vilket som.

 • Lör 22 feb 2014 13:09 #5

  Känn efter hur ni vill göra. Vilket som passar precis som "Mathildiger" säger. Bara det inte blir kaka på kaka i bokstavlig mening.


  Det kan även vara bra att kanske tänka på vad man serverar för mat och mängderna man serverar. Har man tung mat som mättar väldigt mkt kan det vara bra att ha en ordentlig paus till tårtan som ofta är rätt mäktig. Man kan även servera en mindre efterrätt, kanske en luftig mousse eller liknande som inte lägger sig som en klump i magen om man vill att folk ska dansa sedan....


  Vi kommer att göra så att efterrättsbuffé får alla ta av och vi äter tillsammans, men den kommer sedan att ställas upp på en annan plats i lokalen under kvällen så att folk kan småäta därifrån.


  Kommer ngn att typ servera snacks eller liknande efter middagen. Känns kanske inte så kul att ställa fram chipsskålarna, men lite nötter till baren kanske passar. Hur tänker ni.

 • Lör 22 feb 2014 14:36 #6

  Vi tänkte ha trerätters med tårta direkt efteråt, men då bara en kula vaniljglass med varma hjortron till efterätt och en liten bit tårta till kaffet, motsvarande en pralin eller två typ. Vill inte ha en paus i dansen, tycker det förtar lite av feststämningen, utan avsluta middagen och sen flytta sällskapet vidare till 'balsalen' för dans och drinkar resten av kvällen. Visst skulle vi kunna ha tårta till efterätt, men vill gärna ha en hel typisk svensk meny och dessutom blir det en del spring när första biten ska skäras osv så det känndes som en lagom avvägning att servera en halv desert och en halv bit tårta istället. 

 • Lör 22 feb 2014 14:41 #7

  Om man ska ha brölloptårta tycker jag att en efterrätt är onödig eftersom det tårtan är själva efterrätten oavsett om det är direkt efter maten eller två timmar senare...

 • Lör 22 feb 2014 14:45 #8

  Vi kommer ha förrätt, varmrätt och sedan bröllopstårta som dessert.

 • Lör 22 feb 2014 18:18 #9

  Jag tänker att det känns onödigt med både efterätt OCH tårta, folk ska ju orka äta upp allt och inte däcka av matkoma efteråt. 

 • Lör 22 feb 2014 21:46 #10

  Jag tycker nog inte att man ska ha både efterrätt och tårta.. Isånna fall kanske tåra som efterrätt och sen ha ett fruktbord med lite frukt och choklad som folk kan gå och plocka från :)

 • Lör 22 feb 2014 22:00 #11

  Vi kommer att ha snittar till välkomstskålen, sedan tvårätters med tårta som dessert och ovanpå detta vickning och ett ladurée torn med macarons!

  Vi blev faktiskt starkt avrådda av köksmästaren till restaurangen att ha både efterrätt och tårta eftersom att han tycker att alla deras brudpar slänger så mycket tårta. Och ska jag lägga 5000 på ett bakverk så vill jag inte att det hamnar i soporna!

 • Sön 23 feb 2014 18:50 #12

  Vi hade toast skagen till förrätt, renfilé till huvudrätt, tre små chokladtryfflar till efterrätt och sen direkt tårta. Jag var lite orolig att det skulle vara jobbigt med tårta direkt, men det blev super! Hela middagssittningen tog 4 timmar, men alla som jag talat med säger att de trodde den var kortare. Men eftersom sittningen var så lång så var det inte jobbigt med så mycket mat. Dessutom hade vi ett rött dessertvin till efterrätten men inget kaffe, så många var kaffesugna och då kom tårtsugen samttidigt :) Kl 22.00 inledde vi sedan dansen, det blev jättebra.

  Jag ville väl egentligen bara säga att man visst kan ha både en liten dessert och tårta direkt, för oss kändes det otroligt lyxigt att få ha det. Men självklart fungerar det utmärkt med tårta till dessert också :)
  Kram och lycka till! 

 • Mån 24 feb 2014 19:16 #13

  Tack för alla svar! Det lutar nog åt att vi tar en tvårätters och lägger krut på en riktigt sjysst tårta. Det blir nog bra :)

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll