Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    "Längtar efter att få bära ringen" - ser hemskt illa ut!

    Det vore ju synd om man inte såg fram emot att bära ringen - eftersom att då tycker man ju troligtvis inte att den är snygg, eller att man tror att den är opraktisk eller något annat.
    Att tvingas bära en ring som jag inte tyckte om skulle nog göra att jag kände mig "brännmärkt". Typ som om min blivande man hade valt något åt mig som helt enkelt skulle symbolisera att jag är hans egendom.

    De allra flesta ser ju ringen som symbolen för äktenskapet - och att man längtar efter att få bära den betyder ju underförstått att man längtar efter bröllopsdagen då man får ta på sig den här vackra ringen som symboliserar kärleken.

    Man ska nog vara lite försiktig med att läsa in saker mellan raderna på ett sånt här ställe.
    Annars måste alla börja skriva allt dom inte menar också Flört 

  • Chicita
    Anonym (Illa!) skrev 2014-02-22 23:09:26 följande:
    Som jag skrev i startinlägget så tror jag ju att man underförstått menar att man längtar efter att få gifta sig (jag tror det också men glämde skriva det) men det kan ge fel intryck när man skriver "Jag längtar efter att få bära ringen". Men det är som du säger - man måste vara försiktig med att läsa mellan raderna (och ibland måste man läsa mellan raderna lite) och inte kan man sitta och vara övertydlig hela tiden heller. Surtanter som jag får lära oss det! Flört
    Precis Glad

    Jag brukar försöka släppa såna där mindre hangups (för visst får man sådana ibland Flört
    Det är liksom inte värt besväret om du förstår hur jag menar... Men ibland är det rätt skönt att gå och "spy" lite via PM till någon man känner lite bättre här inne Flört
    Då är det i alla fall bara en som ser när man är lite "surtant" *visslar oskyldigt* Oskyldig
  • Chicita
    Chicita skrev 2014-02-22 23:13:32 följande:
    Precis Glad

    Jag brukar försöka släppa såna där mindre hangups (för visst får man sådana ibland Flört
    Det är liksom inte värt besväret om du förstår hur jag menar... Men ibland är det rätt skönt att gå och "spy" lite via PM till någon man känner lite bättre här inne Flört
    Då är det i alla fall bara en som ser när man är lite "surtant" *visslar oskyldigt* Oskyldig
    Oj... jag valde inte bold-font Förvånad
    Menade hur som helst inte att "skrika"...
  • Chicita
    Anonym (Illa!) skrev 2014-02-22 23:27:08 följande:
    Inte jag heller, blev helt förskräckt när jag såg mitt inlägg! Förvånad Men det är väl inte hela världen, jag märkte alls att du "skrek". Glad
    och igen.. men vad konstigt. 
    Och nu tittade jag verkligen efter att "B" inte var markerad...

    Hmm jag tror vi får gå och sova på saken Flört
    Ha en bra kväll och sov så gott
  • Chicita

    Alltså nu tycker jag att vi tar ett djupt andetag - och dom som vill kan ju försöka läsa om tråden och TS inlägg och försöka att göra det utan att döma på förhand - eller att sluta läsa efter 2-3 ord.

    TS har flera gånger försökt förklara att det bara är uttrycket som hon egentligen reagerat på. 
    Och att hon dessutom har börjat ändra åsikt lite efter att så många har förklarat tanken bakom varför dom själva skrivit så.

    När det gäller åldern så har TS (vad jag sett) inte lagt in några personliga värderingar i det, utan bara citerat fakta. Och i tillägg till det så har hon dessutom sagt att mognad är svårt att uttala sig om och att det är mycket individuellt. - Dessutom har inte något av citaten egentligen handlat om just mognad. Utan om hjärnans utveckling vilket är en helt annan sak (vilket hon också har försökt få fram).

    Ett tips rent generellt - till både TS och ni som tycker att det här uttalandet är så väldigt hemskt.
    Om ni blir upprörda över något ni läser - gå ifrån datorn en stund, Gör en kopp kaffe eller te eller ta ett glas vin, läsk eller vad ni nu vill. Gå tillbaka och läs igenom inlägget igen - men föreställ er att det var er bästa vän som hade skrivit det och att vännen var på bra humör och inte ute efter att göra dig upprörd.
    Låter inlägget fortfarande lika illa?
    Är det verkligen värt att bli upprörd över och svara på?
    Eller kan du nu bara stänga den tråden och tänka "tur att vi alla tycker olika" och sen inte lägga mer tid och energi på det?

    Det går åt mycket mer energi till att bli arg, upprörd och irriterad - än vad det gör att hitta positiva saker som gör dig glad Glad 
    Jag lägger hellre min energi på något kreativt och upplyftande - än på att vara arg och upprörd på någon (ofta pga missförstånd) på nätet..  

  • Chicita
    Anonym (ge er nu) skrev 2014-02-25 22:36:18 följande:
    Och Chicita, du har naturligtvis en poäng, som alltid. Samtidigt vet jag inte om jag tycker att man självklart har rätten till välvilligast möjliga tolkning när man inte är villig att ge andra den vänligheten. 
    Men du tycker inte att hennes förklaringar, ursäkter och uttalande om att hon har ändrat åsikt och förstår varför folk skriver som dom gör osv... tyder på att hon inte menade så illa? 
    Hon har ju verkligen försökt förklara hur hon menade, hon har sagt att hon givetvis tycker att alla har rätt till sina egna åsikter mm
    Men ändå sitter de flesta här i tråden och kastar antaganden och anklagelser mot henne utan att öht ens försöka förstå vad hon menar...

    Jag tycker att det är rätt fantastiskt att hon inte gått igenom taket och ropat om påhopp faktiskt Flört 
    Annars har det ju gått mode i att göra det så fort någon inte håller med en verkar det som... 

    Som jag skrev så gäller det ju även TS. Inte bara alla andra...
    Med andra ord - om hon hade följt det rådet innan hon skrev den här tråden så kanske tråden aldrig hade blivit startad Flört 
  • Chicita
    Jghkvgjnv skrev 2014-02-25 22:57:13 följande:
    Chicita: var har hon skrivit att hon ändrar åsikt? Läste igenom hennes inlägg igen och nej, hon är faktiskt inte speciellt trevlig. Jag är jätteledsen men jag kan inte tycka det... Vid ett tillfälle tilltalar hon en medlem med "gumman" vilket är en väldigt välkänd härskarteknik.
    Jag läste i alla fall ett inlägg tidigare där hon skrev rakt ut att hon hade insett att det ju inte verkar vara så som hon hade tolkat det först - som man menar, och att inläggen i tråden hade fått henne att se det, så att nu kunde hon se det med andra ögon.

    Jag läste ett annat inlägg från henne där hon skrev att hon insåg att det kanske lät lite väl hårt det hon hade skrivit. Och att hon bad om ursäkt om någon tagit illa upp. Men att samtidigt verkade många inte läsa hela hennes inlägg. Och om man inte gör det - tja då får det ju en helt annan innebörd.
    Och det kan jag hålla med om. 

    Jag orkar inte gå igenom hela tråden för att "bevisa" något.
    Det finns även en chans att vissa inlägg har raderats för att någon har anmält dessa.
    Men jag kan inte någonstans anse att det är ok att bete sig såhär mot en person oavsett om man tycker att den har idiotiska åsikter.
    Att "poppa popcorn", "fixa kaffe" och jämföra trådstartaren med Gollum visar inte direkt på den mognad man vill påstå att man besitter.
    Det här är inte längre en diskussionstråd - det är mobbing.
    ThereseV skrev 2014-02-25 23:27:38 följande:
    Jag tror det ställer till det lite att man själv lägger in egna värderingar och tolkningar av ord. 

    Vissa personer skulle ju tex aldrig säga att dom älskar något materiellt, det är reserveat för levande varelser.
    Själv så har jag en hatar/älskar-skala både när det gäller materiella saker och personer. Det är däremot två helt olika skalor som inte går att jämföra eller är beroende av varandra. Jag älskar min man och jag älskar min ring, men "älskar"  har inte samma innebörd eller "styrka" av känsla i de båda fallen. Kanske lite luddig beskrivning, men jag skyller på att det börjar bli lite sent. Hur som helst så kan jag absolut förstå att det låter märkligt att säga att jag älskar min ring till en person som inte tänker på det sättet. 

    Det är nog där det ofta går snett när man diskuterar, man kanske egentligen inte är helt oeninga, utan ord och uttryck har helt olika innebörd för olika människor, baserat på ens egna upplevelser och erfarenheter. (det är i alla fall största boven när jag och mannen bråkar..) 
    Precis. Man tolkar utifrån egna förutsättningar.
    Blir man då upprörd så är det väldigt lätt att inte läsa igenom och ta in hela innebörden, utan man känner sig påhoppad och får ett behov av att "ge svar på tal".
    Även om det kanske i slutänden inte var så olika åsikter ändå...
    Alyllyra skrev 2014-02-26 09:42:19 följande:
    ...och den här tråden är ett bra exempel på att vi skulle behöva aktiva moderatorer på BT.
    Det skriver jag under på
     
  • Chicita
    Anonym (ringen) skrev 2014-02-26 11:22:19 följande:
    Nehe du Chicita jag har INTE jämfört TS med Gollum, det var ett skämt som handlade om att jag fick min drömring på 1 ct som jag skrev om i ett tidigare inlägg! Det var också att vilja lätta upp stämningen kring hur tråden blivit! Hur kan du sitta och gripa efter att jag jämfört TS med Gollum? Du försöker tolka allt som mobbning mot TS! När mitt inlägg så uppenbart är ett skämt, LITE får man allt bjuda på sig själv Chicita!
    "sitta och gripa efter ?"

    Jag försöker inte tolka allt som mobbing. Det är inte så att jag sitter och vrider på saker för att få det till det jag tycker. Utan för mig ser det helt klart ut som mobbing när flera personer beter sig såhär, utan att jag "försöker" se det så.
    Hon får stå för det hon skrivit själv. Men de här "skämten" på slutet i tråden verkar mest spydiga och på hennes bekostnad.
    För dig är det säkert helt uppenbart vad du menar.
    Men för mig är det inte det. 
    Jag kan inte hålla reda på alla inlägg i tråden så om du syftar på något tidigare inlägg som du skrivit så kanske det kan vara värt det.
    Från min sida så ser det ut som att du "skämtar" på hennes bekostnad.
    Det var inte ett uppenbart haha-skämt för mig. 
  • Chicita
    Anonym (ringen) skrev 2014-02-26 11:35:57 följande:
    Men du påstår att jag jämfört TS med Gollum? Det är alltså inte överhuvudtaget fallet. Fråga gärna nästa gång hur jag menar så ska jag förklara! :) Jag blir inte så glad när jag blir anklagad för mobbning eftersom jag hatar mobbning. Däremot skämtar jag mer än gärna men få för att lätta upp stämningen. Som sagt, fråga jättegärna innan för nu var ju inte alls meningen att jämföra TS med Gollum. :)
    Ok då får jag be om ursäkt. 
    Det var bara så det såg ut eftersom att det kom in bland de andra "åh nu sätter vi oss och tittar på såpan-inläggen" Flört 

    Att skämta på sin egen bekostnad gör jag också ofta. 
    Här var det nog dålig tajming, hade det inte hamnat bland dom andra inläggen så kunde det ha tolkats annorlunda kanske Glad 
  • Chicita
    Kalaspinglan skrev 2014-02-26 12:54:07 följande:
    Jag förstår vad TS var ute efter, men jag ogillar att folk tolkar in och projicerar sina egna upplevelser på det folk skriver. Läs vad som står och ta ställning till det utan att spekulera kring vad som kan ha rört sig i folks huvuden när de skrev sina inlägg. Att "läsa mellan raderna" är sällan speciellt lyckat, gör man det är det som bäddat för missuppfattningar och gnabb.

    Och ja, jag passerade 20-strecket för bra många år sen, är gift och har världens finaste ringar
    Ja det håller jag med om - och det var därför jag ifrågasatte varför ingen verkar ha sett det TS har skrivit.
    Första delen ja... men inte fortsättningen.
    Man har inte läst färdigt inläggen verkar det som.
    För hon har ju flera gånger skrivit tillägget "jag vet att det är individuellt och gäller inte alla". Och någonstans läste jag också att det inte var hennes egen åsikt - utan ett forskningsresultat hon citerade.
    Nu är inte hela inlägget här skrivet specifikt till dig, utan är bara en reflektion på vad du skrev om att läsa mellan raderna...

    TS har inte varit supersnäll i den här tråden. Det säger jag inte.
    Jag har hållit mig härifrån för att jag inte gillar sådana här typer av diskussioner som går ut på "det är som jag säger".
    Men många svar till TS (speciellt dom som varit lite hätskare) verkar basera sig på bara vissa delar av TS inlägg.
    Man har helt enkelt inte läst allt utan bildat sig en uppfattning efter bara en del av det som är skrivet och sedan låtit den åsikten färga allt man därefter läst.
    Eventuellt har man även läst in mer mellan raderna.

    Det är väldigt lätt hänt. Och det har vi nog alla gjort mer än en gång. 
    Man blir arg (eller irriterad, upprörd eller något annat) och ser liksom bara de delar man reagerat på.

    Jag håller inte med TS.
    Jag tycker inte att hon har varit snäll hela tiden.
    Men jag tycker inte heller att hon riktigt förtjänar det bemötande hon har fått av och till.
    Två fel - gör inte ett rätt.
    och en sak har hon rätt i. Det är ett diskussionsforum. Om man inte kan få ställa frågor (även obekväma) så finns det ju inget att diskutera Flört 
  • Chicita

    Känns som att min poäng är bevisad då en hel del av det jag skrivit inte ens verkar ha gått fram någonstans för de som kommenterar.
    Så eftersom jag börjar känna mig som en trasig grammofonskiva nu så lägger jag ner och låter er fortsätta diskutera hur elak TS är Flört 

  • Chicita
    Anonym (håller med) skrev 2014-07-03 08:52:27 följande:
    Som allt annat i livet har det mesta blivit en tävling.
    Vem har finaste bilen, lägenheten, dyraste skorna eller ringen. Alldeles för mycket kretsar kring materiella ting idag. Man fokuserar på summor och prestige som man tror finns i materiella ting.

    Lyckan finns i att dela livet med sin partner inte hur mycket bröllpet gick på eller ringarna kostade eller hur många gäster man hade.

    Vi smyggifter oss själva precis ett år före bröllopet (vi kallar det förlovningsvigsel), sedan på vår ettårsdag har vi bröllop och gifter oss officiellt. Vi har inga ringar förrän då. Vi vill bara tillhöra varandra, bära ett gemensamt namn och på nått sätt tillhöra varandra djupare än som "bara" sambos. Denna dag längtar vi oerhört efter, sedan tycker vi det skall bli kul och mysigt med bröllopet, men vår lilla vigsel är något oerhört speciellt för oss. Utan ringar, utan gäster utan fansy menyer eller krims krams. Hon jag våra två vänner som vittnen och sedan mys mys mys..

    Jag är nyfiken på hur ni ska kunna gifta er om ni redan är gifta.


    Man kan nämligen inte göra det - utan att skilja sig däremellan...
    Inget elakt, bara nyfiken :) 

  • Chicita
    Anonym (håller med) skrev 2014-07-03 10:43:36 följande:
    Vi skall viga oss på papper borgerligt ett år före sedan håller vi bröllopet ett år senare med en präst som är införstådd i att vi redan är gifta på papper men inte gjort det kyrligt ännu, så vi är ju redan gifta men.. ja du förstår nog
    om inte så fråga gärna igen :)

    Ah, det blir alltså en kyrklig välsignelse över borgerligt ingånget giftemål :)


    Då hänger jag med :)
    Ja det går ju att göra välsignelseakten väldigt lik vigselakten, så det är ju ingen som behöver veta något om det tidigare bröllopet om ni inte själva väljer att berätta :) 
    Hoppas ni får 2 fina bröllopsdagar då :) 

  • Chicita
    Anonym (håller med) skrev 2014-07-03 11:59:10 följande:

    Precis så.

    MEN under den borgerliga "förlovningsvigseln" kommer han inte få säga saker som, Jag förklarar er härmed...., och du får kyssa bruden.

    Han kommer få säga tex. Ni är nu vigda  osv osv.
    för det där andra skall bara sägas en gång, och det inför familj och vänner ;)


    Det där med "du får kyssa bruden" ingår inte i någon av vigselcermonierna egentligen så det är ju bara att säga till om att ni inte vill ha med :) 


    Men det andra är jag osäker på... 
    Vissa specifika delar måste sägas för att vigseln ska vara giltig. Men det är ju bara att fråga :) 

  • Chicita
    Anonym (håller med) skrev 2014-07-03 12:15:23 följande:
    man kan säga meningen utan att säga orden.
    Jag förklarar er vigda/gifta osv tex utan att säga man och fru :D
    det kommer lösa sig..
    Det mesta löser sig om man bara har ett flexibelt och öppet sinne :)

    Ser fram emot bilder och berättelse om hur det blev sen ;) 
Svar på tråden "Längtar efter att få bära ringen" - ser hemskt illa ut!