• Emilia

  Vi med lite större budget

  Jag efterfrågar en tråd för oss som har en lite större budget. 
  Jag tycker absolut att alla ska få ha det bröllop de vill och har råd med, men ibland tycker jag att det finns bara trådar för de med liten budget. Obestämd

  Någon som vill följas åt?

  Vår budget ligger kring 150-200 000 kr och vi blir ca 80 personer. 

 • Svar på tråden Vi med lite större budget
 • Isasa

  Ni som har stor budget (nu talar jag om 80.000:- och uppåt), var får ni pengarna ifrån? Är det pengar som ni sparat till själva bröllopet? Eller kommer de från ett långsiktigt sparande som ni nu väljer att använda på erat bröllop? Eller är det så att några tar lån? Är det ofint att ställa dessa frågor? Isåfall ber jag om ursäkt, men eftersom jag själv aldrig kommer i närheten av de här summorna så är jag ohälsosamt intresserad av er som faktiskt är där

 • JW2014

  Isasa: Om man är två stycken som är välutbildade, har bra jobb och inga barn så är det lätt att spara :) Vi har en stor gård med många djur så vi är vana vid att alltid spara stora summor, vi måste ha en rejäl buffert. Vi kan inte vänta på ett lån eller försäkringspengar om stallet rasar och alla djur behöver tak över huvudet direkt ;) Nu har vi lite extra pengar så vi kan unna oss en stor bröllopsfest utan att vi behöver känna att vi tömmer kontot. För 7 år sedan så var jag en fattig student, då hade jag inte ens lyckats spara ihop 5000kr om mitt liv hängde på det ;) Det är därför jag anser att man inte kan kalla ett bröllop " för dyrt" eller " billigt" utan att veta just de parets förutsättningar:)

 • Marie Malmö

  Två hyfsade inkomster, inga barn, lite utgifter och hus som är ganska lågt belånat. Dessutom har jag alltid varit bra på att spara!

 • Lajna

  Kalejdoskop, De stora punkterna blir middagen såklart med öppen bar :) Sen har vi hyrt en skärgårdsbåt för transport till och från kyrkan med stråkkvartett och canapeer, vi kommer också hyra ett hus i Sthlm i en vecka innan vigseln, vi bor i london och det är roligare att samla våra döttrar och svåger/svägerska så än att bo på hotell. :) Vi hyr också in en eventfirma för dekor då vi inte kommer ha en chans att ordna med det själva, sen givetvis fotograf som vi flyger in samt dj.. Klänningen däremot hittade jag av en slump i en butik som sålde ut så den blev bara £600!! Yaay. :)

 • bettansss

  Isasa: Vi bor i en hyreslägenhet, har inga lån, ingen bil och inga barn. Min sambo har hunnit jobba i fem år och jag två år, och vi lägger undan varje månad. Han mer än jag, då han har en högre inkomst. Pengarna till bröllopet tar vi till stor del från mina sparpengar och så sparar vi hans del till framtida husköp.

 • VinterBrud2015

  Vi tror att vi kommer landa kring 150 000 kr, 200 000 om vi räknar med bröllopsresa. Precis som Marie Malmö så valde vi att hålla festen på ett slott för att vi vill vi ha en pampig vigsel även utan kyrka, vi gifter oss borgerligt. Vi kommer att bjuda ca 70 personer och då blir bara mat/lokal ca 90 000. Andra dyra poster är ringar och fotograf. Kostnad för kläder och trycksaker vill vi försöka hålla ner. Boende och transport står gästerna för.

  Som flera tidigare har skrivit så har vi inte haft så svårt att spara då vi har båda ganska bra inkomst, inga barn och inga stora utgifter utöver boende. Dessutom har jag fått pengar i arv från min far som han önskade att vi skulle använda just till vårt bröllop. För oss är det viktigt att inte använda upp alla våra pengar till bröllopet utan vi vill att det ska finnas sparande till ett framtida hus samtidigt.

 • LMF

  Isasa: Vi sparar 15 000 kr per månad till bröllopet. Det tar ca 7 mån att spara ihop till 100 000 kr som är vår budget. Efter skatt på lönerna har vi 45 000 kr rent att leva på per månad vilket gör sparandet okomplicerat. Vi är högutbildade, bor i bostadsrätt med lån i en norrländsk tätort, har inga barn, billig bil, ingen extravagant livsstil i övrigt. Som bröllopspresent får vi 15 000 kr från våra föräldrar till bröllopet.


  En del vill inte diskutera inkomster och dylikt vilket man givetvs ifår respektera, men vi bedömer att det kändes okej att ge lite "insikt" i just vårt fall.

 • Isasa

  Tack för alla svar. Jag vet att det här med inkomster kan vara väldigt känsligt för somliga, vilket jag respekterar, men eftersom varken jag eller min sambo är högavlönade så kan jag skena iväg lite i fantasin och tycka det är alldeles underbart att sonliga kan avvara så mycket som 15.000:- i månaden. Vi har 3 barn och då drar det snabbt iväg. Vi är glada om vi lyckas få undan 3000:- i sparande ngn månad, vilket även det kan vara svårt ibland. Jag tänker fortsätta följa den här tråden just för att jag tycker det är så härligt att läsa om dessa drömbröllop

 • Fru Lindau

  Vi har hyrt ett slott en helg och bjuder våra 80 gäster på övernattning och samtliga måltider inkl öppen bar. I övrigt har vi inte direkt några extravaganta inslag. Vi har två bra inkomster och just nu tjänsgör min sambo i Afghanistan, vilket ger lite extra pengar och minimerar hans utgifter, så vi kan lägga undan ganska mycket varje månad.

 • jessi85
  Isasa skrev 2014-02-19 21:48:25 följande:
  Ni som har stor budget (nu talar jag om 80.000:- och uppåt), var får ni pengarna ifrån? Är det pengar som ni sparat till själva bröllopet? Eller kommer de från ett långsiktigt sparande som ni nu väljer att använda på erat bröllop? Eller är det så att några tar lån? Är det ofint att ställa dessa frågor? Isåfall ber jag om ursäkt, men eftersom jag själv aldrig kommer i närheten av de här summorna så är jag ohälsosamt intresserad av er som faktiskt är där
  Vi har en budget som ligger där omkring, men det är inget vi sparat ihop själva utan det är mina svärföräldrar som står för kalaset. Så vet inte om jag har rätt att hänga i denna tråd, eftersom om det bara kom an på oss själva skulle vi kunna lägga typ 20 papp...

  Jag har aldrig drömt om ett pampigt bröllop, däremot så vill vi bjuda ganska många och det är därför kostnaden drar iväg. Vi blir 90-100 pers. Den stora kostnaden är mat och dryck till alla, och busstransport.
Svar på tråden Vi med lite större budget