• kithara

  Vi med lite större budget

  Vi har satt en budget på 500 000:-, kanske låter högt för vissa. Men saker och ting kostar verkligen och vi har valt att ha vårt bröllop utomlands och i 3 dagar, därav den höga budgeten. Vi har sparat flitigt i 2 år och har även lite pengar på banken som vi har sparat sedan tidigare som vi kommer använda till bröllopet. Jag tycker folk får göra som dom vill, för mig är det den viktigaste dagen i mitt liv och då vill jag att det skall vara perfekt:)

  Vi kommer att ha bröllopet på Gran Canaria och vigsel i sjömanskyrkan i Arguineguin, cirka 45 gäster så det blir närmsta familjen och vännerna. Våra största poster är mat och dryck då vi har valt en väldigt exklusiv restaurang. Både jag och min sambo är väldigt vin och matintresserade så får oss har det varit väldigt viktigt med just en unik meny under middagen och lite exklusivare viner. Kvällen före bröllopet så kommer vi att ha en sammankomst för alla gäster på en beach club som vi har hyrt med canapeér och fri bar, det blir sedan lunch dagen efter bröllopet med sightseeing för alla gäster så det blir en hel del kostnader för mat och dryck för oss. Vi har sedan valt att lägga lite extra pengar på en wedding planner som hjälper oss med allt och fina ringar och en lång bröllopsresa till Franska Polynesien, cook öarna, New zeeland och Australien. Så kostnaderna skenar iväg ganska så snabbt.

  Självklart sparar vi in på vissa saker, i mitt fall brudklänning, skor och acessoarer. Det betalar jag cirka 17000.- totalt för, därför att det inte känns lika viktigt för mig.Jag vill hellre ha en finare ring och åka på en längre bröllopsresa och äta riktigt god mat på min bröllopsdag.

  Hur gör alla ni andra med lite högre budget? Har ni en wedding planner som hjälper er eller fixar ni allt själva?

 • kithara
  emser skrev 2014-02-24 12:48:38 följande:
  Hej!
  Den här tråden tyckte jag var jätteintressant att läsa!! Känner att vi har väldig lik inställning till många och jag har funderat på vad andra lägger vikt på när det gäller deras planering. Vi bestämde oss för att 'go all in' när det gällde vårt bröllop. Vi kommer ha ett 3 dagars bröllop på Gotland med ca 100 gäster! Och som många här skriver så har vi märkt att budgeten blir oundvikligt stor om man inte vill/eller kan göra allt själva. Eftersom vi inte bor på gotland så har vi hyrt ett hotell som ordnar allt som har med middag och fest att göra. Vi måste självklart bestämma mycket av det men själva planerandet står dom för. Det inkluderar också öppen bar efter middagen.

  Vår inställning är att vi spenderar pengar på det som ger någon form av värde tillbaka till oss eller till våra gäster. Dekorationerna kommer därför vara minimala, det ska vara fint men inte dyrt och framförallt väldigt enkelt. Vi ska inte ha någon överflödig transport till och från fotografering utan ber min far köra sin egen bil som förhoppningsvis är ren :) Mat, dryck och underhållning är däremot väldigt viktigt för oss så vi kommer ha god mat och live band under festen! Vi har oxå bbq dagen innan bröllopet för att hälsa alla välkomna till ön och tacka för att dom faktiskt kommit dit!

  Vi tänker inte heller att sånt som kommer användas efter bröllopet är en del av budgeten så ringar, min blivande mans smoking och skor och mina skor är inte en del. Inte heller bröllopsresan ingår där. Men ändå kommer vi att hamna nånstans runt 250 000 - 300 000. Massa pengar absolut men vi har turen at få hjälp från våra föräldrar plus att vi båda har helt ok löner som gör att vi kan lägga undan pengar till detta.

  En fråga till alla, hur gör ni med bröllopsresa? Åker ni direkt? Vi är oxå inne på maldiverna men funderade på att vänta till november då vi måste sprida ut ledigheten lite granna. Men önskar oxå att ta en eller två dagar direkt efter bröllopet för att slappna av och njuta av varandra. Men med två fulltidsjobb och begränsat antal semesterdagar vet vi inte helt hur vi ska få till allt? Är det någon som har samma problem?
  Vi kommer att stanna kvar 1 vecka efter bröllopet för att kunna slappna av och vila upp oss och så blir det bröllopsresa nästa sommar. Vi har nämligen inte tillräckligt många semesterdagar att ta ut då vi kommer att resa till GC 1 vecka i maj för planering inför bröllopet och så blir det nästan 3 veckor när själva bröllopet äger rum. Så där gick nästan alla dagar. Vår bröllopsresa blir till Franska Polyniesen ( Thaiti, Bora Bora, Cook-öarna och fiji plus New zeeland, Australien och Hong-kong. Så det blir nästan 4-5 veckors resa. Synd bara att vi måste vänta så länge:(( Vi har beställt resa genom fijiresor dom har jättemånga fina bröllopsresor om man har lite större plånbok;)
 • kithara

  Wow!! Vilket bröllop det kommer att bli med den summan:)
  Hur många gäster är det som är inbjudna? och vad skall du ha
  för klänning?

Svar på tråden Vi med lite större budget