Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    rispåsar såpbubblor eller inget alls?

    Vi hade inget.

    Den viktigaste anledningen var att kyrkan förbjöd ris eller annat som skulle kastas, för dom varken kan eller hinner städa upp grusgångarna från massa frön, blomblad eller liknande.

    Den andra anledningen var att  riskastningen ju egentligen är något som gästerna ska stå för på eget bevåg - inget som dom ska förses med.
    Det blir lite som att köpa presenter till sig själv, men att skriva "Från XX" på lappen.
    Riskastningen ska ju vara för att lyckönska brudparet och att önska dom många barn. Så det blir lite som "här, kasta det här på mig så att du önskar mig lycka till i framtiden" kände vi...

    Såpbubblor passade helt enkelt inte in i temat. Men även där kände vi att vi inte ville använda gästerna som "effektförstärkare" till bilderna.
    Dessutom så är det svårt att få till det sådär jättebra med bubblor utomhus som det brukar se ut på bilder. Så det kändes inte värt det. 

  • Chicita
    bettansss skrev 2014-02-17 17:08:00 följande:
    Bara för informations skull så är det en myt att fåglar skulle må dåligt av riset, men det kan ju förstås finnas andra anledningar till att välja något annat! :
    Alyllyra skrev 2014-02-17 17:08:32 följande:
    Vi var ju utomhus på en vanlig grusväg, så det var ingen som behövde städa efteråt. Det mesta blåste bort, och dagen efter regnade det så då sköljdes resten iväg. Jag förstår om t.ex. kyrkor är lite mer noga med sånt, framför allt om det kommer flera brudpar i rad så är det ju trist om det ser ut som f*n framför kyrkan...

     
    Precis... Glad
    Fåglarna tar inte skada. Ris beter sig inte annorlunda än deras andra födor.
    Dom äter ju exempelvis korn, vete och havre mm som dom kan hitta, och det sväller lika mycket.

    Däremot lockar riset till sig skadedjur och man vill helst inte ha duvor som skiter på gravstenarna och blyglasfönstren. Eller råttor som tar sig in i kyrkan och äter upp vepor mm.

    Och jag vet inte om jag skulle tycka att det var så kul att börja mitt bröllop genom att gå över resterna från någon annans Flört
    (redan gift då, men rent teoretiskt)
  • Chicita
    iQbee skrev 2014-02-17 18:57:06 följande:
    man gör ju lite som man vill:)
    Om det är tillåtet på platsen man ska vara på ja Flört
    (förlåt, kunde inte låta bli med tanke på vad vi pratat om ovan. Men du har helt rätt - man gör i princip som man vill där. De som avstår har sina anledningar och dom som vill ha det har sina anledningar Glad)
  • Chicita
    Stjärnöga VS Fänöda skrev 2014-02-18 20:48:30 följande:
    Vi vill nog ha ris, var lite orolig för fåglarna, hur vet ni att det är en myt?
    bubblor hade vi på pappas bröllop, blev inte sådär jättefint faktiskt. De stack iväg och kom aldrig i närheten av brudparet.

    Min mamma hade popcorn istället, för att det är bättre för fåglarna (ca 15 år sedan, har alltid trott att det är dåligt med ris) och för att hon är popcornoman ;D 
    Efter att flera ornitologer har uttalat sig om ris VS fåglar - och att det inte skadar fåglarna, flera gånger (även här på BT) plus att ris ju är ett sädesslag precis som vete, havre och korn - och sådant ger man ju till fåglar. Så är jag väldigt säker på att det inte är farligt.

    Däremot sprids gärna myten pga att kyrkorna ogärna ser att något ätbart (eller nedskräpande) över huvud taget kastas i eller utanför kyrkorna.
    Som sagt - kyrkan vill inte locka dit varken råttor eller duvor eftersom det förstör. 
Svar på tråden rispåsar såpbubblor eller inget alls?