• Äldre 16 Feb 23:53
    6135 visningar
    33 svar
    33
    6135

    rispåsar såpbubblor eller inget alls?

    Hej alla. funderar nu på om vi ska rispåsar eller såpbubblor när vi går ut ur kyrkan? ellet ska man inte ha något alls. ? och varför finns den traditionen?. med såpbubblor är jag rädd för fläckar på klänningen?

  • Svar på tråden rispåsar såpbubblor eller inget alls?
  • Äldre 17 Feb 00:12
    #1

    Vi hade inget sånt för vi förstår inte grejen med att få en massa skit över sig som fastnar här och var som sen måste städas upp... En fånig grej som passar mer på barnkalas enligt oss ;)

  • Äldre 17 Feb 00:18
    #2

    Vi hade såpbubblor och det blev riktigt fina bilder,angående fläckar på klänningen så var det inget jag var rädd för.Blev ändå fläckar när vi efter vigseln smet i väg för att fota oss utomhus i gamla Linköping då det var rätt blött på marken och jag hade en klänning med släp.Men resonerade så att klänningen är till för att användas bara en dag så då såg vi till att använda den fullt ut.
     

  • Äldre 17 Feb 08:22
    #3

    Jag har köpt såpbubblor! Det blir fina bilder och ett modernt alternativ till det traditionella riset. Köpte 100st på ebay.

  • LinaNo­rdstro­m
    Äldre 17 Feb 08:36
    #4

    Vi ska ha såpbubblor, tycker det är fint och det står på dom jag köpt att dom inte lämnar fläckar på kläder..

  • Äldre 17 Feb 08:47
    #5
    meandmylove skrev 2014-02-17 08:22:30 följande:
    Jag har köpt såpbubblor! Det blir fina bilder och ett modernt alternativ till det traditionella riset. Köpte 100st på ebay.
    Hej, vilken säljare köpte du ifrån? Är det en snygg förpackning? 
    Är det vanliga såpbubblor eller stora? 
    Förlåt för alla frågor. Vill också ha såpbubblor istället för riset som jag känner verkar fastna i allt, hår innanför kläder o.s.v. 
  • Äldre 17 Feb 10:00
    #6

    det är väl en amerikansk tradition? har jag för mig i alla fall. ris förstår jag inte. såpbubblor är ofta fint :) men jag tror vi inte kommer ha något. i så fall bubblor. rosenblad kan också vara väldigt fint, men då gitt man väl stada upp det sen.. 

  • Äldre 17 Feb 10:09
    #7

    De bröllop jag har varit på har vi slängt rosenblad (fäska, riktiga) på brudparet. Nu när jag ska gifta mig lämnar jag det till mina gäster. Det är inget jag lägger pengar eller energi på. Vill de kasta något så är dte upp till dem!

  • Äldre 17 Feb 10:14
    #8

    Vi ska köra på såpbubblor! Har köpt såna små rör för såpbubblor på Light in the box, gick på kanske 200 kr för 70 st (ca).

    www.lightinthebox.com/sv/heart-wedding-bubble-tubes-set-med-24-solution-medfoljer-ej_p627061.html

    Fyller sen på dem med vätska hemma - finns säkert billigare alternativ, men när jag ändå beställde därifrån så slog jag till på dem också.

  • Äldre 17 Feb 10:31
    #9

    Detta är varför man kastar ris: 
    "Att kasta ris på brudparet är en sed som innebär att man skänker fruktsamhet och rikedomar till det nya hemmet." Står mer om riskastning under vigsel här på BT. 
    "Förr" i tiden (läs typ 90talet) fattade jag det som (eller var det för att jag var barn?) att man hade med sig eget ris till vigseln för att kasta på brudparet, nu ska det väl den som planerar bröllopet fixa det själv!  

  • Äldre 17 Feb 10:33
    #10

    Vi kommer nog inte ha något alls.

Svar på tråden rispåsar såpbubblor eller inget alls?