• Plättis

    mår dåligt av tjat om barnbarn

    Jag är också 25 och har varit tillsammans med min sambo i 5 år snart. Vi har sluppit tjat om att skaffa barn, även om vi fått frågan (läs: jag har fått frågan) om vi väntar barn vid ett flertal tillfällen. 
    Det är viktigt att säga ifrån vänligt men bestämt. Säg att hon får vänta snällt, låta bli att tjata eftersom det inte kommer gå fortare för att hon pratar om det varje gång ni ses eller hörs. När det är dags får hon veta det, och om det är något du är osäker om så kommer du vända dig till henne för att få råd och stöd - NÄR DEN DAGEN KOMMER!

    Att tjata eller hela tiden fråga om när det är dags att skaffa barn är en underlig form av terror som det tydligen är helt okej att hålla på med. Hur kan folk veta om man vill ha barn, om man kan få barn, eller om det är något annat som är fel. Det är okej att säga att man tar illa upp av frågan, även om det kommer från olika personer varje gång eller om det är en och samma som pratar om det jämt.

    Min svärmor är helt fantastisk och har sagt till oss att inte ha för bråttom. Vi är som sagt bara 25, och hon var 31 när hon fick min sambo som är deras första barn. Min mamma var 23 när hon fick mig, men hon har inte tjatat heller. 

  • Plättis
    Aniara4 skrev 2014-03-19 16:17:52 följande:
    Jag har ett meningsfullt liv i vilket jag anser mig uppleva stor kärlek på många olika sätt (inte bara till min man!), jag tror att jag är tämligen mogen och tillför något till världen även om det jag tillför inte är fler människor!
    Mycket bra sagt! :D
Svar på tråden mår dåligt av tjat om barnbarn