• Anonym (Fast i mitten­)
  Äldre 15 feb 15:21
  2615 visningar
  15 svar
  Inlägg från Anonym (Fast i mitten) Visa alla inlägg
  15
  2615

  Barnbråk mellan syster och kusin

  Hej alla bt-medlemmar!
  Har hamnat i ett litet dilemma eller svår situation. det rör inte direkt bröllop men har sett flera trådar som inte gör det här så jag hoppas det är ok. Detta kan också komma att påverka ett kommande bröllop i släkten. Det är så att min syster och vår kusin (som vi står väldigt nära) hamnat i ett stort bråk och är osams, talar nu inte alls med varandra.

  Det började med att vi på ett släktkalas pratade om barn några stycken. Min syster och hennes fästman försöker skaffa barn och min syster önskar sig hett en dotter, det var bland annat detta diskussionen handlade om, olika kön på barnen, ultraljud, om man vill veta könet med mera. - Tänk om det visar sig vara en kille då? frågade vår kusin då. -Då gör jag bara abort, svarade min syster. Detta gjorde kusinen jätteupprörd och hon sa då argt att hon hoppades att min de (min syster och fästmannen) aldrig skulle få några barn alls då de inte förtjänade det. Ganska kort efter det lämnade båda parter kalaset och sen dess har det varit lite småtjafs på Facebook där de båda skrivit om varandra, men inte till varandra. Känns också som om släkten delar upp sig på två sidor ang. detta.

  Nu till mitt problem, jag vet inte riktigt hur jag ska tänka kring detta. Jag vet inte hur hon egentligen skulle göra om hennes framtida barn visade sig vara en pojke, känslorna förändras väl när man väl ser den lilla i magen? Samtidigt har hon ju rätt att göra som hon själv vill med sin kropp och framtid Jag kan också tycka att min kusin var lite väl hård när hon önskade dem barnlöshet, något som är väldigt jobbigt och som hennes egen mamma gick igenom en lång tid innan hon föddes. Helst vill jag att de två (och nu alla andra) sa bli sams igen och lägga det bakom sig men det känns som båda sidor söker sympati hos mig. Hur tänker ni kring de deras olika agerande? Har nån mer "fel" eller "rätt"? Hur kan jag medla mellan dem?
  Tacksam för svar. 

 • Svar på tråden Barnbråk mellan syster och kusin
 • Anonym (Fast i mitten­)
  Äldre 16 feb 01:41
  #6

  Tack för era svar. Vet inte hur genomtänkt det är från min systers sida. Hon är ju inte gravid än och som sagt ser man ju könet rätt sent, då är ju fostret rätt stort och lär kännas i kroppen. Vet inte om min syster vet om dessa fakta. Anonym (Fel!): Jag delar inte alls dina åsikter i abortfrågan så därför blir det svårt för mig att diskutera det. Tycker att de abortlagar vi har i Sverige är bra. Js fästmö: Menar du att jag ska växa upp? Ja, det är ju inte alla i släkten som håller på men en del, hennes sida och vår så att säga (våra pappor är bröder). Men ja, det är sjukt, men det har blivit lite hätskt och infekterat, ingen av dem vill backa. Vill på ett ett strunta i allt men samtidigt lösa det.

Svar på tråden Barnbråk mellan syster och kusin
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.