Inlägg från: lk09nni |Visa alla inlägg
  • lk09nni

    Mousserande vs välkomstcocktail?

    Sitter ensam på alla hjärtans dag eftersom min kille är bortrest med jobbet (buhu stackars mig). Nåja, tänkte iallafall be honom köpa med lite alkohol till bröllopet på taxfree och sitter därför och fnular på vad som blir bäst - en välkomstdrink eller bara rent mousserande?

    Jag tänkte mig typ en konjakbaserad french 75 (Dvs konjak, citronjuice, sockerlag, mousserande), eventuellt med lavenderlag eftersom vi ska ha mycket lavenderblommor på bröllopet. Har räknat en del på vad det skulle kosta (jobbar som de flesta andra för att hålla nere budgeten på alla punkter där det går) och har kommit fram till att priset för en cocktail blir ungefär samma som om vi hade bara kört på det mousserande vi tänkt oss (en god men helt lagom dyr Cremant, 137 kr per flarra på systemet).

    Vi är själva inte så fina i kanten vad gäller vin och sånt, men vill ju gärna att det ska kännas lite extra lyxigt för våra gäster.

    Då är frågan: skulle en champagnedrink "maskera" smaken av billigt bubbel, så att vi kan köpa typ en 60 krs Törley isället för finvin? Är det värt det extra strulet med att blanda till drinkar? Är det roligare med cocktail än bara mousserande? Hur har ni andra gjort?

    Tack för att ni lyser upp min ensamma fredag! 

  • Svar på tråden Mousserande vs välkomstcocktail?
  • lk09nni

    Ska tänka på det! Blir kanske lite överinspirerad av alla spexiga amerikanska sidor med signaturcocktails och annat... Men ser ändå framför mig ett fint bord med en massa bubblande glas med en svagt lilatonad dricka... typ såhär:

     www.pinterest.com/pin/169377635958883367/

    Jag fördrack mig på gin i min ungdom tyvärr och klarar inte av lukten av skiten ens en gång, så inget gin på mitt bröllop! 

  • lk09nni

    Jag har faktiskt provat drinken (French 75 med konjak) och den var överraskande lätt och citrusaktig, all den tunga konkaksmaken försvann mystiskt och det smakade bara som världens godaste mousserande, typ! Lavendelidén fick jag genom pinterest så du har rätt i att jag nog borde prova detta på några kompisar först...

  • lk09nni
    Helan skrev 2014-02-16 18:14:22 följande:
    Jag har hört av någon expert på tv att man aldrig ska ha sprit i fördrinken, det bedövar smaklökarna inför middagen. 
    Vi tänkte bjuda på klassisk midsommarmat och snaps till maten, så allas smaklökar kommer nog bli redigt bedövade oavsett!
  • lk09nni
    Helan skrev 2014-02-16 22:14:44 följande:
    Ja, det är ett smart drag om man inte är så duktig på att laga mat!
    Hoppas att cateringfirman inte tar illa upp av =)
Svar på tråden Mousserande vs välkomstcocktail?