• Anonym (Systern)

    Min systers man (mycket långt!)

    Jag är kär! Jag har träffat Den Rätte, mannen som har allt jag någonsin drömt om hos en man. Det finns bara ett litet problem: Han är gift. Och inte med vem som helst, utan min lillasyster... Ni tycker förmodligen att jag är en hemsk människa som tillåter mig själv att känna så om min svåger, och ni har säkert rätt. Jag är nog en dålig människa. Men jag kan inte styra mina känslor! Jag kan inte rå för vad jag känner! Fast när jag rannsakar mig själv är det kanske precis det jag gör...?

    Min syster och jag har ett långt och komplicerat förflutet, men jag tror det är viktigt att jag berättar så mycket som möjligt för att ni ska få en klar blick av det hela. Jag ska försöka fatta mig så kort som möjligt.

    Jag har två äldre bröder, "Martin" och "Mikael". När jag var 1½ år fick jag en lilasyster. Rättare sagt, jag fick två småsystrar, tvillingarna "Iris" och "Siri", men de föddes mer än två månader för tidigt och var otroligt små och sköra. De låg på neonatalavdelningen på ett sjukhus ganska långt hemifrån, mamma fick bo på patienthotellet så hon kunde vara nära de små hela tiden. Ibland tog pappa med sig oss större barn så vi fick träffa mamma lite, men vi fick inte träffa henne ofta. I början fick vi inte se våra systrar, men när de var ungefär en månad gamla blev vi äntligen insläppta i salen och fick titta på dem. Jag minns det förstås inte själv, men jag hade skrattat och sagt "Dockor!" när jag såg dem, och hade skrikit och gråtit när vi måste gå därifrån. Jag ville ha med mig "mina dockor". Den natten dog Iris, vi hade fått träffa henne för att läkarna visste att hon inte skulle klara sig och de tyckte vi skulle få se vår syster åtminstone en gång. De hyste inte stort hopp om Siri heller.

    Siri kämpade dock på, och ungefär när hon skulle ha fötts fick mamma äntligen komma hem med henne. Hon var fortfarande otroligt liten, men läkarna försäkrade mina föräldrar att hon skulle klara sig. Och det gjorde hon. Hon förvandlades snart från baby till en liten flicka, bedårande söt med långa blonda lockar och intensivt blå ögon. Alla i familjen hade blont hår och blå ögon men mitt här hade en ganska trist askblond färg och var rakt, och mina ögon var inte lika klarblå som mina syskons. Jag såg helt enkelt tråkigare ut än de, de var snygga och charmiga.

    Siri hade inte bara utseendet för sig, hon var mycket intelligent och hade mycket lätt för sig i skolan. Hennes lärare och skolans rektor pratade med mina föräldrar och sade att Siri gott kunde hoppa över ettan och börja tvåan direkt, hon skulle inte ha några som helst problem med det. sagt och gjort, Siri fick börja tvåan direkt, och hamnade därmed i min klass. Det kändes inte så bra, hon var ju min lillasyster och skulle inte gå i min klass, men jag kunde förstås inte påverka det. Siri var alltså mycket duktig i skolan, jag fick kämpa med allt. Men på ett område var jag klart överlägsen och det var i i idrott. Siri hade astma och dåliga lungor, ett spår av sin för tidiga ankomst till världen, och fick inte anstränga sig för mycket. Hon och några andra barn med liknande problem fick ha "lätt idrott" medan vi andra hade vanliga idrttslektioner. Jag var duktig i alla slags sporter, men det jag gillade bäst var fotboll. Martin och Mikael var också mycket duktiga i det, Martin var dessutom mycket duktig i bandy. Pappa var så stolt över sina duktiga barn; han skjutsade till träningar och matcher, han stod och hejade i hällregn, han gladdes med oss när vi vann troféer och medaljer... Mamma var stolt över mina bröder, men mig fnös hon bara åt: "Flickor ska inte spela fotboll!" Rynkar på näsan Hon tyckte jag skulle dansa balett, som Siri. Det var tråkigt att inte få något erkännande från mamma, men pappa kompenserade det mer än väl med sin entusaism.

    När vi började högstadiet hade Siri verkligen slagit ut i blom och var en strålande skönhet. Hon var populär både hos killar och tjejer, för hon var en lojal och trevlig vän och ställde alltid upp för sina kompisar. Hon var vackrast i klassen men ingen var avundsjuk på henne eftersom hon var så charmig och hade så lättsamt sätt. Konstigt nog var inte jag heller avundsjuk trots alla Siris fördelar, det låg inte för mig. Siri hade många pojkvänner, det var nya varje vecka kändes det som, men jag hade ingen. Först i åttonde klass träffade jag Hasse. som kom från grannstaden. han var så snygg! Trevlig och charmig var han också, och vi hade så roligt ihop. Efter ungefär fyra månader ringde han alltmer sällan, men jag reflekterade inte så mycket över det, tänkte att han hade väl lika fullt upp som jag. Han lovade i alla fall att han skulle bjuda mig på bio och restaurang på Alla hjärtans dag, så det såg jag fram emot. När den stora dagen var inne hoppade jag upp ur sängen tidigt för att börja göra mig i ordning. Men vid elvatiden ringde han och lät förskräcklig: "Jag är fruktansvärt förkyld gumman. Jag kan tyvärr inte gå ut i kväll."

    Jag blev genast bekymrad och erbjöd mig att komma över och pyssla om honom. Men han sade bestämt nej och tyckte jag skulle gå ut med vänner i stället. Jo då, visst skulle jag göra det, sade jg käckt (vilka vänner?). mikael frågade Siri om jag inte kunde få hänga på henne och hennes kompisar, men hon beklagade och sade att en tjej som hette Ewa skulle vara med, jag och Ewa gick bara inte ihop. Det gjorde mig inget, jag beslöt att gå på bio ensam. Jag tyckte det var mysigt. Sagt och gjort, på kvällen gick jag på bio. När jag satt där i fåtöljen och väntade på att ljuset skulle släckas fick jag plötsligt syn på en tjej som var väldigt lik Siri. Jag log lite för mig själv; för hon var verkligen väldigt lik. Mitt leende frös till is när jag insåg att det var Siri. Men hon var inte i sällskap med sina väninnor utan med - Hasse! Jag förstod ingenting. Han hade ju varit jättesjuk bara några timmar tidigare, hur kunde han vara här på bion nu? Och med Siri? Om han plötsligt hade tillfrisknat, vilket han tydligen hade gjort, varför ringde han då inte till mig, varför gick han ut med min syster? Jag bordde gått fram till dem och pratat med dem, i stället kröp jag ihop i biostolen och jag smet ut så fort jag kunde när filmen var slut. Jag gick hem och ringde Hasse. Jag måste ju sett fel, han var sjuk och sov nog vid det här laget. Men hans mamma sade att nej, Hans var inte hemma. Han var visst på bio.

    Förkrossad lade jag på luren. Min pojkvän hade ljugit för mig och gått ut med min lillasyster! Hur kunde han?! Nästa dag var lördag och vi hade alla haft sovmorgon. Ja, jag sov knappt den natten, jag bara låg och vred och vände mig och såg framför mig Hans och Siri tillsammans. Vid frukosten babblade mina syskon om gårdagens äventyr. Martin och Mikael hade varit på "dubbeldejt" med sina flickvänner, de kom bra överens alla fyra och brukade ofta träffas alla tillsammans. Siri berättade detaljerat om vad hon och väninnorna gjort, och jag kunde bara stirra på henne. Hur kunde hon sitta och ljuga så obekymrat? Hur kunde hon gå ut med min pojkvän, vilken syster gör så? Efter frukosten ringde jag Hasse. han var fortfarande väldigt hes. Jag frågade vad han gjort kvällen innan, och han svarade att han legat och läst till 20 ungefär, sedan hade han somnat och sovit hela natten. Jag frågade om han kände sig bättre nu, om han ville träffas och ta en promenad eller något, men nej. Han mådde fortfarande för dåligt. "Okej", sade jag och lade på. På kvällen försvann alla till sitt igen. Siri skulle träffa en tjejkompis... När hon gått väntade jag trekvart innan jag ringde Hasse. Hans mamma sade samma sak som kvällen innan: Hans var ute med vänner. Nu rådde inget tvivel om att han och Siri gick bakom ryggen på mig, och jag var förkrossad. Jag försökte prata med mamma, men hon hade ingen tröst att ge. "Hans är alldeles för snygg och social för dig" sade hon. "Han passar bättre ihop med Siri, som är vacker och utåtriktad. Du hittar någon annan ska du se!" Hon log mot mig på ett sätt som jag antog skulle vara uppmuntrande, klappade mig på handen ch försvann till TV-soffan. Den kvällen tog det slut mellan mig och Hasse, och han och Siri började visa sig offentligt tillsammans. Dock höll det inte så länge, Siri tröttnade snabbt på honom. Då ringde han mig och försökte be om förlåtelse, men jag lade bara på. Det tåget hade gått för länge sedan!

    Det gick några år, jag hade någon enstaka pojkvän men samma sak hände två gånger till: Siri stal dem från mig. Stal dem, var tillsammans med dem en kort tid och dumpade dem sedan. Mina bröder skällde ut henne och försökte få henne att sluta med det beteendet, men hon skrattade bara och sade att hon väl inte kunde rå för att de föredrog henne framför mig? Märkligt nog såg jag saken på samma sätt; självklart tyckte de bättre om Siri! Hon var vacker, rolig, intelligent och jag var ju bara...jag.

    Sedan flyttade Siri till London tillsammans med två väninnor. De skulle bo där ett år, och kanske resa vidare sedan. Jag fick ett bra jobb  och en lägenhet i Stockholm. Inte lika glamoröst som London, men stabilt och tryggt, med en bra inkomst. Siri och hennes väninnor hade ströjobb på olika restauranger, vissa månader hade de varken gas eller el eftersom de inte hade råd att betala räkningarna. Men efter vad jag hörde hade de alltid råd att gå på klubbar och festa... En dag nåddes vi av stora nyheter: Siri hade träffat en kille och skulle gifta sig! Hon hade aldrig visat något intresse för att binda sig tidigare, så vi blev väldigt förvånade. "Och det är inte någon pojkvän till dig!" skojade Martin. Bröllopet skulle hållas i London, så vi skulle resa dit. Men så blev det kris på jobbet och min chef bönade och bad att jag skulle stanna. Han hade inte behövt göra det jag var ärligt talat glad att få en ursäkt att inte åka. Jag och Siri stod ju inte varandra särskilt nära efter allt som hänt, och hon hade inte bett mig vara tärna. Det var inte alls nödvändigt att vara med på bröllopet för min del. Mamma blev förstås ifrån sig, det passade sig inte alls att jag inte kom, men pappa och mina bröder förstod. Jag köpte en fin present som de fick ta med sig, och stannade hemma och löste krisen på jobbet.

    Familjen kom hem från London med presenter och bilder på brudparet. Inte oväntat var Siri strålande vacker, och när hon blickade upp på sin nyblivne make såg hon otroligt ung och sårbar ut. Andrew, hennes man, var mycket stiig; lång, mörk och med ett brett vitt lende. Han var från Australien men bodde i London och jobbade som fotograf. Han skulle jobba ett halvår till och sedan skulle de resa till Australien och träffa hans familj, släkt och vänner. De skulle ha ett "bröllop" där också, fast det skulle bara bli välsignelseakten eftersom de ju redan var gifta. En kväll ringde Siri till mig. Det hade inte hänt tidigare så jag blev förstås jätteförvånad. Nästan lite orolig, hade det hänt något? Nej nej, inget hade hänt. Men skulle jag kunna tänka mig att följa med dem till Australien? Ingen av mina bröder kunde förlja med, och Siri sade att hon inte ville ha med någon väninna. "Jag vill ha med dig, min syster", sade hon. Jag blev så förvånad att jag faktiskt svarade ja, utan att fundera så mycket. Jag hade många semesterdagar sparade och en rejäl slant på kontot, och Australien var ett drömmål sedan länge. Jag frågade Siri om hon var helt säker på sin sak, ville hon verkligen ha mig med? Ja, det ville hon. Så jag slog till. Det borde jag nog inte ha gjort...

    Jag kom till London några dagar innan avresan till Australien. Jag hade varit där förr, men inte med min roliga och partyglada syster. Craig hade åkt i förväg till Sydney, han skulle ställa i ordning sin lägenhet, och så skulle jag och Siri komma efter några dagar senare. Siri och jag hade väldigt roligt under våra ensamma dagar i London; vi gick på klubbar, vi shoppade, vi satt uppe hela nätterna och bara pratade. Siri bad för första gången om förlåtelse för vad hon hade gjort mot mig, och hon berättade varför hon gjort de där sakerna: Hon var avundsjuk på mig! Jag hade svårt att tro det, vad hade jag som inte hon hade? Pappas kärlek och gillande, visade det sig. Pappa var så otroligt stolt över sin duktiga fotbollstjej, för honom var idrottsliga meriter långt mer värda än akademiska. Siri sade att hon hela sitt liv hade sökt pappas uppmärksamhet och kärlek men inte fått det, åtminstone inte i den mängd hon ville ha. Hon hade varit mammas flicka medan jag och våra bröder var pappas barn. När Siri berättade allt detta tyckte jag synd om henne. Det kunde inte ha varit lätt att vara den yngsta i vår familj, och det kunde inte ha varit lätt att inte få ägna sig åt det enda som var viktigt i pappas ögon; idrott. Jag berättade i min tur hur jag hade upplevt hennes svek och hur det hade känts när Hasse hostade och kraxade och sade att han var sjuk, och jag såg honom på bion med Siri. I alla dessa år hade jag tigit om den händelsen, nu vällde allt ur mig. Det blev många tårar och kramar, och när vi satte oss på planet till Sydney hade vi äntligen blivit det vi borde ha blivit och varit för länge sedan: systrar och vänner.

    Jag önskar jag kunde säga att historien slutar där, men det gör den ju inte... Jag bryter dock här och skriver resten i ett annat inlägg.

  • Svar på tråden Min systers man (mycket långt!)
  • Anonym (Nejdu)

    Håller med alla andra, det här är uppenbart fejk. Någon som aspirerar på att bli författare, månne?

    Om vi leker att detta vore sant, så har jag några tankar:
    - vilken syster åker inte på sitt syskons bröllop över en helg? Ok, du skriver att du hade för mycket på jobbet just då, men däremot har du tid att vara åtminstone 2 månader i Australien... Nej, icke trovärdigt
    - vem tänker ens på om ens syskon är attraktiva? För mig är syskons partners/min partners syskon "off limits" så jag tänker inte ens på om de ser bra ut eller ej.
    - man KAN STYRA SINA KÄNSLOR. Man hamnar inte i säng med sin systers man. Om han ger såna inviter, då säger man "nej tack" och så lägger man sig i sin egen säng.

    Jag tycker det här är en historia som är som hämtad ur "Mitt livs novell" och är inte det minsta trovärdig. Vilken 14-åring går väl på bio och restaurang på Alla hjärtans dag? Ok, McDonalds, Max eller Burger King är också restauranger, men ändå... (syftar nu på historien som utspelade sig i åttonde klass).

    Om allt ändå - mot förmodan - är sant tycker jag att TS ska söka hjälp hos psykolog, uppenbart finns det en hel del hang ups om syskonens förträfflighet, hur "synd det är om TS som alltid varit den fula ankungen osv". Hitta en egen karl och håll dig borta från din systers man. Håll tummarna för att ingen i er familj får nys om det, för då får ni nog båda hett om öronen...

  • SandraElisabet
    Marie Malmö skrev 2014-02-13 15:34:39 följande:
    Jag lägger inga värderingar i vad som är sant eller inte, men varför skriva ett sådant här inlägg om det inte är sant? Funderar på vad trådskaparen i så fall är ute efter? Reklam för blivande bok eller vadå?
    Uppmärksamhet. 
  • Anonym (bok?)

    jag menar naturligtvis att du skrivit texten, jag sa ingeting om plagiat, jag bara menar på att händelsen inte känns trovärdig, och att du lägger till detaljer som är helt oviktiga som den sjuka kompisens systrar som bor i USA, medan sådant som borde vara känslomässigt för dig att skriva om är utan känslor och väldigt sakligt. jag skrev bok eftersom detta känns som att det är det du skrivit. en bok inte en verklig händelse. 

    Men för all del bli bara arg på mig när alla andra också ifrågasätter trovärdigheten i denna historia. Men jag förstår inte varför du blir arg, du vet vad som är sant även om vi tror dig eller inte. 

  • Petraksa
    Betty84 skrev 2014-02-13 16:54:18 följande:
    Passar inte troll-inlägg som denna bättre på Familjeliv eller Flashback? Bara en tanke...
    När jag blev medlem för några mån sen så verkade detta vara ett seriöst forum. Men när man sen ser sådana inlägg.. ja då blir det lite trist... 
  • Anonym (författarn)

    Gör inte du det så skriver jag en roman av detta.. Haha. 1/3 är ju redan kirrad. 
    Det är väl bättre att ge ut i bokform än sitta här och hitta på?  

  • ESW

    Tycker också historien verkar konstig. Vilken chef låter en anställd vara borta på obestämd tid sådär... och vem vill börja planera bröllop med systerns man efter bara några få veckor ihop. 

  • Anonym (Systern)
    Anonym (Nejdu) skrev 2014-02-13 15:37:03 följande:
    Håller med alla andra, det här är uppenbart fejk. Någon som aspirerar på att bli författare, månne?

    Om vi leker att detta vore sant, så har jag några tankar:
    - vilken syster åker inte på sitt syskons bröllop över en helg? Ok, du skriver att du hade för mycket på jobbet just då, men däremot har du tid att vara åtminstone 2 månader i Australien... Nej, icke trovärdigt
    - vem tänker ens på om ens syskon är attraktiva? För mig är syskons partners/min partners syskon "off limits" så jag tänker inte ens på om de ser bra ut eller ej.
    - man KAN STYRA SINA KÄNSLOR. Man hamnar inte i säng med sin systers man. Om han ger såna inviter, då säger man "nej tack" och så lägger man sig i sin egen säng.

    Jag tycker det här är en historia som är som hämtad ur "Mitt livs novell" och är inte det minsta trovärdig. Vilken 14-åring går väl på bio och restaurang på Alla hjärtans dag? Ok, McDonalds, Max eller Burger King är också restauranger, men ändå... (syftar nu på historien som utspelade sig i åttonde klass).

    Om allt ändå - mot förmodan - är sant tycker jag att TS ska söka hjälp hos psykolog, uppenbart finns det en hel del hang ups om syskonens förträfflighet, hur "synd det är om TS som alltid varit den fula ankungen osv". Hitta en egen karl och håll dig borta från din systers man. Håll tummarna för att ingen i er familj får nys om det, för då får ni nog båda hett om öronen...
    - Du kanske inte uppfattade det, men jag och min syster hade inte ett särskilt bra förhållande förut. Det hände mycket i vår ungdom som drev oss ifrån varandra. När hon skulle gifta sig hade jag, som du själv skriver, mycket att göra på jobbet, min chef höll på att etablera firman och det var väldigt mycket att göra. Hade jag velat hade jag naturligtvis kunnat få ledigt för att åka på bröllopet, men jag kände inte att det var så viktigt för mig att vara med på min systers bröllop. Och, viktigast av allt: Min syster var inte så värst sugen på att ha mig där heller. Jag vet inte hur det är med dig, men vet jag att någon helst inte vill att jag kommer på hennes bröllop så går jag naturligtvis inte heller. Varför göra någon illa till mods på hennes stora dag?

    - Ja, jag kan vara i Australien i över två månader. Min chef äger företaget jag jobbar på och kan fatta sådana beslut. Jag har ställt upp väldigt mycket för honom under den tid då han har etablerat sitt företag, jag har jobbat extra med kort varsel, jag har ställt upp när folk varit sjuka, jag har gjort en hel del arbetsuppgifter som egentligen inte stått i min arbetsbeskrivning. Varför skulle min chef inte kunna "belöna" mig med långledigt då? Det är som sagt han som äger företaget, vill han ge någon ledigt i ett halvår kan han göra det. När man visar stark lojalitet och arbetsmoral och ställer upp mycket på sin arbetsgivare kan man få sådana "belöningar".

    - Vad är det för fel med att tycka att ens syskon är attraktiva? Det tycker alla som känner vår familj. Naturligtvis lägger jag inga sexuella värderingar i det när jag säger att mina bröder är väldigt stiliga och att min syster är mycket vacker.

    Man behöver inte vara rädd för att säga att ens syskon är attraktiva (om de är det, dina syskon kanske inte är det?), det betyder ju inte att man hyser några andra känslor än normal syskonkärlek för dem.

    - Ja, oftast kan man styra sina känslor och väldigt ofta bör man också göra det. Det har jag gjort hela mitt vuxna liv, som jag skrev i ett inlägg är jag ingen känslomänniska som saknar självbehärskning. Men i det här fallet kunde jag inte det. Jag vet mycket väl att det är totalt fel att förälska sig i och ha en affär med sin systers man, men för en gångs skull tog mina känslor över mitt rationella jag.

    - I de kretsar där jag växte upp  (socialgrupp 1) börjar pojkarna bjuda ut sina flickvänner på bio och restaurang i 14-15-årsåldern. Nu får jag väl sk*t för att jag skriver detta (och det ska väl ifrågasättas också antar jag), men du tror ju inte på att en 14-åring bjuder ut en flicka på bio och restaurang så jag måste ju förklara hur det var när jag växte upp, jag antar att det är likadant nu... I alla fall i min umgängeskrets, som sagt. Och nej, McDonald's, Max och Burger King räknas inte som restauranger! I alla fall inte när en kille ska bjuda ut en tjej på en lite "finare" dejt. Visst gick vi och tog en hamburgare ibland, men inte på en träff. Självklart gick vi inte på de allra finaste restaurangerna heller, men vi skulle aldrig drömma om att gå på Max på en "seriös" träff. Inte gjorde väl ni det?

    Hur har du mage att sitta och säga till en främmande människa att hon ska söka psykologhjälp, enbart efter att ha läst ett par inlägg?! Jag behöver ingen psykologhjälp. Vilka hang-ups menar du att jag har? Ja, när jag var yngre var jag bitter på min syster för att hon tog flera av mina pojkvänner, och det var något som följde med en bit in i vuxenlivet. Men när min syster flyttade till London och jag fick mitt nuvarande jobb växte jag som människa. Jag blev vuxen, och insåg att om jag skulle gå och älta en massa oförrätter min syster utsatt mig för när vi var unga skulle jag bara må dåligt och inte kunna komma vidare i livet. Jag lade det bakom mig och började se framåt i stället, och efter det har jag mått bra! Det som hänt nu är naturligtvis inte bra men det är ingen "hämnd" för vad hon gjorde när vi var i tonåren. Jag föll för min systers man och han för mig, det var inget jag hade planerat eller ville utan det bara blev så. Det har hänt, och inget du säger kan ändra på det. Nu måste vi (vi inblandade) göra det bästa av situationen.

    "Mitt Livs Novell"... Det var nästan lite roligt! Ja, ni får väl tycka det (det var ju fler än du som hade den åsikten) och ni får väl tro att historien är fejk. Vad ni tror är helt ointressant, jag vet själv vad som är sant och inte. Jag kan dock inte låta bli att fundera över vad jag skulle ha för skäl att ljuga? Det är väl otroligt korkat att sitta och ljuga lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllla
    ihop en historia som ställer mig själv i dålig dager? Men det spelar ingen roll vad jag säger, ni har bestämt er för att detta är en hopdiktad historia. Och det kvittar ju vad främmande människor på internet tror, jag vet själv vad som är sant och det räcker för mig.

    Jag har pratat med Andrew (det är alltså min svågers riktiga namn, jag skrev av misstag både det och ett "alias", Craig, i mina inlägg - ännu ett bevis för att jag bara ljög ihop hela historien tydligen. Jag kan lika gärna använda hans riktiga namn då ingen kan veta vem han är. Inga andra namn är autentiska)                                                                                                                                                                                                                     om hur han vill göra. Jag frågade honom hur han vile göra; ville han stanna hos Siri eller ville han vara hos mig? Han sade att han älskar både henne och mig. Ville jag, så skulle han lämna Siri och gifta sig med mig. Annars skulle han stanna hos Siri. Jag tyckte det lät väldigt "ljummet", som om han inte brydde sig om vilket. Dessutom har jag hunnit fundera en hel del. Det var väldigt lätt för honom att bedra sin fru, med hennes syster. En syster han knappt kände, vi hade ju aldrig träffats tidigare. Han kanske har lätt att falla för andra kvinnor och gå till sängs med dem? Jag vill förstås tro att jag var speciell, att han gjorde något som var extremt olikt honom, men jag kan inte låta bli att tänka att han kanske kan, och kommer att, göra det även mot mig om vi skulle gifta oss...

    Jag sade att jag vill hem till Sverige, hela mitt iv finns där. Andrew vill stanna i Australien, han har ju sitt liv där. Ingen av oss vill ge efter när det gäller den saken. Bara där har vi u ett oöverstigligt problem. Jag sade till honom att vi kanske ska avsluta vårt vad-det-nu-är här och nu, och han höll med. Det sved såklart att han inte är villig att kämpa för mig, men samtidigt gav det mig svar på en del frågor... Jag frågade vad Andrew skulle göra nu. Han tänker stanna hos Siri. Det tyckte jag var bra, men han tyckte vi skulle berätta om vårt förhållande för henne. Jag anser inte att vi har haft något förhållande, det var några veckors galenskap! Och att berätta för Siri kommer inte föra något gott med sig. Andrew, och kanske även jag, kommer ha lite lättare samvete, men Siri kommer må fruktansvärt dåligt.

    Jag vet, det kanske är lite sent påtänkt att bry sig om min systers känslor nu, men jag tycker faktiskt inte vi ska berätta något för henne. Jag far hem snarast och förhoppningsvis kommer Andrew inte hoppa över skaklarna igen, även om man förstås aldrig kan veta.Jag vet att jag aldrig kommer svka min syster så igen. Medan vi pratade studerade jag Andrews ansikte. Jag trodde jag var så kär i denne man, att han var min drömman. Jag tog inte hänsyn till att andra kunde såras av det jag gjorde. Men det var jobbigt att höra honom antyda att det kvittade om han var tillsammans med mig eller Siri, och det märktes att han tog väldigt lätt på vad vi hade gjort. Det kanske verkar som att jag också tar lätt på det men tro mig, det gör jag inte. Nu när det är över, när allt börjar lägga sig sig och mina ögon öppnats inser jag att det som hänt är en stor sak, och att jag aldrig kommer glömma vad som hänt, vad jag gjort mot Siri. Hon vet det inte, och det är kanske bäst så, men jag vet det ju själv och jag måste leva med det.

    Jag kom just att tänka på att ni som ifrågasätter den här historian nog kommer göra det ännu mer nu: "Du ändrade dig snabbt, det måste vara påhitt!" men jag bryr mig fortfarande inte om vad ni tror! Ni tror att bara för att jag ville skriva av mig här på BT så tar jag åt mig av allt ni skriver och att jag bir ledsen av att läsa att ni inte tror att min berättelse är sann. Jag tar inte åt mig och jag bir inte ledsen. Jag känner dock stor förundran över att så många känner ett så starkt behov av att kommentera en berättelse de inte ens tror är sann. Har ni så tråkiga liv?
    Anonym (bok?) skrev 2014-02-13 14:13:06 följande:
    Andra inlägget övertygar mig om att detta är fejk. Du har en sån distans till hela händelsen, du skriver i presens fast det berör händelsen nu, du lägger in onödiga detaljer som inte spelar någon roll i det stora hela. och tidsperspektivet är väldigt fel med tanke på att du kommer ihåg händelser som hände i tonåren lika bra som sådant som händer nu, och du resonerar inte som att detta vore ett verkligt problem då det verkligen saknas en emotionell känsla och rationalitet...Men som novell visst då är det bra Glad 
    Jag vet inte om du riktigt förstod vad jag skrev tidigare: Jag är ingen känslomänniska och därför kan man uppleva att jag håller distans. Jag är sådan och skriver så! Jag tänker inte ändra på hela min personlighet bara för att du ska bli nöjd och tro på vad jag skriver. Om du tror att det jag skriver är påhittat bara för att mitt sätt att skriva inte faller dig i smaken så är det ju synd, jag tänker inte förändra mig eller mitt sätt att skriva för att göra dig nöjd.

    "Du skriver i presens"? Just den meningen är faktiskt presens, jämför den med hur jag skriver i mina inlägg och säg sedan om mina inlägg är skrivna i presens!.

    Jaha, nu är det suspekt och ett tecken på att man hittar på inlägg att man minns händelser från tonåren också.*suck* Du och de andra som skriver "påhitt!" kan göra allt till bevis, va?
  • Anonym (Systern)
    Anonym (bok?) skrev 2014-02-13 16:39:55 följande:
    jag menar naturligtvis att du skrivit texten, jag sa ingeting om plagiat, jag bara menar på att händelsen inte känns trovärdig, och att du lägger till detaljer som är helt oviktiga som den sjuka kompisens systrar som bor i USA, medan sådant som borde vara känslomässigt för dig att skriva om är utan känslor och väldigt sakligt. jag skrev bok eftersom detta känns som att det är det du skrivit. en bok inte en verklig händelse. 

    Men för all del bli bara arg på mig när alla andra också ifrågasätter trovärdigheten i denna historia. Men jag förstår inte varför du blir arg, du vet vad som är sant även om vi tror dig eller inte. 
    Om du riktigt anstränger dig förstår du kanske varför jag nämnde att väninnorna bor i USA! Glad

    Du verkar ha en klar uppfattning om vilka detaljer jag borde beskriva mer känslomässigt, ska vi göra så här att i fortsättningen skickar jag mina inlägg till dig innan jag postar dem så får du kontrollera att använt känslorna på rätt ställe? På så vis slipper du kritisera så mycket här i tråden. Det är kanske inte så kul för alla andra att läsa.

    Du låter som ett dagisbarn. "Han var ju också stygg, varför får inte han också stå i skamvrån?". Jag lovar, jag ska bli exakt lika arg på alla och jag ska vara arg exakt lika änge på alla, så att det blir millimeterrttvisa. Blir du glad då? Flört
  • Anonym (SUCK)

    HAHAHA! Men vad är det här för dumheter. 
    Varför i hela världen skulle en kvinna med förståndet i behåll skriva så detaljerat och långt på ett öppet forum. 
    Om nu detta trots allt skulle vara sant; sök hjälp. Gå till en psykolog.

Svar på tråden Min systers man (mycket långt!)