• Anonym
  Äldre 11 feb 10:57
  3433 visningar
  13 svar
  13
  3433

  Överraska gäster

  Nu måste jag rådfråga lite här.. Jag och min blivande planerar bröllop till sommaren 2014. Sedan start har vi velat överraska våra gäster på något vis under festen men vi har inte vetat hur.
  Vi har sedan ett halvår bokat vigselplats (utomhus i anslutning till lokalen) och festlokal strax utan för stan. Nu när vi börjar komma någonstans i planeringen så känns lokalen inte rätt längre. Det är för många minus på listan med den lokalen mot vad vi tidigare trott. Nu har vi börjat kolla på andra alternativ och har ev hittat något 3-4 mil bort så nu är min fråga, kan vi överraska våra gäster och hemlighålla den nya vigsel och festplatsen?  I inbjudan kommer alltså den gamla festplatsen stå med och vi kommer alltså släppa nyheten på den stora dagen. Hur hade ni reagerat? Vi kommer självklart lösa resan åt dessa plus att hälften av gästerna kommer kunna stanna kvar då vi kommer ha rum där. Det handlar om ca 50-60 gäster.

  Vad tycker ni.. Tumme upp eller tumme ner??

 • Svar på tråden Överraska gäster
 • Äldre 11 feb 11:06
  #1

  Nja... 
  Hur tänkte ni? Ska folk komma till vigselplatsen som ni först sagt, pakera sina bilar där och sen skjutsas iväg till ett annat ställe där dom förväntas övernatta?

  Jag hade inte kunnat följa då.
  Jag har en hund som jag inte bara kan lämna sådär över natten. Jag vill inte sova borta utan möjlighet att byta om, borsta tänder och jag kan inte sova utan min egen kudde Tungan ute 
  Jag hade vänt och åkt hem och varit besviken över att jag inte "fick" följa med... 

 • Anonym
  Äldre 11 feb 11:17
  #2

  Nä utan hälften av gästerna ( de som skall sova kvar) kommer det stå i inbjudan att vi fixat boende i anslutning till fesplatsen och att vi önskar att de stannar kvar och delar dagen efter med oss. Till saken hör att de som skall stanna kommer vara de närmaste vännerna och släkten och de har säkert inga invändningar mot detta då det i dagsläget är ett av problemen hur vi ska få våra gäster från festplatsen och hem till oss på natten. Dvs de som planerat att bo hos oss. Vi har även gäster från annat land vilket det kommer underlätta enormt för. Och det kommer alltså gå buss från den nya festplatsen till den gamla (eller anslutningsplats) på kvällen. Kommer även ordna stand by chaufför om någon behöver lämna festen i förtid eller oväntat. 

 • Anonym
  Äldre 11 feb 11:21
  #3

  Kan även nämna att de allra flesta av de som inte kommer ha möjlighet att stanna kvar kommer dricka alkohol och därmed inte köra själva heller. Och eftersom jag (bruden) har större delen av släkten boendes på annan ort så kommer de redan ha räknat med att bo kvar. 

 • Alylly­ra
  Äldre 11 feb 12:22
  #4

  Jag har inget problem med upplägget i sig, festplats som festplats liksom.

  Men jag förstår inte riktigt poängen? Är det nått speciellt med den "nya" festplatsen som gör att ni vill hålla den hemlig? Annars förstår jag faktiskt inte varför gästerna inte bara kan åka direkt till den rätta vigselplatsen.

  Om man kommer för att sova över kanske man vill komma tidigare och hinna installera sig innan bröllopet? Man kanske inte kommer dit ombytt, utan tänker att man vill packa in sig i sitt rum och byta om där? Sen helt plötsligt måste man släpa med sina grejer på en buss istället och kommer då fram precis innan vigseln. Verkar lite omständigt tycker jag.

   

 • Äldre 11 feb 12:30
  #5

  jag fattar inte heller grejen med att hemlighålla festplats och vigselplats?  

  Vill ni överaska gästerna finns det väl andra sätt att göra det  på utan att skapa förvirring.

  Även om ni har tillresta gäster så finns det ju inget som säger att dom gillar att bli runtskyfflade bara för att dom ändå ska stanna över natten.  Som tidigare sagts ovan så har ni ingen aning om hur dom tänkt sig dagen före vigseln. Ni kan bara anta - men ni kan inte veta och ni har inte rätt att bestämma heller.

  Det känns bara bökigt att ordna med transporter som faktiskt är helt i onödan.

  Det hade varit en annan sak om ni bjudit in till den ordinarie festplatsen och sen har gästerna blivit bussade ut till vilda naturen där ni valt att viga er under trädtopparna vid ett naturreservat - det hade varit helt okej.

  Men nu är det bara poänglöst. 

 • Anonym
  Äldre 11 feb 12:34
  #6

  Ja det är lite speciellt med den nya festplatsen i såna fall. Det kommer bli mer av en upplevelse för våra gäster utöver vigsel men kan inte avslöja så mkt mer i dagsläget då jag är lite orolig över att några är inne här och läser visst finns det en del praktiska saker som måste ordnas enkelt och lätt om vi väljer att hemlighålla det. 

 • Anonym (Majab­us)
  Äldre 11 feb 12:36
  #7

  är det något speciellt med den nya vigselplatsen som gör att du vill hålla den hemlig? 

  I så fall kan jag förstå hur du tänker även om det är väldigt långsökt ide.

  Om överaskningsmomentet enbart innebär en flytt från en plats till en annan så ser jag verkligen ingen poäng med det.  Varför liksom? Vad är det roliga i det?

   

 • Äldre 11 feb 12:41
  #8

  Måste det vara helhemligt då?
  Kan ni inte skriva typ "vi vill överraska er lite och väljer därför att inte avslöja vigselplatsen som är lite speciell. Samling sker på *plats* klxx:xx. Därifrån är transport ordnad."

  Och sen får ni ju upplysa om det kommer att finnas tid vid ankomst att checka in och byta om för de som vill eller om vigseln sker omgående och att dom kan checka in och lämna väskor och sånt på övernattningstället mellan vigsel och fest. 

 • Anonym
  Äldre 11 feb 12:55
  #9

  ja vi har ju inte bestämt oss om hur vi ska formulera det hela och är det så att det hela går i lås så behöver de inte "checka in" utan bara gå in och lämna av väskor. Det här är bara en idé som slog oss igår och vi har inte diskuterat genom det hela ännu heller. Var bara kul och se hur andra resonerar kring detta. 

 • Äldre 11 feb 13:02
  #10
  Anonym skrev 2014-02-11 12:55:41 följande:
  ja vi har ju inte bestämt oss om hur vi ska formulera det hela och är det så att det hela går i lås så behöver de inte "checka in" utan bara gå in och lämna av väskor. Det här är bara en idé som slog oss igår och vi har inte diskuterat genom det hela ännu heller. Var bara kul och se hur andra resonerar kring detta. 
  Även om dom inte går via en hotellreception och uppger namn och får en nyckel tilldelad så "checkar man in" på sitt rum, sin säng eller vad det nu är man ska ha. Det är helt enkelt mer att man hittar sitt utrymme, och kan lägga ifrån sig sina saker någonstans...
  Så häng inte upp dig på  formuleringen utan ta till dig av helheten istället Flört
 • Äldre 11 feb 13:36
  #11

  Skulle jag åka hem på kvällen, hade jag nog tyckt att det vore lite omständigt med en tre, fyra mil extra resväg sent på kvällen, framför allt om det ska åkas buss istället för att jag hade kunnat köra själv, och speciellt om jag inte visste om det i förväg. Men det är ju jag det, och ni får det säkert jättetrevligt hur ni än gör till sist. Det låter ju superbra att så många kommer kunna sova över där! Men ni får ju nog räkna med att folk kommer att planera för transport hem från det ursprungliga stället, även om de inte kör själva, och det är viss skillnad på att ta en taxi hem från en bröllopsfest gentemot att åka buss i en halvtimme sent en kväll och sedan ta en taxi hem (eller köra, eller ta en annan buss).

 • Anonym (kontr­ollfre­ak)
  Äldre 15 feb 00:39
  #12

  Jag hade nog inte uppskattat att bli inbjuden till ett ställe i tron att det var den riktiga vigselplatsen och sedan blivit ivägslussad till ett annat ställe. Däremot skulle jag vara okey med att brudparet vill hålla vigselplatsen hemlig om man bara är tydlig med det från början. något i stil med "Vi träffas vid ...... för gemensam transport till hemlig vigselplats" skulle lugna den här kontrollfreaken lite. 
   

 • Anonym (kontr­ollfre­ak2)
  Äldre 28 feb 22:45
  #13
  Anonym (kontrollfreak) skrev 2014-02-15 00:39:49 följande:
  Jag hade nog inte uppskattat att bli inbjuden till ett ställe i tron att det var den riktiga vigselplatsen och sedan blivit ivägslussad till ett annat ställe. Däremot skulle jag vara okey med att brudparet vill hålla vigselplatsen hemlig om man bara är tydlig med det från början. något i stil med "Vi träffas vid ...... för gemensam transport till hemlig vigselplats" skulle lugna den här kontrollfreaken lite. 
  Håller med dig helt och hållet! Jag är också något av ett kontrollfreak och tycker inte om överraskningar och när planerade saker plötsigt ändras utan att jag fått vara med och styra lite grann (gäller sådant som min man hittar på, begär förstås inte att få styra andras överraskningar), eller åtminstone blivit upplyst i fall som dettta. Min stackars man vill gärna överraska mig på olika sätt, men efter att ha fått ställa in en utlandsresa och fått returnera diverse smycken och andra presenter har han förstått att det nog är bäst att inte ge mig sådana överraskningar...

  Jag antar att man bordde försöka slappna av och inte vara sådant kontrollfreak, men det kan inte hjälpas: Jag kan bara inte.

  TS! Jag tycker nog du ska göra som flera sagt, upplysa om att samling ska ske vid en viss plats för vidare transport därifrån. Ni vill väl inte att folk ska bli negativt överraskade vilket är risken om ni gör som du tänkt-
Svar på tråden Överraska gäster
Logga in
Bli medlem