Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Glutenfri tårta?!

    Om du vill baka din egen tårta så har exempelvis Gunilla Wall en bra dvd med hur man gör tårtor med sockerpasta / marsipantäcke. (om du inte har bakat mycket sådana förut så kan det vara en bra idé) det finns också en hel del tut:ar på youtube.

    Fyllningen bör vara skär-fast. Dvs den får inte rinna ut i hålet som blir när man skär en bit.
    Fasta mousser är bra där. 
    För att stapla tårtor så måste varje våning stå på en egen platta.
    Det finns tårtfat i papp att köpa på tårtdecor, kakburken mm. Sen sätter man någon form av stöd mellan våningarna.
    Jag använder något som heter dowelrods och som i princip är grova plaströr. Men det funkar lika bra med blompinnar (bara dom är fräscha Flört )
    Man sticker helt enkelt ner dessa i tårtan uppifrån och ner. Och det gör att varje våning bärs upp av pinnarna i våningen under. 
    Men om inte bottnarna och fyllningen är fasta nog så kan pinnarna börja glida inuti våningarna och så kollapsar allt...

    jag är ingen expert på gluten. Men jag har bakat flera bröllopstårtor och andra staplade tårtor. Så om du vill ha tips på den delen så får du gärna fråga Glad 

  • Chicita

    Tänk på att om du använder mandelmjöl eller hasselnötter så riskerar ju alla de som är nötallergiker att bli utan tårta (ja jag vet att mandel inte är en nöt, men många nötallergiker kan inte äta marsipan heller Flört)

Svar på tråden Glutenfri tårta?!