• Sandra­Elisab­et
  Äldre 3 Feb 16:58
  13878 visningar
  69 svar
  69
  13878

  Överreagerar jag ang. min tärna?

  Lider med dig! Men måste hålla med ovanstående!

  Hon beter sig som att bröllopet kretsar kring henne mer än dig och din blivande man. Nu är det i och för sig "bara ett bröllop" men du vill inte som någon annan skrev tänka tillbaka på detta om några år och få ont i magen för att du tänker på tärna 1 istället för din man....!!!!

  Ta ett öppet och ärligt snack med tärna 1, gärna hemma hos henne om det går för då kan du gå därifrån om hon jobbar sig och det finns ytrymme för höjda röster och lite tårar om det behövs. Det finns bara ett sätt att lösa detta och det är med kommunikation! Skriv ner dina tankar och punkta gärna upp dem så att du inte glömmer något. Tänk på vad du säger och hur - du vill inte vara elak bara saklig. Om hon sedan väljer att bli lite crazy-bitch-bananas så är det upp till henne, men håll dig till ditt manus och be henne att få tala till punkt.

  Angående hennes familj - om de väljer att se dig som en bridezilla så är det deras problem, men håll dig saklig i alla lägen och se till så att du om det skulle bli hårda ord och slitningar mellan er kan hålla huvudet högt. Good luck!

 • Sandra­Elisab­et
  Äldre 5 Feb 12:53
  #24
  inkanp skrev 2014-02-05 12:46:56 följande:

  Åh vad tråkigt att din tärna beter sig på det sättet! Du är ABSOLUT ingen bridezilla, och det är lite hemskt att hon fått dig att känna dig som en. Som de andra i tråden skriver så är det ett hedersuppdrag att vara tärna. Om man inte kan tänka sig att hjälpa till i planeringen samt stötta och uppmuntra bruden så borde man tacka nej.


  Om jag ska vara ärlig så tycker jag att denna brudtärna inte alls beter sig som en vän borde, än mindre som en tärna. Jag förstår att du är orolig för att hon inte ens vill komma på bröllopet ifall hon skulle tas bort som tärna, men det känns tyvärr som att du inte har så mycket mer att hämta i er vänrelation så det kanske egentligen inte gör något? Om hon skulle bli "avsatt" och välja att inte komma alls så har hon verkligen bevisat vad er vänskap betyder för henne; ingenting.


  Kom ihåg att du verkligen inte gjort någonting fel!


  Jag hoppas att det löser sig för dig och att ni får en fantastisk dag, omgivna av människor som bryr sig om er och vill er väl!


  Håller helt med, hon är varken tärna eller vän så som hon beter sig. Hoppas verkligen att träffen på fredag går bra. Glad
  Försök att tänka på dina behov nu och var extremt tydlig med vad du vill ha hjälp med från henne etc.

  Men helt ärligt - hade jag varit du så hade jag inte bara bett henne hoppa av "tärne-tronen" jag hade bett om att få hennes inbjudan tillbaka också....
 • Sandra­Elisab­et
  Äldre 11 Feb 10:47
  #62
  Innuendo skrev 2014-02-11 03:02:13 följande:
  Att jag skriver "väninna" inom citat beror på att jag inte tycker att hon är en riktig vän. En riktig vän skulle aldrig bete sig som hon gör. Antingen är hon falsk och elak (hårda ord, men jag vet inte hur man annars ska beskriva henne) eller så mår hon väldigt dåligt. Är hon falsk och elak är hon inget att ha som väninna, utan du mår bäst av att dumpa henne. Det märks så tydligt att hon är en riktig energitjuv som får dig att må dåligt under en period som ska vara glad, rolig och fylld av förväntningar.

  Jag låter säkert hård och jätteeelak, men är det så att hon gör allt detta för att hon mår dåligt, mår hon för dligt för att du ska kunna hjälpa henne. Det verkar gå väldigt djupt, och det måste ett proffs hjälpa henne med.

  Kan du lova mig att du tar din blivande make i handen och pratar med din "väninna" och dumpar henne nu? {#emotions_dlg.djavulsk}
  Precis vad jag tänkte skriva.

  Problemet är egentligen inte att hon är en urusel tärna (vilket hon är) utan att hon är en urusel vän som inte respekterar dig och din +din blivande mans önskan på er dag.

  Hade jag varit du hade jag inte bjudit henne på bröllopet heller - hårda ord men hon beter sig inte som en person som bryr sig om dig, din blivande man och ert bröllop.

  Det faktum att hon har få vänner är ju så klart inte roligt men det finns uppenbarligen en anledning till det och hon behöver (likt ett barn som Innuendo skrev) lära sig sin läxa.

  Ta tjuren vid hornen - det kommer bli jobbigt och ledsamt och sårande för er alla men det är värt det. {#emotions_dlg.flower}
 • Sandra­Elisab­et
  Äldre 12 Feb 20:41
  #66

  Lycka till! Hoppas allt flyter på.

Svar på tråden Överreagerar jag ang. min tärna?
Logga in
Bli medlem