Inlägg från: Nyfiken gul , nu fru |Visa alla inlägg
 • Nyfiken gul , nu fru

  Överreagerar jag ang. min tärna?

  det är ditt bröllop och du gör hur du vill, jag hade blivit galen och helt ärligt sparkat tärnan eftersom hon inte kan uppföra sig. det är ju inte hon som ska gifta sig liksom.

  Och varför ska hon ens vara med och planera möhippan? Det finns inga måsten kring det.

  Vidtala dina andra vänner att dom får fixa hippan så får väl tärnan hänga på om hon vill sen (vilket hon förmodligen ändå inte gör)

  Jag hade pratat mer med tärna 2 och fått henne att ta över fler uppgifter.  

  Jag skulle inte lita på att tärna 1 ens dyker upp på bröllopet så jag skulle faktiskt utgå ifrån det och kan hon inte bestämma sig kring nånting alls när det gäller bröllopet så skulle jag säga så här med klara besked:  Jag behöver ditt sista slutgiltiga svar när det gäller xxx och yyy  - kan du inte ge mig det vid z-datum så måste jag ta bort dig som tärna. Efter det går det inte att ändra sig  Punkt.    

   Då måste våga vara bestämd. Jag hade hellre bråkat med henne NU än riskera att hon förstör ditt bröllop.   Om du blir ovän med henne är det kanske inte nån större förlust helt ärligt.... 

 • Nyfiken gul , nu fru
  Anonym (känslig) skrev 2014-02-03 11:18:35 följande:

  Jo ni har nog rätt egentligen. Min fästman säger samma sak. Jag har inte vågat trycka på beställknappen för tärnklänningarna ännu eftersom jag inte vet hur det blir med tärna1. Sen blir jag lite osäker & får lite ångest- tänk om jag överreagerar ändå, tänk om hon tar så illa upp att hon inte vill komma alls. Eller att hennes familj kommer avsky mig & tycka jag är världens bitch (jag gillar hennes familj & de har alltid vart så snälla mot mig). Hon har ju i alla fall sagt att vi kan testa sminkningar & har hjälpt planera med budgeten... fast såklart ska det då bara vara hon & jag...


  Men det känns som tärna2 är så intresserad & vill planera & engagera sig massor medan tärna1 känns mest som jag puschar & tjatar när jag berättar om nya grejorna till bröllopet. Jag vet inte...


  av vilken anledning skulle du överreagera?   Hon beter sig som en bitch och det är oacceptabelt.  Punkt.    Du ska förvänta dig hyfs och respekt från henne som ska känna sig HEDRAD att ha blivit vald till tärna.  Det gör hon inte utan beter sig som att det är hon som ska gifta sig.  Absolut inte okej nånstans. 

  Lita på ditt omdöme, lita på omgivningens omdöme.  Du vill verkigen inte ha henne vid din sida på bröllopet för vem vet vad hon kan ha ställt till med fram till dess?   Tänk ett steg längre helt enkelt. 

  Vill du att hon ska vara gäst på ditt bröllop ändå så fine , men tärna ska hon INTE vara.   Det anser jag inte vara diskuterbart överhuvud taget. 
 • Nyfiken gul , nu fru
  Anonym (känslig) skrev 2014-02-03 20:51:15 följande:

  Tack så himla mycket för svar. Sitter med klump i halsen för det här vet varken ut eller in. Säkerligen kommer hon inte alls om jag avsätter henne. Men lär väl bara bli mer problem annars. Ska skicka ett mess om att jag vill att de kommer på fredag för att diskutera bröllop så får vi se hur det går, om det blir ursäkt då med...


  Chicita: Ska absolut läsa det tack, kan nog hjälpa mig kanske :)


  var bara noga med att DU vet vad du ska säga och hur du ska hantera eventuella känsloutbrott.  Skriv ner några stödord och var noga med att inte hamna i diskussioner, behåll lugnet helt enkelt.  Avbryt träffen om det känns som att det spårar ur. 

  Kort sagt: Förbered dig.

  fundera också på hur du ska agera om tärna 1 inte dyker upp.  Om hon inte gör det visar ju det klart o tydligt att hon inte bryr sig och därmed har förlorat chansen att vara en pålitlig tärna.  Hon får bara den HÄR chansen.  Dyker hon upp och kan resonera vettigt o tar åt sig av det du säger och hon verkar förstå så kan du låta henne få vara kvar  - MEN hon har bara DEN chansen.   En grej till och hon ryker.
  Jag tror du  måste vara tydlig med det. Mot både henne o dig själv.   

  Börjar hon gruffsa om att klänningen inte passar 2 timmar innan vigseln eller hon missköter något annat så sorry - nej hon får inte vara tärna då.

  Ett tips:  På bröllopsdagen behöver du koncentrera dig på att bli gift.  Se till att nån annan har ansvaret för tärnorna den dagen. En pålitlig människa som inte är rädd för att fräsa ifrån och sätta sig i respekt.  Är det så att du ändå har kvar henne som tärna så är det INTE ditt ansvar för henne den dagen.  Då måste någon annan ta över det hon eventuellt kan ställa till med.  Du får absolut under inga omständigheter ta det ansvaret på din bröllopsdag. Det är inte förhandlingsbart.    Tar du med henne den dagen får nån hålla ordningen helt enkelt. och som kan rycka tag i henne och rent av köra ut henne därifrån om det skulle behövas. 
 • Nyfiken gul , nu fru
  Anonym (känslig) skrev 2014-02-04 13:25:32 följande:

  Tärna1 är inte gravid utan hoppas på att kanske hinna gå ner i vikt. Tänkt mig att möjligtvis kan hon ha en scarf över armarna om jag hittar någon men helst skulle jag vilja att båda har bara klänning i kyrkan & på fotografierna men en cardigan över under festen & så...


  Möhippan har blivit krångel med också, tärna1 skicka till mig igår & sa att hon blivit avsatt från sin uppgift som tärna. Jag fatta inte vad hon mena så jag frågade. Då sa hon att min ena vän skapat en grupp på FB & planerar möhippa (vilket jag anser är bra då alla kan deltaga i planering) men hon fick det att låta som att bara vännen i fråga planera allt. Jag skicka & fråga tärna2 som berättar att gruppen finns men att ALLA mina vänner är med & planerar i gruppen, utom tärna1 som inget skriver. Tydligen lägger de nu fram alla förslag. Jag sa till tärna1 att hon får väl skriva ner lite förslag hon med då & det sa hon att hon hade. Men jag vet inte om hon skrivit upp själv hemma om det vad vad hon menade eller om hon ljög för att jag skulle ta henne i försvar för hon har inte skrivit något alls i gruppen berättar tärna2.... 


  Om tärna 1 nu verkar vara sån dramaqueen hade jag faktiskt reviderat min åsikt jag skrev ovan. Kan hon inte ens vara med o planera som vettigt folk så hade jag gjort allvar av det hon själv skriver - att hon är avsatt. 

  Det kan inte bli mer tydligt än så här. Hon vill ju ha allt ljus på SIG.  

  Jag tror inte det är en god ide att ha henne som tärna alls med tanke på det du skriver här .

  Det kommer bli sura miner och tjurighet på bröllopet och givetvis även efteråt då hon ser bilder och tjurar ihop över en massa saker. Gud vet vad hon får för sig att säga till gästerna under pågående bröllop? Och vilka rykten kan figurera runt efter bröllopet?

  Nä sparka henne och ha endast en tärna!  

   
 • Nyfiken gul , nu fru
  Anonym (känslig) skrev 2014-02-07 22:29:32 följande:

  Nu har båda vart här. Det har väl gått "okej" kan man väl säga. Jag har sagt hur jag vill ha det & hon dök upp & var delaktig. Men hon ville inte ha håret som jag hade planerat & inte heller den typ av smycken. Dock har hon sett till att hon kommer på inför bröllop "festen" vi ska ha i mars, & är med på att hon måste följa med på repetitionen samt att vi skulle sova här natten innan.


  Tärna2 (& bestman) reagerade på att hon var bossig & väldigt nedlåtande & tråkig attityd & spydiga kommentarer dock. (Jag är ju visserligen van eftersom hon "skämtar" så, men är väl inte så snällt egentligen kanske...)


  Du låter inte helt nöjd?

  Jag får känslan av att du känner dig överkörd trots att du satt upp punkter för hur du vill ha det?

  Jag tycker du ska ta ett par dagar timeout från allt och verkligen tänka efter riktigt ordentligt om hur du vill ha det hela och se om du får tillbaks lite bättre feeling för det här.

  Du låter inte övertygad om att det här är vad du vill?  
   
 • Nyfiken gul , nu fru
  Anonym (känslig) skrev 2014-02-08 11:33:44 följande:

  Det känns lite på så vis som att det jag vill & hur jag vill ha det är fel & måste ändras hela tiden. Jag kan ju inte blanda min guldring med övriga smycken i silver, jag borde ljusa upp håret för blont på sommaren är finare, håruppsättningen jag vill ha så ska jag ha löshår (vill absolut inte det). Jag borde köpa allt smink helt nytt till bröllopet osv...


  Jag vet inte, det känns nästan som jag har svårt att höra det som är positivt längre på något vis. Så känner jag mig så elak när jag tänker så...


  Det är inte DU som ska ändra dig -  det är DITT bröllop och du gör exakt som DU vill.

  Det finns inga måsten.

  Vill du ha grönt hår och svarta smycken - det är helt upp till dig och ingen har med det att göra. PUNKT.

  DU ska INTE krypa runt för att göra tärnor och annat nöjda - det är DOM som ska acceptera hur du vill ha det.

  Antingen köper dom det du lägger fram som förslag - eller så har du inga tärnor. PUNKT.  Enkellt.

  Kom ihåg att är du missnöjd med hur du får det hela så kommer den känslan OCKSÅ följa dig på bröllopsdagen.  Finns det för mycket missnöje och kompromissar kommer du INTE bli nöjd.  Så enkelt är det faktiskt .

  Börjar du peta i för mycket saker hit och dit så kommer du till sist att bli en sån förhatlig bridezilla.  Gör som du tänkt från början och håll dig till det.  Vill inte andra följa med på det tåget är det deras problem - inte ditt.

  Det finns alltid folk som har andra åsikter och du kan inte göra alla till lags hela tiden.  

  Du måste andas lugnt  nu och börja tänka på vad DU vill ha.

  Är du för snäll och det känns som att du gör saker för andras skull o inte för din egen så bör du ta nån du litar på med i planeringen som vågar ta dom jobbiga besluten och vågar säga ifrån om du själv inte klarar det.

  Det är ditt livs viktigaste dag - gör inget halvdant då utan följ ditt hjärta och gör det DU vill ha för att bli lycklig.   
 • Nyfiken gul , nu fru

  Men sparka henne nån gång! 

  Nu är det dags att bli arg på riktigt.   Hon gör exakt som det är sagt eller så får hon inte vara tärna. PUNKT: Icke förhandlingsbart.

  klarar du inte av att stå upp för det så prata med nån omkring dig som kan huta åt henne.

  Hon håller på att förstöra hela ditt bröllop - varför tillåter du det?  

 • Nyfiken gul , nu fru
  Anonym (känslig) skrev 2014-02-10 22:36:37 följande:
  Vet inte varför jag tar allt det här. Är orolig över hur hon ska reagera & vad som kommer hända. Samtidigt är jag orolig över att såra henne... När jag svara att vi redan diskutera att det skulle va naturligt svara hon att det typ är naturligt. Jag sa då att till & med jag skulle va mindre sminkad & hon ansåg att det blir för alldagligt. Jag sa att vi har ju redan bestämt hur det skulle va i fredags & att hon kan ha 50-tals sminkning på sitt bröllop & fick då ett sms med "god natt"
  men stopp nu - varför är du orolig över hur HON ska reagera?

  DU då?  det är ju DITT bröllop...

  hon bryr sig inte ett skvatt om vad du anser och vill ha på ditt eget bröllop - så varför i himmelens namn ska DU tassa på tå för en TÄRNA?

  Det är INTE hon som gifter sig.  Du börjar nästan låta som att det är hennes bröllop du ska gå på...

  återigen - ta hjälp av någon , det är ju uppenbart fler som reagerar på hur hon beter sig. Prata med någon annan och be om hjälp.

  Varför är det så viktigt att slicka skorna på den här tjejen? Varför är det så viktigt att hon får göra som hon vill? Hon struntar ju i dig och respekterar inte det du vill göra.

  Tro mig - hon KOMMER att sminka sig som hon själv vill - hon KOMMER att bära dom smycken HON bestämmer. Du kan inte ens vara säker på att hon bär tärnklänningen.

  Är det verkligen så svårt att stoppa nån som så uppenbart förstör ditt bröllop?   
 • Nyfiken gul , nu fru
  Anonym (känslig) skrev 2014-02-10 23:40:36 följande:
  Ni har ju rätt, det vet jag ju egentligen.. Grejen är att jag får så dåligt samvete för jag vet att att jag är den ända vän som hon har, om man inte räknar med hennes mamma då..hon umgås inte med andra.. :(
  och du ser inte sambandet mellan hennes brist på vänner och hur hon beter sig?

  varför skulle det vara synd om henne när hon beter sig som ett arsel och faktiskt får skylla sig själv?

  det är inte ditt problem att hon inte har några vänner.  Det här är ingen välgörenhetsinrättning, det är ditt privata bröllop.

  du är inte skyldig henne nånting alls, nånsin.  
 • Nyfiken gul , nu fru

  Bra sammanfattning:

  Vad är viktigast: Att du får ditt bröllop som du vill ha det?  Eller att din tärna blir nöjd och inte sårad?

  Du måste liksom börja välja här.... 

Svar på tråden Överreagerar jag ang. min tärna?