• Plätti­s
  Äldre 3 Feb 00:13
  13921 visningar
  69 svar
  69
  13921

  Överreagerar jag ang. min tärna?

  Jag hade fått fnatt. Men jag förstår om du inte vill förstöra vänskapen genom att säga åt henne att inte vara tärna längre. Lättast är väl att säga att tanken inte var att hon skulle vara hederstärna utan att du ville ha henne och en till som tärnor på jämlika villkor. Brudtärna betyder i sig inte hederstärna, något som är en amerikansk tradition för övrigt, inte alls vanligt förekommande i Sverige (vad jag vet). 
  Hon kan inte kräva att ni ska stå för något. Att du erbjudit dig att betala deras klänningar eftersom du har krav på färg tycker jag är ren hyfs, ju större krav man har desto mer får man stå för.

  Om hon drar sig tillbaka när det kommer till alla de delar där det är tänkt att tärnan ska hjälpa till och vara ett stöd har du en anledning att konfrontera henne och säga att det inte fungerar. Antingen hjälper det att hon skakas om lite, eller så kanske hon backar ur själv. Annars har du i alla fall uttryckt att du inte är nöjd med hur det fungerar.

  Tanken är ju att tärnorna ska avlasta, inte göra allt mer stressigt.

  Angående möhippan, hade det varit jag hade jag sagt nej till förnedringslekar redan nu. Mina vänner vet att jag inte kommer gå med på att göra något jag inte är bekväm med, och om de ändå skulle göra något sådant kommer jag att gå hem helt enkelt. Du kan förklara för tärna 1 att du har några nära vänner som gärna vill planera möhippan eftersom de inte är del i brudföljet på samma sätt som tärnorna.

  Det är bättre att du säger ifrån att du inte mår bra över hur situationen är just nu istället för att låta henne dundra vidare och bestämma allt innan slutet.  

Svar på tråden Överreagerar jag ang. min tärna?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.