• Anonym (Anony­m)
  Äldre 29 jan 22:01
  1547 visningar
  4 svar
  4
  1547

  Borde vi bjuda in henne till bröllopet?

  Min blivande man har en kvinnlig vän som han gick i högskolan med och som var del av hans nära vänkrets. Jag själv är endast ytligt bekant med henne och har bara träffat henne några gånger tillsammans med min sambo. Han säger att hon alltid har varit en bra vän och behandlat honom väl och jag håller med om att hon normalt sett verkar vara en trevlig person. 

  Vi hade dock en incident för flera månader sedan då vi hade en middagsbjudning hemma hos oss. Hon var inbjuden och kom hit otroligt berusad och försökte sätta sig i knät på min sambo, krama honom och pussa honom på kinden. Hon försökte även göra liknande saker mot andra människor i rummet. Det hela blev snabbt avstyrt och ingenting mer hände. Jag upplevde det dock som ett övertramp och blev illa till mods och har efter det aldrig fullt ut kunnat acceptera henne, även om jag håller med min sambo om att hon vanligtvis verkar vara en trevlig person. 

  Nu vill dock min man skicka en bröllopsinbjudan till henne och hennes sambo. Han säger själv att hon gjorde ett stort misstag och att vi båda har rätt att vara upprörda, men att han samtidigt har förlåtit henne och vill lägga det hela bakom sig. Eftersom hon är en del av hans nära vänkrets känner han att han gärna vill skicka en inbjudan till henne då alla andra i kretsen är bjudna. Jag själv känner motstånd och vill helst inte att hon ska komma. Vad tycker ni? Är jag för långsint och är mitt motstånd överdrivet?

 • Svar på tråden Borde vi bjuda in henne till bröllopet?
 • Äldre 29 jan 22:10
  #1

  ja jag tycker du borde acceptera att hon blir inbjuden. Hon var full och begick misstag. Hur många gör inte det på fyllan? Och din sambo var ju inte den hon var "ute efter" utan hon betedde sig ju illa mot alla närvarande efter vad du själv berättar. 
  Förlåt för min personliga åsikt här  men dom flesta tjejer oavsett ålder blir klängiga och "hångliga" på fyllan. Inget att hänga upp sig på tycker jag.  

  Dock kan jag förstå att du reagerar om du inte sett henne i sånt tillstånd förut . Men jag kan nog lova dig att med sambo som sällskap kan du lugnt bjuda in henne. Lita på din blivande mans goda omdöme här. 

 • Plätti­s
  Äldre 29 jan 22:44
  #2

  Jag förstår om du har svårt för henne, jag har själv några sådana tjejer som min sambo umgåtts med tidigare. Men jag fick fnatt och övertygade honom att inte umgås med särskilt en av tjejerna. Hon var däremot inte diskret med att hon var ute efter min karl. Eller vad ska man tolka det som när hon mer eller mindre kvittrade när hon pratade med honom och inte ens hälsade på mig? Så här i efterhand vet jag inte om det var ett bra drag av mig att säga antingen hon eller mig till min sambo, men de var inte nära vänner eller hade känt varandra länge. Jag tycker det låter som din sambos tjejkompis bara blev kramig på fyllan som Nyfiken gul säger. Särskilt om hon gjorde så mot alla. Hade det varit riktat bara mot din sambo hade det varit okej att bli ilsken. Och på ert bröllop är det ju ingen tvekan om vem din sambo valt ;)

 • Äldre 30 jan 09:30
  #3

  jag förstår att du känner avighet mot henne. men samtidigt. det hände, alla gör vi misstag, hon gjorde ett övertramp. försök komma över det, som ni säger - hon är ju trevlig i övrigt. :) och om inte annat, så du behöver inte tycka om henne mycket, men du kan lägga känslorna åt sidan i alla fall för er bröllopsdag :)

 • Alylly­ra
  Äldre 30 jan 09:32
  #4

  Jag tycker inte det verkar vara någon stor händelse. Men du har självklart rätt att känna som du känner, vi var ju inte där och kan inte veta hur det uppfattades.

  Jag tror dock att du ska försöka släppa det, för allas skull. Din sambo vill självklart bjuda sina vänner, och om det inte är en tjej som han uppenbart har haft något på gång med så borde han få göra det. Tänk dig den omvända situationen, att en kille som du är kompis med skulle ha betett sig lite "underligt" på fyllan. Som vänner kan man väl tillåta den andra ett snedtramp, eller hur?

  För att sätta lite perspektiv på det kan jag berätta att jag hade legat med killen som var toastmaster på vårt bröllop några gånger på fyllan innan jag blev tillsammans med min man. Det här visste både min man och toastmasterns sambo (tillika toastmadame) om, men det var ju flera år sedan och något vi lämnat bakom oss. Det kändes inte heller det minsta konstigt, han är en av mina närmaste vänner och det var helt självklart för både min man och mig att han skulle vara toastmaster.

Svar på tråden Borde vi bjuda in henne till bröllopet?
Logga in
Bli medlem