• Äldre 29 Jan 14:16
    65279 visningar
    198 svar
    198
    65279

    Skövde/Skaraborgsbrudar

    Jag har inte sett någon tråd för brudar från Skövde och Skaraborgstrakten. Men jag skulle tycka att det vore roligt med en tråd där alla vi Skövde/Skaraborgsbrudar som ska eller planerar att gifta oss följs åt :) Om det är i år eller nästa år spelar ingen roll. Kanske kan detta bli en tråd som hjälper brudar framöver att få inspiration?! 


    Syften är att vi kan tipsa varann om festlokaler, florister, fotografer, foroplatser, frisör, catering, konditor, bröllopsbutiker och annat  inför våra bröllo..
    Visa gärna  BILDER!!! Bilder på lokaler, blommor, saker du skall ha på ditt bröllop o.s.v.

    Men framför allt skall alla som planerar bröllop i Skövde/Skaraborg känna sig varmt välkomna!



    /Blivande frugann


     


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2014-03-24 09:17
    För att enklare veta vem som är vem var vänlig skriv datum och plats för ditt bröllop i sidfoten, t.ex;

    5 JULI SKÖVDE o.s.v.
  • Svar på tråden Skövde/Skaraborgsbrudar
  • Äldre 31 Jan 17:35
    #21
    Blivande frugann skrev 2014-01-31 13:38:04 följande:
    Ja, vi har kyrka bokad men står i kö till en annan. Så vi har kyrka. :)

    Kul. Självklart skall vi få skämma bort oss på bröllopsdagen! Ja om kompisen går där så har du ju en bra referens. Får jag vara så fräck och fråga vad kuvertavgiften blir per person med lokal och mat? Bara för att jämföra med det pris vi fått. Antar att ni kanske även bor på Karstorp också och då får ni säkert ett bättre pris.
    En annan fråga. Dukar du upp i matsalarna eller vilken lokal är det? Matsalarna har jag ett svagt minne av att de inte är så stora, eller?

    Det är i de banorna vi funderar också. Det är skönt att ha en kontakt och en som gör allt med lokal, dukning, mat och dryck och bar. Men med en stor renovering hemma så måste vi vända och vrida på det. Så just nu inväntar jag cateringens priser för att sen funderar på om det priset gör det värt jobbet. Samt att lokalen och dess placering blir en annan.
    Ja, det är lite att fundera på.

    Ja barnen, som är 5 och 9 år har frågat när vi skall gifta oss, i flera år! Särskilt dottern, så hon är jätteglad när hon nu skall gå först in i kyrkan.
    Ja klart att du får fråga haha! Priset är 1000 kr per kuvert, och då ingår det en välkomstdrink, förrätt, huvudrätt, efterätt, kaffe, avec och bröllopstårta :) Det ingår också 1 glas vin till ja vad säger man....till varje rätt vi äter, så det ingår 3 glas vin till maten eller så :) just det, det ingår natta mat också men de vill vi inte ha eftersom vi bara kan vara där till kl 2 på natten :)

    Det stämmer att matsalarna inte är så jättestora, men hon sa att det skulle gå in 50 personer där iaf utan problem :)  vi ska ha själva middagen på entreplan, och sen ev ha själva dansen och allt de på ovanvåningen alternativt i rummet intill matsalen, som är närmast köket, de är lika stort som andra matsalen som vi ska sitta i....så får fundera vad som blir bäst :) Så egentligen borde de ju gå in många mer eftersom de är två rum i ett egentligen :)

    Förstår att det blir lite annan konstnad också för er när ni har ett hus att renovera och sånt! Vilka cateringföretag har ni begärt offert från? Ska ha ni ha buffe eller 3-rätters? :)

    Kul att barnen är glada över det! Dom är ju i perfekt ålder när man ska ha brudnäbbar ju! :)
  • Äldre 31 Jan 19:15
    #22

    Tack för bra förslag. Vi vet inte vart vi vill gifta oss men på något annorlunda sätt och ställe. Kom gärna med förslag på bra platser där vigseln kan äga rum. Såg nått om luftballong men det lär ju vara alldeles för kallt. Vi vill som ni kanske förstå göra något kul och annorlunda med en känsla av att det är lite spontant.

  • Äldre 31 Jan 19:56
    #23
    Tequilalina skrev 2014-01-31 19:15:55 följande:
    Tack för bra förslag. Vi vet inte vart vi vill gifta oss men på något annorlunda sätt och ställe. Kom gärna med förslag på bra platser där vigseln kan äga rum. Såg nått om luftballong men det lär ju vara alldeles för kallt. Vi vill som ni kanske förstå göra något kul och annorlunda med en känsla av att det är lite spontant.
    Det vore ju häftigt att flyga luftballong och gifta sig samtidigt annars ju!
    Inte för att det är så jätteannorlunda och så men utsiktsplatsen på billingen är ju jättefint och mysigt, då har man utsikt över nästan hela skövde också :)
  • Äldre 1 Feb 11:11
    #24
    Tequilalina skrev 2014-01-31 19:15:55 följande:
    Tack för bra förslag. Vi vet inte vart vi vill gifta oss men på något annorlunda sätt och ställe. Kom gärna med förslag på bra platser där vigseln kan äga rum. Såg nått om luftballong men det lär ju vara alldeles för kallt. Vi vill som ni kanske förstå göra något kul och annorlunda med en känsla av att det är lite spontant.
    Är inte så säker på att lufballong är för kallt. Om jag inte minns fel när jag pratat med Ballongflyg i Skaraborg (känner en där) så flyger de även på vintern. Vore ju jättehäftigt. Hör med Stig på Ballongflyg i Skaraborg om det är intressant. Han är dessutom gammal fotograf för tidningen.

    Bröllop på badet vore ju också häftigt! De har ju öppet även på nyårsafton, annars kan ju sådant vara ett problem.
    Eller vid utomhuspoolen på relaxen. Värmen från vattnet som stiger upp, snö på marken och ljussättningen och så en massa marschaller. Kolla in bilderna här
    http://www.vastsverige.com/sv/skovde/products/122263/Aqua-Vitalis-En-oas-mitt-i-Skovde/

    Scandic och Billingehus brukar ha öppet och ha nyårsfirande så där kan du ju slå ihop det med "bröllopsfesten". Festsalen på Scandic är ju magnifik. K-märkt med sina målningar i tacket. Kanske en mindre vigsel på balkongen utanför festsalen?

    Utsiktsplatsen på Billingen är ju som SarahGustav säger är ju fin med utsikten över Skövde och där kan man om man vill även sätta ut lite marschaller.
    Sen har ni Ryds grottor, men där kan det bli halt på stenarna, så utsiktsplatsen är förstås säkrare.

    Vinterklättra på Billingen och gifta er hängandes mot isväggen?

    Hm, ska fundera vidare på fler platser! Kan du ge mig lite små hintar om vad ni kan tänka er?
  • Äldre 1 Feb 12:19
    #25
    Jeanette438 skrev 2014-01-30 21:34:43 följande:
    Här är en som gifter sig den 5 Juli i år, i Ova kyrka som ligger vid Mariedals slott vid Lundsbrunn. Bröllopsfesten blir i Lundsbrunns bygdegård. Näbbar blir våra barn på 3 och 5 år, tärna blir min syster. Min klänning är klar, catering är klar, frisör och makeup är klart, solist klar, fotograf klar.
    Vi gifter oss faktiskt på samma dag!!! Va kul!
    Ova kyrka hade jag inte koll på med Mariedals slott, det vet jag. Ligger i en vacker dalgång eller vad man skall kalla det, eller?
    Åh, så söta näbbar du kommer att ha! Härlig men bestämd ålder. Små finklädda näbbar. :) 
    Jösses, du verkar ha det mesta klart.

    Du som hyr lokal och tar catering. Har du räknat på vad kuvertpriset blir? Lite intressant eftersom vi håller på att räkna på vilket som blir billigast och om det är värt skillnaden att göra det själv. Sen får vi väga priset och själva lokalerna mot varandra. Är lite svag för logar och den ena lokalen har en loge man kan hyra till.
  • Äldre 3 Feb 16:43
    #26

    Någon av er som har några bra förslag på platser att fotograferas på i Skövde? :) Tänkte att et kan vara bra att fundera lite på det själv innan vi träffat fotografen och så :)

  • Annise­n
    Äldre 4 Feb 21:43
    #27

    Hej alla, Här är en till blivande Skaraborgsbrud. Uppväxt och bor i Stockholm men båda mina föräldrar är från Skaraborg från början. Jag har sommarhus fortfarande där nere och nu har vi bestämt oss för att gifta oss utanför Hjo. Det blir den 8 aug 2015 :) Lokal och vigselplats är preliminärbokat och det känns toppen så nu kan man få ta tag i spara och planering!! :) Hoppas det är ok att jag hänger på här jag med! Kan verkligen behöva alla tips eftersom vi kommer planera på "distans"!

  • Äldre 5 Feb 14:15
    #28

    Kul med Skaraborgstjejer! Här är en till, född och uppvuxen i Skövde. Nu ska jag visseligen inte gifta mig i Skövde, eller ens i Sverige (Tyskland), men jag kanske kan få vara med och bolla idéer ändå? Oskyldig

    Lycka till i planeringen alla blivande brudar! {#emotions_dlg.flower}

  • Äldre 5 Feb 14:21
    #29
    sanjagalic skrev 2014-01-30 15:51:15 följande:
    Och här har vi en till skövde-brud som ska gifta sig :) gifter mig på nationaldagen den 6 juni i år :) är i full fart med planeringen, varje dag i princip jobbar vi med bröllop, jag & min fästman.

    Vi kommer ha ett ganska stort bröllop med 150 gäster och kommer dessutom ha tema-bröllop och det kräver mycket jobb, pust!

    I skrivande stund är jag på jakt efter en makeup-artist och en gammal bil, typ bentley eller rolls royce från typ 30/40-talet i vit färg. OMÖJLIGT ATT HITTA här i trakterna :( vi fick dessutom reda på att de få som äger sånna bilar kommer ha någon sån bilträff och ingen ställer därför upp den dagen med att köra :( skittrist!

    Läste lite om er båda som är i fart med planering, så spännande att höra hur det går för andra blivande brudar :)
    Kul med en till från Bosnien (?) Nek vam je sa srecom Flört Jag heter egentligen inte Bianca, men vårt bröllop är än så länge lite hemligt, så vi kör lite "undercover" haha...
  • Äldre 5 Feb 14:28
    #30

    Nu "bombar" jag lite här känner jag, men en fråga som känns lite svår med tanke på utbudet i Skövde är ju det här med klänningen. Var har ni köpt era klänningar? Ni som inte inte har köpt någon än kanske har något tips? 

Svar på tråden Skövde/Skaraborgsbrudar