• Äldre 29 Jan 14:16
    64843 visningar
    198 svar
    198
    64843

    Skövde/Skaraborgsbrudar

    Jag har inte sett någon tråd för brudar från Skövde och Skaraborgstrakten. Men jag skulle tycka att det vore roligt med en tråd där alla vi Skövde/Skaraborgsbrudar som ska eller planerar att gifta oss följs åt :) Om det är i år eller nästa år spelar ingen roll. Kanske kan detta bli en tråd som hjälper brudar framöver att få inspiration?! 


    Syften är att vi kan tipsa varann om festlokaler, florister, fotografer, foroplatser, frisör, catering, konditor, bröllopsbutiker och annat  inför våra bröllo..
    Visa gärna  BILDER!!! Bilder på lokaler, blommor, saker du skall ha på ditt bröllop o.s.v.

    Men framför allt skall alla som planerar bröllop i Skövde/Skaraborg känna sig varmt välkomna!



    /Blivande frugann


     


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2014-03-24 09:17
    För att enklare veta vem som är vem var vänlig skriv datum och plats för ditt bröllop i sidfoten, t.ex;

    5 JULI SKÖVDE o.s.v.
  • Svar på tråden Skövde/Skaraborgsbrudar
  • Äldre 30 Jan 14:48
    #3

    Hej!! Men jösses va roligt!!!!!!!!!!!!! 
    Jag har letat runt och inte hittat en tråd för oss Skaraborgare så skapade en till slut. Tänkte att ja, här får jag väl hänga själv. Och så hittar jag två till i tråden redan dagen efter! Jättekul!!! Välkomna!!!!!

    Har ni bestämt var ni skall gifta er? Kyrka eller?
    Festlokal?

    Jag och sambon, min blivande maaaaan, skall gifta oss i juli och håller som bäst på att planera.
    Vi håller på att väga lokaler mellan varandra. Fördelar och nackdelar med att hyra lokal och ta catering kontra en lokal som har mat och serveringstillstånd.
    Ser över ekonomin. Vi håller på med en renovering som kostar betydligt mer än vi önskar. Jämför alla kostnader där mot vad jag skulle fått för samma summa i bröllopssammanhang. tex. målningen, ja den kostar som 3 brudklänningar.
    Klänningen har jag nog hittat, men kan inte bestämma mig om jag skall köpa den eller om jag vågar sy en kopia. Tillbaka till det där med renoveringen.
    Bokat en veteranbil.
    Ja kyrkan är ju bokad.
    Skickade ut Save-the-date-kort i höstas. Då skall gifta oss mitt i semestertider och vi dessutom har släkt i USA ville vi ge dem möjligheten att planera och förhoppningvis komma och dela vår dag.
    Värdpar och toastmaster är tillfrågade och svarade lyckligt ja! De har redan satt igång sin planering så det känns kul. Härliga hängivna vänner. 

    Letar frisör och makeup - Har ni hittat någon bra?

    Catering har vi skickat offerförfrågningar på men inte fått svar. Och ja vi har inte hunnit stöta på. Vi letar ju så roliga saker som garderober, kranar, ben, vilken vit färg ska vi ha, lampor och sånt samtidigt. haha! 

    Hur gör ni?

  • Äldre 30 Jan 15:19
    #5

    Säter är väldigt bekant för mig, konfirmerade mig där.
    Har varit på olika orter i Sverige och Skaraborg men nu är jag tillbaka i Skövde.

    Vi har några kyrkor men inte klart vilken det blir ännu.
    Intressant att ni kom fram till att det vara ungefär samma pris. Vi måste få priser från cateringen först innan vi vet vilket. Det finns som sagt fördelar med att ha allt på samma ställe. Gubben missar dock resan till Tyskland för att handla drickat. :)

    Kollade på Salong Visons hemsida. Rätt bra priser, med olika paket. Vilket paket tog du? Har du gått hos dem innan så att du vet om de är bra?
    Har även kollat på La Classe och Studio ME. Är lite sugen på att få längre fransar och det har Studio ME också. 

    Vi skall inte ha tärna och bestman. Våra barn är näbbar och så får värdparet finnas med på något hörn om det behövs.

    Veteranbilen hittade vi via en kompis som hade den när de gifte sig för.....flera år sedan. :) En Denis Ying, eller liknande i Kvänum. 
     

  • Äldre 30 Jan 15:21
    #6
    linda79 skrev 2014-01-29 19:57:56 följande:

    Heej!


    Här har du en blivande brud från "schlätta". Kul och bra med en lite mer egen sida där vi kan byta ideér.


    Själv har jag och blivande maken lång tid att planera då bröllopet äger rum någon gång under 2015. När blir det av för din/er del?


    Härligt då har du möjligheten att hänga här över ett år och få en massa inspiration och idéer. 
    Hur långt har ni kommit i tankarna/planeringen? 
  • Äldre 30 Jan 15:55
    #8
    sanjagalic skrev 2014-01-30 15:51:15 följande:
    Och här har vi en till skövde-brud som ska gifta sig :) gifter mig på nationaldagen den 6 juni i år :) är i full fart med planeringen, varje dag i princip jobbar vi med bröllop, jag & min fästman.

    Vi kommer ha ett ganska stort bröllop med 150 gäster och kommer dessutom ha tema-bröllop och det kräver mycket jobb, pust!

    I skrivande stund är jag på jakt efter en makeup-artist och en gammal bil, typ bentley eller rolls royce från typ 30/40-talet i vit färg. OMÖJLIGT ATT HITTA här i trakterna :( vi fick dessutom reda på att de få som äger sånna bilar kommer ha någon sån bilträff och ingen ställer därför upp den dagen med att köra :( skittrist!

    Läste lite om er båda som är i fart med planering, så spännande att höra hur det går för andra blivande brudar :)
    Hej, svarade dig i en annan tråd men svara här också;
    Ha ha! Jag vet faktiskt inte vilken färg det är. En Royce i alla fall av en Denis Ying i Kvänum. Kompisen hade honom till sitt bröllop och vi gillade bilen och hans upplägg. Nu ringde ju jag mer än ett halvår innan, så vi skall höras när det närmar sig.
    Någon annan som har tips på veteranbilar?
  • Äldre 30 Jan 15:57
    #9

    sangalic
    150 personer!? Wow! Var skall ni ha festen blir min första tanke?
    Men ändå härligt med många som delar er dag. 

  • Äldre 30 Jan 22:39
    #14

    Trevligt! Välkommen! Kul att vi är några Skaraborgare här. Du verkar ha läget under kontroll.

  • Äldre 30 Jan 22:42
    #15

    Välkommen! Jösses va härligt det känns att vi redan är... Ja hur många är vi egentligen....5? Och jag som trodde att jag skulle få "prata" med mig själv här.

  • Äldre 30 Jan 22:46
    #16

    Ja den lokalen har jag sett festdukad och den är rätt härlig. Maffig med takhöjden, kristallkronorna och är det inte en öppen spis också? Även om den inte skulle användas ger ju den mysig stämning.

  • Äldre 31 Jan 13:18
    #19
    Tequilalina skrev 2014-01-31 06:07:25 följande:
    Hej! Jag är dock inte från Skövde men funderar på att gifta mig där på nyårsafton 2014. Anledningen va att jag hittade erat äventyrsbad. Ha en son som då bli ca 2,5 år och som älska att bada. Jag och min sambo vill gifta oss borgligt och gärna lite annorlunda. Vi kommer bara till att bjuda med några få vänner som vittnen. Jag ha en tanke att jag vill fixa allt med klänning, blommor, smink och hår på bröllopsdagen alternativt dagen innan. Tänkte att ni från trakten kan ge mig expert råd. Bra boende och aktiviteter för barn är också önskvärt.
    Hejsan! Va kul att du hittat "vårt" upplevelsebad! 
    Relaxen är inte heller fel, för oss som är över 18 år! Rätt kul för i ena änden är det tjo och tjim i upplevelsebadet och i andra änden i relaxen är det lugnt, rogivande och väldigt avslappnande.

    Bra boende - Scandic Hotel Billingen, Hotell Majoren skulle jag säga. Om ni vill bo lite billigare och utanför staden kan Stensgården Bed & Breakfast vara något. De har bröllopspaket dessutom och då bor man själv utan andra gäster där.

    Barnaktiviteter - Stellas Lekland, Balhazar Science Center, uppe på Billingen finns en bra lekplats/aktivitetsplats och är det snö finns bra pulkabacke, isbana eller om man vill gå ut till något av vindskydden och grilla så är det också mysigt. Ved brukar finnas i vedlådor runt motionsspåren. Ja, det är några aktiviteter som mina egna barn gillar. 

    Måste fråga, menar du att ni vill gifta er på badet? Vore ju skithätigt!!!
Svar på tråden Skövde/Skaraborgsbrudar