• Innuendo

    Min bror gifter sig inom en vecka av mig har jag rätt att vara sura?

    Alyllyra skrev 2014-02-11 11:13:47 följande:
    Du låter som att du tar det här personligt?
    Det tycker du? Menar du på fullaste allvar att det är något konstigt i att anse att vuxna människor bör få fatta egna beslut och ta konsekvenserna? Förvånad

    Naturligtvis ska man bry sig om varandra i en familj, men det är en ytterst fin linje mellan "bry sig om" och "lägga sig i saker som inte angår en" och jag anser att man bör hålla sig på rätt sida av den gränsen

    TS. Jag ifrågasatte inte ditt förhållande. Du skrev:"jag med ett stabilt förhållande sedan 4 år tillbaka"  "min bror med ett på och av förhållande". Du gjorde alltså en jämförelse mellan era förhållandenoch antydde (väldigt tydligt) och ditt förhållande är mer värt än hans och du "ska" gifta dig först. Du kanske inte skulle jämföra om du inte tål det för egen del.

    Den enda som ifrågasatt någons förhållande är du. Du tar dig rätten att ifrågasätta din brors förhållande och motiv för att gifta sig, vad är du för en slags syster egentligen?

    Du frågade om du hade rätt att vara sur över din brors bröllop och jag antog, måhända felaktigt, att du faktiskt ville ha svar på frågan. Ville du bara bli struken medhårs kunde du ju ha sagt det.

    Jag förstår inte riktigt hur du kan vara så upprörd över detta, din bror gifter sig inte för att jäklas med dig. Han visste ju inte ens att du skulle gifta dig! Det bevisar ju att hans bröllop är "äkta" och inte bara ett elakt spratt för att förstöra för dig på din stora dag. Om han sade "Eftersom du sa gifta dig den 14:e tänker jag gifta mig en vecka innan, bara för att jäklas. Ha!" skulle du ha all rätt i världen att vara både ledsen och förbannad på honom. Men nu? Nej. Det kvittar att du lagt ner mycket mer tid och pengar på ditt bröllop, och att du och din blivande man varit tillsammans längre, din bror hade ingen aning om att du skulle gifta dig och valde att gifta sig med sin flickvän nu. Han hoppades säkert att du skule vara glad för hans skull, men i stället reagerar du så här. Du oroar dig för att tjejen ska krossa hans hjärta, men det är en risk vi alla tar när vi ger våra hjärtan till en annan människa. Även du.

    Ja, jag skrev att du betedde dig som en bortskämd prinsessa. Anledningen till att jag skrev det är att du beter dig som att din bror med vett och vilje förstör din bröllopsdag.

    "Jag är helt övertygad om att om ni hamnde i en likande situation skulle det om så en väldigt lite komma exakt sådanna här känslor för er också."

    Nej, jag skulle inte reagera som du. Jag vet att de allra flesta inte är tankeläsare, och att om jag höll det hemligt att jag skulle gifta mig skulle ingen heller veta det.

    Som sagt; du frågade om du hade rätt att vara sur. Eftersom det var en fråga svarade jag vad jag anser: Nej, du har ingen rätt att vara sur. Du ville dock inte ha sådana svar utan bara svar som strök dig medhårs och daltade med dig, tyvärr visste jag inte det. Jag är ju ingen tankeläsare.
    Även helgon har ett förflutet & även syndare har en framtid.
  • Innuendo
    @Allylyra: Jag skrev inte att TS är en bortskämd prinsessa, jag skrev att hon beter sig som en sådan. För det gör hon. Hon går helt upp i limningarna över en sk*tsak. Jag hade förstått henne om hennes bror jäklades med henne, om han av ren elakhet valde att gifte sig strax innan henne, men det gjorde han ju inte.
    LMF skrev 2014-02-11 20:58:33 följande:
    Innuendo: Wow. Vilka reaktioner du har på något som TS först skrev i affekt (vilket hon medgett och förklarat att hon inte är lika upprörd längre) och även på den delen TS kände sig attackerad. Dina ordval i det sista stycket är starka och oproportionerligt hårda. Lär dig att vara rak på sak utan att såra, det är faktiskt inte så svårt.
    TS undrade om hon hade rätt att vara sur, vilket jag abolut inte tycker att hon har. Jag försökte inte såra henne, hon bad om åsikter och jag talade om min. Ville hon bara ha ryggdunkningar och få höra hur synd det är om henne kunde hon ha skrivit det.

    När man skriver på ett diskussionsforum får man räkna med att några kanske inte håller med en. Är man inte beredd att ta den risken bör man kanske skriva dagbok i stället.

    @TS! Jo då, jag har läst dina inlägg ordentligt. Du tycker alltså jag har en negativ ton? Du känner dig påhoppad? Ja, det var ju synd, men anledningen till att jag skrivit som jag gjort är din negativa ton gentemot din bror. Du ifrågasätter hans förhållande, du tycker han ska vänta med att gifta sig, du har mage att anse att ditt bröllop är bättre för att ni lägger ut så mycket mer pengar... Du ger inte ett särskilt sympatiskt intryck, därför har jag svårt att känna sympati för dig.

    Jag vet att du inte srivit att du tror han gör det med flit, och jag har inte påstått att du tror det heller. Men du reagerar som om han skulle gjort detta m ed flit enbart för att såra dig.

    Jag har inte förvridit det du skrivit, jag citerar dig ordagrant. Och jo, du lägger många värderingar i det du skriver. Du jämför dig med honom och kommer fram till att du är bättre.

    Hur kan du ens jämföra ett giftermål med en person som inte faller dig i smaken med att han skulle hoppa från en bro?! Osmaklig jämförelse.

    Jag har väl inte sagt att du är en dålig person? Det jag säger är att du inte har någon rätt att vara sur. Du frågade ju, eller hur?

    Det gläder mig att se att jag inte är ensam om mina åsikter, det innebär att jag inte bara är elak och stygg utan det kan faktiskt ligga något i vad jag säger...
    Även helgon har ett förflutet & även syndare har en framtid.
Svar på tråden Min bror gifter sig inom en vecka av mig har jag rätt att vara sura?