• Äldre 16 Jan 15:00
    2708 visningar
    10 svar
    10
    2708

    Bröllop eller inte Bröllop?? Hjälp!

    Jag tror absolut att ni hinner med all planering OM ni själva vill det!

    När man läser här på Bröllopstorget och andra bröllopssajter får man ju lätt intrycket att bröllopsplanering är ett heltidsjobb i 2-3 år, men får vår del gick det ganska fort och smärtfritt.

    Ni har ju de viktigaste bitarna bokade: kyrka och lokal. Dessutom har ni fixat underhållning.
    Kvar återstår: mat och dryck (boka catering?), kläder, inbjudningskort, blommor, fotograf och annat som inte är jätteviktigt/livsnödvändigt.

    Vi beställde våra inbjudningskort på nätet, på så vis sparade vi mycket tid. Det blev inte jättedyrt heller. Vi/jag skulle inte haft tålamod att sitta och pilla ihop inbjudningskort till 95 gäster.

    Hade festen på en restaurang, hade ett par möten med dem där vi diskuterade meny och sen fixade de allt. Blomsterdekorationerna beställde vi från samma florist som gjorde min bukett, och restaurangen pyntade borden med blomsteruppsättningarna.

    Vi hade inga favours (presenter till gästerna), vi hade inget extra pynt i festlokalen (förutom blommorna då), restaurangen fixade givetvis dukning och satte fram bordsplaceringskartor och -kort vid varje plats.

    Det som tog en del tid var festhäftet, men det är ju faktiskt inget måste heller. Kyrkoprogram är inte heller ett måste, vår präst sa att kanske högst hälften av alla par har det.

    Jag kan varmt rekommendera Magdalena Ribbings bok om bröllopsplanering, läser man den får man en del bra tips + man inser att man inte måste hypa sitt bröllop till århundradets händelse.

Svar på tråden Bröllop eller inte Bröllop?? Hjälp!