• acnc
  Äldre 16 Jan 14:04
  2410 visningar
  10 svar
  10
  2410

  Bröllop eller inte Bröllop?? Hjälp!

  Jag har velat gifta mig i flera år och helst innan vi skaffade barn. Så blev dessvärre inte fallet, nu har vi två små underbara döttrar, en på 2 år o en på 9 mån. Jag hann inte börja jobba mellan barnen så jag har varit hemma nu i lite över 2 år.


  Nu har jag äntligen kommit in på en utbildning som jag ska gå från nu i Januari och två år framåt. Ska bli skitkul :)!!


  Jag och min sambo har pratat om att gifta oss nu till sommaren och mycket är redan bokat - kyrka, lokal och underhållning, de stora bitarna mao.


  Nu helt plötsligt har min sambo börjat tveka på om vi hinner och orkar med det här. Just nu är vi väldigt oense, nästan varje dag. Jag argumetnerar såklart för och han emot. Han tycker vi ska vänta två år till jag är klar med studierna. Visst, jag förstår till viss del, jag ska plugga och har två små barn, men jag vill ju så gärna och då tänker jag att på nåt sätt hinner man väl bara man vill :)


  Min fråga är nu, tror ni att vi hinner (vi har bokat till 23/8) och vad skulle ni gjort??? Vad kan ni ge mig för tips och råd??


  Kan ju tilläggas oxå att min sambo har ändrat sig i fråga om litet bröllop, nu vill han ha stort (ca 60-70 gäster) och han vill inte ha budgetmat.


  Så svårt att argumentera för!! Please Hjälp!!

 • Svar på tråden Bröllop eller inte Bröllop?? Hjälp!
 • Brud20­12
  Äldre 16 Jan 14:38
  #1

  Ni kan ju anlita en bröllopsfixare om ni vill vara säker på att mäkta med allting utan att ta ut er allt för mycket. Vi gifte oss också med två småbarn under tiden jag studerade. Ja det var stressigt. Men vi la inte så stor vikt vid alla val. Valde kyrka, lokal, kläder och mat ganska snabbt. Det som tog tid var allt småpill som inbjudningar, programbeskrivning, gästbeskrivning, val av musik i kyrkan, möten med präst, planering av blommor, hitta makeupartist och hår, planera hur barnen ska tas om hand, Vår barnvakt gav återbud på vår bröllopsmorgon bla. så det blev streesigt men vi fixade det.  

  Man får nog inte var en bridzilla om allt ska klaffa ialla fall :) 

  Hur  långt har ni kommit i planeringen då? Har ni gästlistan, kläder, lokal, budjet åtminstonde? 

 • Anonym
  Äldre 16 Jan 14:49
  #2

  Jag tror ni kommer hinna! Om ni har de största bitarna klara så är det bara att köra, ni hinner! Tro mig! :) Jag går en jätte tuff utbildning på högskolan och har hunnit planera och göra klart i stort sett hela bröllopet (gifter oss i juli) på tre månader. Jag har dock ägnat all ledig tid till bröllopet som terapi efter allt plugg ;) Min M2B var också lite nojig över hur vi skulle hinna gifta oss under min utbildning, men man hinner, jag lovar. Hur gör alla med heltidsjobb och barn annars? 

  Säg till honom att köra, ni har ju de största delarna klara, de som tar mest tid är såklart små-pill men det hinner man med om man betar av det lite då och då.

  Kör kör kör! 

 • Sandra­Elisab­et
  Äldre 16 Jan 14:51
  #3

  Hinner gör ni absolut! Inga problem. Frågan är väll snarare om ni har råd? Är det den ekonomiska biten som gör att din blivande börjar tvivla??

 • Äldre 16 Jan 15:00
  #4

  Jag tror absolut att ni hinner med all planering OM ni själva vill det!

  När man läser här på Bröllopstorget och andra bröllopssajter får man ju lätt intrycket att bröllopsplanering är ett heltidsjobb i 2-3 år, men får vår del gick det ganska fort och smärtfritt.

  Ni har ju de viktigaste bitarna bokade: kyrka och lokal. Dessutom har ni fixat underhållning.
  Kvar återstår: mat och dryck (boka catering?), kläder, inbjudningskort, blommor, fotograf och annat som inte är jätteviktigt/livsnödvändigt.

  Vi beställde våra inbjudningskort på nätet, på så vis sparade vi mycket tid. Det blev inte jättedyrt heller. Vi/jag skulle inte haft tålamod att sitta och pilla ihop inbjudningskort till 95 gäster.

  Hade festen på en restaurang, hade ett par möten med dem där vi diskuterade meny och sen fixade de allt. Blomsterdekorationerna beställde vi från samma florist som gjorde min bukett, och restaurangen pyntade borden med blomsteruppsättningarna.

  Vi hade inga favours (presenter till gästerna), vi hade inget extra pynt i festlokalen (förutom blommorna då), restaurangen fixade givetvis dukning och satte fram bordsplaceringskartor och -kort vid varje plats.

  Det som tog en del tid var festhäftet, men det är ju faktiskt inget måste heller. Kyrkoprogram är inte heller ett måste, vår präst sa att kanske högst hälften av alla par har det.

  Jag kan varmt rekommendera Magdalena Ribbings bok om bröllopsplanering, läser man den får man en del bra tips + man inser att man inte måste hypa sitt bröllop till århundradets händelse.

 • Äldre 16 Jan 20:03
  #5

  Vi har också skjutit på bröllopet ett par-tre år pga barn. Mina är nu 2,5 och 1,5 år så jag hann heller inte jobba där emellean. Dock började jag jobba en dag i veckan när lilltjejen var 4 månader då jag kände för att komma ut lite och få träffa människor och pappan ändå ville vara pappaledig.. Nu jobbar jag fullt igen sen hon fyllde 1.. Vi hade tänkt vi skulle gifta oss förra sommaren men då köpte vi hus och var dessutom gravid och vi valde att lägga våran besparning på att renovera huset, så de sköts på de ännu mer eftersom vi inte ansåg att de viktigaste är att vara gift..Å när vi vill gifta oss så ska vi göra de riktigt och då ha pengar till de.. Nu ska vi gifta oss om 5 månader. Jag har också haft ett år och planerat och visst jag har gjort jättemycket redan men känner mig ändå småstressad men de blir vad man gör de till. Har man inte tid att pyssla massa så måste man inte, i värsta fall kan man kanske få hjälp av familj och vänner? Eller hyra in hjälp. Om de är för att ni har dåligt ställt så går de att få ett fint budget bröllop också, man får helt enkelt prioritera vad man vill ha med och inte. Ett tips annars är EBAY, där är de sjukt billigt och jag har köpt i stort sett allt till bröllopet där :)

 • Äldre 16 Jan 20:13
  #6

  SÅKLART hinner du! Jag har en 1,5 åring som springer runt mina ben och är gravid med nr2. Vi gifter oss i juni (jag i ca v32). Jag känner att det är nu jag har tid att planera. När vi fick reda på att vi skulle få en till unge så diskuterade vi också om vi skulle flytta det frammåt. Men tänk då kanske vi har ännu fler barn eller annat på gång! Då kan jag säga att jag planerar för 150 pers i annan stad.. Kör på. Du hinner. Men ta upp med blivande om det är något annat än tiden han tvivlar på. Lycka till!

 • acnc
  Äldre 16 Jan 21:27
  #7
  Tack för alla snabba bra svar!!
  Till en början va det det ekonomiska han skyllde på men sen har han sagt att vi har ju råd men att för stora utsvävningar funkar inte och vissa prioriteringar måste vi göra, bara det inte blir på maten, enligt honom. Han vill tex att lokalen ska va så vi kan ta med Inbjudningskort kommer vi oxå beställa för att spara tid. Det är allt smått som jag antar tar mest tid och då framför allt det som ska göras på slutet. Jag har sommarlov hela Juli och då kommer jag hinna massor hoppas jag (om jag inte blir erbjuden sommarjobb på min kommande praktik som min sambo säger att jag isf måste ta).
  Jag berättade för min blivande att jag gjort detta inlägg och han va med och läste svaren. Innan vi började läsa sa han att det här är det som gäller, vi gör va det står här ;) får se om han håller det han lovade nyss nu ;). Han hade nog hoppats på att det akulle bli lite andra svar.
  Kul att höra att andra är/har varit typ i samma sits och ändå lyckats bra. Nu är det bara att hålla tummarna!! 
 • acnc
  Äldre 16 Jan 21:30
  #8
  PS. Nu på slutet har han bara skyllt på tiden att vi inte kommer orka. Sen vet jag ju inte om det är nåt annat som ligger bakom som han inte säger men det lär jag ju aldrig få veta heller dessvärre...
 • Plätti­s
  Äldre 16 Jan 22:54
  #9

  Jag hoppas det här blir läsbart, skriver från mobilen :) Min sambo och jag hade planerat att gifta oss i augusti i sommar. Men någon gång i höstas började han prata om att vi skulle skjuta upp det. När vi blev arbetslösa båda två vid nyår insåg vi att det skulle bli i stort sett omöjligt att gifta oss på det sätt vi ville. Så vi skjuter upp det. Men det viktiga är väl att hela tiden ha fokus på varför ni vill gifta er. Är det för att ni borde eller för att ni vill? Jag och min sambo har olika åsikter vad gäller giftermål, och det är nog lite av den anledningen vi bestämt oss för att vänta också. Att hasta in i något för att man borde och att gifta sig för att det är rätt sak att göra är helt olika saker. Men det kanske inte var det du undrade :) Ja, ni hinner planera och förbereda ert bröllop, det är ju över ett halvår kvar!

 • Anonym (Samma datum)
  Äldre 26 Jan 17:16
  #10

  Vad kul när ja såg vilket datum ni bokat för vi har bokat samma. Men vi har börjat bråka massor nu ist. Knappt bråkat alls under alla år men nu med endast några månader kvar till D-day så att säga. Har ni råd me ett stortbröllop o inte busgetmat så kan man ju leja bort mkt o på de sättet få tid över till annat. Har man inte råd me de utan vill/behöver ha lite budget så kanske man behöver göra mer själva så st säga.

Svar på tråden Bröllop eller inte Bröllop?? Hjälp!
Logga in
Bli medlem