• Glytten

    Annorlunda fest..

    Söker tips och idéer på hur vi kan skapa ett annorlunda upplägg på bröllopsfesten. Det kommer vara en "familjefest" med ca 40 gäster. Vi kommer inte ha någon toastmaster och funderar på att strunta i den traditionella bordsplaceringen, men vet inte riktigt vad vi vill göra istället... HJÄLP!!

  • Svar på tråden Annorlunda fest..
  • Glytten

    Rektangulära bord finns i lokalen, så dem utgår vi ifrån. Chicita har rätt angående hur gästerna skulle sätta sig utan bordsplaceringen, så någon form av sådan måste vi ha. Men vi hade velat få någon form av rotation bland gästerna så att de bytte plats i alla fall en gång, både för att minska risken för samtalstorka och för att vi skulle få möjlighet att sitta bredvid mer än bara svärmor/svärfar. Någon form av byta bordlek har börjat ta form i mitt huvud, där gästerna bytar bord, men fri placering vid själva bordet.. Inte riktigt färdig i tanken! Alla känner inte varandra, men de flesta har träffats. Både jag och sambon är väldigt jordnära, så magiker och eldslukare känns avlägset, men en kul idé för någon annan!

  • Glytten

    Ja, kouki, det blir nog något åt det hållet. Vi kommer (som det ser ut idag) ha buffé och tårtbuffé.. Eventuellt små aptitretare innan vi hugger in på det stora buffébordet!

  • Glytten

    Chicita, det är ungefär så jag har tänkt (nummeröer). Idén med äggklocksplatser var bra! Den använder vi nog!! Jag vill inte släppa gästerna helt fria att välja själva, men jag vill ge dem möjligheten att välja sin närmsta granne. Platsbyte kommer att ske 1 gång för annars blir det för bökigt med flytt av glas och eventuella kläder/väskor mm. Detta ska nog bli bra! Har ni några roliga tips på lekar som varje bord kan roa sig med? Typ lite lagtävling/underhållning..

  • Glytten

    Platsbytet kommer alltså att ske mellan matbuffén och tårtbuffén.. För det blir en naturlig bensträckare där emellan!

  • Glytten

    När vi började planera hade vi tanken på ett midsommarbröllop med picknickkoncept. Men vi ändrade oss då ett oktoberbröllop kändes mysigare med levande ljus och höstens mustiga färger.

  • Glytten

    Ni kommer med så många bra ideer allihopa, jag är verligen tacksam satt ni tar er tid att svara!! chicita:Inget lektvång! Men något som skapar gemenskap vid borden.. Jag är inte speciellt glad för tvångslekar och drar mig gärna undan jag också, men något att snacka om och skratta åt tillsammans! Alina83: ja jag tyckte också att det var en rolig lek, men hade inte känt mig bekväm i den själv och vill därför inte utsätta mina nära och kära för det! Rin: men det var en kalas bra tanke.. Som vi redan funderat på!

Svar på tråden Annorlunda fest..