Inlägg från: Aniara4 |Visa alla inlägg
  • Aniara4

    Livet utan social media

    Jag har också svårt att få ihop rubriken, frågan och svarsalternativen. Men jag gjorde en välvillig tolkning och röstade på att livet utan sociala medier skulle vara "tråkigt", för jag antar att det var så det var menat.

    Tja till att börja med skulle vårt förhållande inte existera utan sociala medier, om man i sådana räknar in dejtingsajter. Så det var ju bra för förhållandet, kan man säga. Sen kan det nog vara så att vi båda sitter lite för mycket med våra datorer istället för att göra något tillsammans, men det är mest jag som sitter med sociala medier. Han tittar på amerikanska ekonomiprogram eller spelar onlinebridge. Å andra sidan är man ju ofta trött på kvällen efter jobbet, så frågan är hur roliga saker vi skulle orka hitta på annars.

    För mig som har en kronisk sjukdom och har svårt att orka ta mig ut och träffa folk och göra saker är nätet en social livlina. När jag har varit som sjukast har jag ibland inte träffat någon på typ flera månader, och då skulle jag nog ha blivit galen om jag inte haft vänner och bekanta enkelt tillgängliga i datorn bredvid mig i sängen/på soffan. Nu mår jag bättre men då jobbar jag å andra sidan mer och orkar inte ses så ofta av den anledningen. Jag träffar ju mina trevliga kollegor iofs.

    En del av mina vänner är dessutom personer jag lärt känna online och sen börjat träffa irl, faktiskt flera från dejtingsajten som på min tid hade ett diskussionsforum där man märkte vilka som var vettiga och som man hade något gemensamt med, inte bara potentiella partners. Sen måste jag säga att jag har lärt mig oerhört mycket av att bara lyssna på andra på twitter och på olika diskussionsforum, människor jag aldrig hade kommit i kontakt med annars och som har helt andra erfarenheter och infallsvinklar än jag själv har. Sånt är nyttigt.

    Så sociala medier kanske inte är någon stor tillgång i mitt förhållande i nuläget, men däremot är de ett absolut oundgängligt redskap i mitt sociala liv.

  • Aniara4

    Att få någon att svara på synpunkterna på omröstningsfrågorna (som verkar vara nedskrivna på 5 sekunder utan någon som helst eftertanke) är nog lika utsiktslöst som att få någon att svara på synpunkterna på sökfunktionen. Vi har ju liksom tjatat om den i åtskilliga år nu...

  • Aniara4
    Alyllyra skrev 2014-01-15 18:13:13 följande:


    Kanske det skulle hjälpa om vi tillsammans skrev ett öppet brev till BT? Visa att vi är engagerade även om inte BT själva är det?

    Få se, vad är vi irriterade på? (utan inbördes ordning och vissa går in i varandra...)

    Sökfunktionen Brist på aktiva moderatorer Brist på engagemang från BT:s sida Ingen möjlighet att anmäla en specifik medlem som spammar Att gamla trådar inte låses (eller öht taget att trådar inte låses) så att spammare kan dra upp sjuttielva trådar från 2008 för att göra reklam för nått mer? Fyll gärna på!
    Ingen möjlighet att anmäla spam-mail direkt med exempelvis en liten röd hand, utan man förväntas gå till sitt vanliga mailkonto och skriva ett litet brev till en mailadress där man talar om vem som har varit dum. Kommer inte ihåg det exakta tillvägagångssättet nu och orkar inte leta upp informationen eftersom den är så svår att hitta.

    Just det: Svårt att hitta information om hur man anmäler saker eller kontaktar ansvariga!
  • Aniara4
    ThereseV skrev 2014-01-16 10:37:09 följande:
    Jag stör mig på menyn som ploppar ner och alltid lägger sig över det jag ska trycka på så jag trycker på något helt annat än jag tänk. Det räcker ju att man för pekaren över den för att det ska hända och det borde ju inte krävas någon omfattande kodning för att ändra så att man måste klicka på ikonen för att listan ska komma fram...  (jag pratar alltså om den nästan högst upp på sidan med "fessten", "brudpar" "inspiration" och allt det. Men det kanske bara är jag som har det problemet:P 
    Nej då, det är ett annat av problemen vi har påpekat gång på gång i flera år.

    Tillsammans med den parodiskt dåliga sökfunktionen. Skrikandes
Svar på tråden Livet utan social media