• Carolinekahlstrom

  cambridge våren -14

  Hej! Ska köra igång med Cambridge i februari! Har ca 20 kg att få bort men skall nog inte köra Cambridge hela vägen. Planen är 1 månad Cambridge och sedan Cambridge kombinerat med 5:2! Ska gifta mig i juli och har sedan länge tänkt ta tag i detta, men vad är bättre som morot än sitt egna bröllop?! Någon fler som ska köra nu i vår? Skulle vara kul att skriva av sig och följas åt!

 • Svar på tråden cambridge våren -14
 • AnnaRank

  Hallå! 
  Jag började med Cambridge idag. Tänkte köra sex veckor ren kur och sen får vi se. Fyller 30 i april så tänkte pausa lite då ;) Jag ska ner 20 kilo, så jag vill få en kickstart med Cambridge nu. Vi får peppa varandra! 

 • FruPuff

  Jag håller på sen en vecka. Körde ren kur i veckan. Men åt lite och undvek kolhydrater i helgen, då det var kalas i familjen, känns fel att gå på sån här tokig diet inför barn, tycker jag. De undrar ju varför man inte äter. Tänkt köra ren kur två veckor till. Sen gå över på 5:2 i kombination med GI/LCHF alltså undvika kolhydrater även på de vanliga dagarna.

 • Carolinekahlstrom

  Åh va kul med svar! Jag började också idag! Det går tröööögt. Sovit typ ingenting inatt kombinerat med svält & vårdjobb = yr i mössan och illamående. Men jag kör på! Blir det allt för rysligt så måste jag få i mig nått som höjer blodsockret, men det tänker jag undvika in i det sista!! Vet inte hur pass jobbigt det kommer bli med ett rätt aktivt jobb med människor, men jag testar! :) Jag hade bara några påsar kvar sedan jag kört innan och har istället köpt nutrilett. Då dricker man 5 påsmetar varje dag, tror att kcal skiljer lite, något mer/dag med nutrilett tror jag men det kanske bara är bra? Frupuff: hur har veckan gått?! Har du vägt dig och hur har du mått? Ja. Att inte äta med barnen är nog väldigt svårt och man vill ju inte att dom tar efter! Kanske du får dra en vit lögn? Att du har ont i magen så att du inte kan äta vanlig mag just nu eller nått..

 • FruPuff

  Fram till idag har jag gått ner 3,2 kg. Skulle vilja gå ner 12-14 kg till bröllopet, 3 maj. Kanske lite naivt att råbanta så, men men... Jag gick ner 27 kg med ck för typ 6 år sen, men då var jag singel och levde ett helt annat liv. Ren kur funkar inte riktigt i det familjeliv jag lever nu insåg jag efter någon vecka. Ska se om jag kan lyckas med att köra CK frukost -lunch och sen äta lite middag, men kolhydratsfitt på kvällen. Jag har en så liten dotter att det är svårt att resonera/förklara vad jag gör, hon ser vad jag gör och gör likadant helt enkelt. Sa dock att min shake var vuxenvälling, det tyckte hon var roligt :D

  Glöm inte att dricka massa vatten. Då mår man mycket bättre. :) 

 • FruPuff

  Min erfarenhet av dessa VLCD-shakes är att jag inte pallar många dagar på annat än Cambridge. Tycker nutrilett smakar sämre/äckligt men framförallt ger de mig mycket sämre mättnadskänsla. Tycker att naturdiets färdiga shake på tetra är rätt bra om man inte har tillgång till CK. Och de finns på nästan varje ICA.

 • KimOchKjell

  Hej Tjejer!

  Jag måste bara flika in här. Ni är säkert jättevackra som ni är nu, men vill ni gå ner i vikt så tror inte jag att pulver är eran lösning. Dessa pulver ni pratar om försätter kroppen i svält-läge dvs att allt ni äter emellan och efter kommer kroppen se till att förvara bäst den kan.

  Jag käkar själv pulver till frukost nån gång då och då för att få ner nått på morgonen överhuvudtaget.

  Men det finns jättegoda och bra proteinpulver med låg kolhydratshalt ni kan ersätta vissa måltider med. Tro mig när jag säger att ni kommer må tusen gånger bättre om ni bara skippar kolhydraterna och inte äter fet mat och bara byter ut vissa mål med pulver. Det finns massvis med god mat som har lika få kalorier som en diet på pulver, men som kommer få er att må bättre.

  Motion är A och O i en önskan om viktnedgång. Sålänge ni förbränner mer än ni stoppar i er kommer kilona rasa.

  Jag hjälper er gärna i denna tråden med kostråd och enkel motion om ni vill!

  Och jag vill absolut inte reta upp någon här genom att rata eran diet, utan jag vill snarare hjälpa er för jag har alltid varit lite besatt av kost och träning och har själv varit överviktig, så jag vet hur jobbigt det är att inte trivas i sitt eget skinn.

 • FruPuff

  KimOchKjell: 
  Syftet i denna tråden var att peppa varandra vi som valt CK. Inte att få pekpinnar från de som inte gillar just denna typ av diet. Gulligt att du vill hjälpa, men personligen så har jag redan valt min väg  

 • Carolinekahlstrom

  Jag håller med. Skulle detta vara "farligt" så skulle det inte säljas och det skulle inte finnas alla dessa människor som faktiskt lyckats bra, mått bra under tiden och hållt vikten efteråt. Jag har också valt min väg. För mig handlar det om att jag just nu inte kan välja sån bra mat som krävs pga. dålig koll. Jag läser på under tiden jag dricker shakes och jag lär mig fram till det är dags att gå över till mat igen. Det finns så otroligt många diskussioner om sånna här dieter och många är negativa och tror inte på det, tror att man går upp i vikt på en gång efter osv, men det handlar ju också om okunskap. Man kan inte vräka i sig en pizza första dagen man ska börja äta igen. Man tar lite pö om pö och utökar och sen väljer man lågkolhydratkost eller annat och motionerar. Jasså är nutrilett inte lika mättande? Mja! Jag testar dem så får vi se :)

 • FruPuff

  Jag har själv gått ner 27 kg på ck. Höllet sen vikten + 2-4 kg i fem år tills min graviditet. Den viktuppgången har sedan blivit svår att bli av med pga dåligt med tid till träning som småbarnsförälder. Så CK är min väg back-on-track. :)

 • Carolinekahlstrom

  Otroligt! Vad duktig du är/var! Under hur lång tid åt du ck då? Hur mycket tränade du? Själv så är jag lite feg ön så länge när det kommer till motionen. Jag är rörlig i jobbet (jobbar som undersköterska) och just nu törs jag inte göra så mycket mer än så. Är bara på dag två nu. Siktar in på att börja med promenader vecka 2! :)

 • Carolinekahlstrom

  Vad tror ni om att blanda olika sorters shakes som finns? Jag hade bara några Cambridgepåsar kvar från sist jag använde dom, så jag köpte hem nutrilett i all hast (plus att jag tycker att det är så krångligt att behöva passa tider osv hos en konsulent för att få handla mer), och nu har jag fått 20 påsar av naturdiet av min kompis! Är det dumt att blanda mellan olikamärken eller funkar det? Det lär ju vara ungefär lika i näringsinnehållet och kcal? Har inte jämfört själv ännu. Cambridge ska man ju dricka tre påsar/dag, och naturdiet/nutrilett är det 5/dag.

 • AnnaRank

  Jag tror inte att det är någon fara att blanda olika påsar, du kommer ju ändå gå ner i vikt. Det som kan hända är väl kanske att du går ur ketos och förbränner lite mindre fett?

 • SussiJ

  Jag är på dag 4 med Allevo! Skitjobbigt tycker jag me två små och att man inte ska träna. Men jag känner skillnad redan. Jag tänker lägga till lunch nästa vecka och då blir det utan kolhydrater. Sen veckan därpå ska jag köra igång med lchq. Har testat lchf men jag mådde verkligen dåligt av allt fett. Vill verkligen kunna styrketräna så jag orkar inte köra bara pulver!


  Kan dock rekomendera Allevo, bra smak tycker jag.


  Ska gifta mig i Maj och vill verkligen försöka gå ner i alla fall 10 kg.

 • Carolinekahlstrom

  Vad kul att det är lite olika shakes vi dricker. Jag är inne på dag 5 idag. Igår mådde jag pyton, var alldeles yr och dimmig så jag blev tvungen att äta en halv banan för att få upp blodsockret. Jag jobbar rätt intensivt så det blev för mycket. Vägde mig på kvällen och har gått ner 2,2 kg i vätska. Får se hur det går framöver :)

Svar på tråden cambridge våren -14