Inlägg från: Nightrod |Visa alla inlägg
  • Nightrod
    AnnaHJ skrev 2015-02-04 19:16:46 följande:

     Snittar är väl trevligt, men lite tråkigt tycker jag. Jag skulle kunna duka upp ett bord med popcorn, ostbågar och andra snacks i fina skålar  Helst ska det ju vara rätt enkelt att fixa tänker jag. Hur gör ni?



    Vi gör följande.


    Vigseln är  mitt på dagen, den kommer vara mellan 13-14 (30-45min) vi kommer skriva att de skall vara där en bra stund innan typ senast 12:30, Vi kommer då ha en trubadur som sitter utanför ruinen (vilken kommer va avstängd för ingång)

    Vi kommer då buda på lite bubbel och tilltugg , typ snittar men mer wraps stuk bitar (olika mjukostar med purjo, skinka osv inlindat i mjukttunnbröd tex) Så att alla kan hälsa på varandra i släkterna, minga lite till tonerna av musik, sedan kommer toastmadame bjuda in dem att sätta sig, och vigseln börjar.


    Efter vigseln ligger lokalen någon minuts avstånd från ruinen. Där kommer huvudrätten serveras direkt efter att alla satt sig på plats


    Live free, ride free
  • Nightrod
    igz skrev 2015-02-05 10:24:33 följande:

     
    Hur ska ni andra göra med tårta (eller liknande)? Går ni åt det traditionella hållet eller mer nyskapande? Jag har hela tiden haft en tanke om cupcakes, eftersom det är trevligt och enkelt att räkna utifrån hur många gäster vi har.. 



    ICA tårtor från deras egna bagerie, Mouseetårta osv, NOM NOM NOM NOM de har ju semeltårta med, vi kommer blanda hej villt på våra tårtställningar.
    Live free, ride free
  • Nightrod
    bebillen skrev 2015-02-05 20:51:57 följande:
    Vi tänkte ha vår vigsel vid 14 och middagen lite senare vid 18. Direkt efter vigseln tänkte vi köra lite mingel med bubbel och faktiskt funderar vi på att bjuda på tårtan då och satsa på lite mindre söt-snacks till kaffet efter middagen istället. Vad tror ni om det? Då piggnar folk till lite och kanske värdesätter tårtan mer än efter en mastig middag... Plus att det är gott med fika vid tretiden :)

    (Vi kommer köra en guidad tur på bruket för de som önskar mellan mingel och middag, att stå och vänta flera timmar är ju ingen höjdare men vi vill gärna ha lite tid till foto med familj osv!)
    Min systers kompis gjorde precis så, för de ville att de skule komma ihåg tårta och middag innan alla fyllnade till, så de bjöd på tårtan efter vigseln, och de var väldigt nöjda och likaså gästerna.

    Vi kommer ha mousse tårtor som vi båda älskar och de är inte mastiga alls utan väldigt lätta och man blir inte fet-trött efteråt så vi kör på dem efter middagen, men vi skall inte ha fest eller starksprit så folk kommer förhoppningsvis va relativt ok.
    Live free, ride free
  • Nightrod
    Linnen skrev 2015-02-10 20:28:37 följande:
    Vi gifter oss 1 augusti och har satt OSA till 1 maj. Tre månader kanske är lite tidigt men vi vill hinna åka till Tyskland för att köpa alkohol innan alla semesterfirare ger sig ut på vägarna. Annars kan jag tycka att två månader innan är ganska lagom :) 

    Vi gifter oss i augusti och har OSA senast 1 April.
    Varför skall man ge dem så otroligt lång tid på sig, man vet innom en eller två veckor om man vill komma eller inte. Och vi vill kunna planera mat, dryck och boende mm i god tid innan
    Live free, ride free
  • Nightrod
    stresso skrev 2015-02-11 10:18:06 följande:
    gästerna vet säkert att de vill komma, men det är kanske inte säkert att de vet att de kan komma. inte alla företag är ju så snabba med att godkänna sommarsemestrarna tänker jag, jag har jobbat på ställen där det inte varit klappat och klart förrän i mitten av maj (även om det såklart var extremt stressande för alla)...och jag har för mig att du skrivit nånstans att era gäster ska resa 40-50 mil till ert bröllop?

    ni gör såklart som ni vill men ni kanske ska överväga tanken att ge gästerna lite mer tid att ordna ledighet så att de kan tacka ja med säkerhet och inte behöva backa ur senare, eller vice versa?

    De långväga gästerna har osat (ringt) nästan allihop de tar ledigt hela veckan och kommer upp och njuter av västkusten. Så det var de minsta problemet.
    Vi har bröllopet i vecka 32 som i regel är sista veckan på industrisemestern och som sagt. vill man så kan man.
    Så jag står fast vid det, för alla långväga är de som svarat snabbast faktiskt.
    Men sedan är de verkligen angelägna om att komma och vill fira bruden så det var ingen fråga om att komma eller ite för dem.

    MEN återigen, folk är olika, släkten är olika så endel kanske behöver ge mer tid. Men vi har bröllopet i tre dagar så vi behöver veta när folk kommer tidigt


    Live free, ride free
  • Nightrod
    Eriikah skrev 2015-02-12 17:14:28 följande:

    Kock och kökspersonal klara. Ytterligare en sak avbockad =) Är det bara jag som har lite smått panik? Vet ju att det är ganska långt kvar men jag känner mig lite stressad ändå...


    Vi är faktiskt tvärt om.

    Det är såååååååååå lugnt.

    Vi får se om vi lyckas hålla oss så
    Live free, ride free
  • Nightrod
    Eriikah skrev 2015-02-12 18:13:08 följande:
    Skönt för er =) Det som dessutom är halvstörande är att jag inte vet vad jag har panik över. Hade jag vetat det så hade nog varit lättare. Alla säger ju att det är så bra att planera i god tid för det är mer än man tror. Det är nog det där "mer" som känns stressande eftersom jag inte vet vad det är =)

    ja du folk är ju olika.


    Men jag har ganska stressande jobb emellanåt så jag har väl lärt mig att kan man inget göra så är det ingen ide att stressa upp sig i onödan. Vi har koll på allt än så länge och det är ju strax under sex månader kvar så vi har gott om tid att göra saker, klart allt kan gå åt helvete med. Tråkigaste är väl om det regnar den veckan så vi inte kan va ute på havet eller i ruinen som är tänkt, Men det är inget vi kan kontrollera så därför stressar vi inte över det.


    Chillaxa och ta det lugnt, gör det du kan och oroa dig inte förrän ?the shit hits the fan?


    Live free, ride free
  • Nightrod
    yasminb skrev 2015-02-13 13:47:41 följande:

    Haha, samma här! Stress men ingen aning om varför.. Vi har ju redan skickat ut inbjudningarna, och satte osa ca 1,5 månad innan dagen D, så nu vill jag bara att alla ska svara så jag kan planera mer utifrån hur många det blir..


    Vill typ kunna spika alla detaljer, trots att jag vet att det är en omöjlighet såhär långt ifrån.. Samtidigt så går ju 6 måander förjäääävla snabbt Förvånad haha


    Vi håller på med den secundära inbjudan nu, där all info kommer om bröllopet, de skall eldas, och skitas ner ordentligt med fingeravtryck och kaffekoppsringar

    Sedan komemr vi påbörja placerignskorten i lugn takt. De skall vikas, klistras kugghjul på sedan skall namnen skrivas i blyerts, efter det kommer vi ha en "embosspenna" som vi skriver över sedan embosar vi handskrivna namn på alla.
    Och placeringskorten skall skitas ner och brännas lite de med så de passar temat.

    Live free, ride free
  • Nightrod

    Känns i övrigt ganska så lugnt.
    Vi har köpt mycket saker på BT så vi har alla basgrejer till middagen och serveringen. det som är kvar är de saker vi skall tillverka själva, och det är inte hela världen om inte det hinns med. Dessutom har vi en massa olika döskallar av olika slag hemma samt en massa stora och små kugghjul och egengjorda ljushållare av skrot som komemr smälta in bra. har mycet småfix kvar men det är sådant som gör det bättre men man kan klarar sig utan :)


    Live free, ride free
Svar på tråden Bröllop augusti 2015